https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Panvita Pomgrad klonila proti Gorenjcem

2.4.2023  

V Športni dvorani OŠ I v Murski Soboti je bila 1. aprila 2023 odigrana tretja tekma četrtine finala Sportklub 1.A DOL za moške. Pomeril so se odbojkarji Panvite Pomgrad in Hiše na kolesih Triglav. Tekmo so s 3:0 dobili gostje.



Panvita Pomgrad – Hiša Na Kolesih Triglav 0:3 (-16,-22,19)

Panvita Pomgrad: Rajnar, Šormaz 17, Avšič, Drvarič 1, Suhadolnik 3, Rojnik 8, Kovačič, Legen 1, Bedrač 2, Fužir 6, Jurić 3, Vrabl in Novak (oba libero). Trener: Dejan Fujs.

Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimović 3, Nanut 13, Glamočanin, Tučen 3, Rotar, Snedec, Šikanič 3, Mali 10, Adžović, Jovović 26, Fajfar (libero). Trener: Sašo Rop.

Sodnika: Iso Adrovič, Dejan Jovanovič.

Število gledalcev 200.

Tudi tretja tekma končnice med Prekmurci in Gorenjci se je končala s 3:0. Drugič zapored so slavili Kranjčani in se tako zasluženo veselili napredovanja v polfinale DP.

Tekmo so že od prve točke podjetneje začeli Gorenjci in zdelo se je, da bo to njihov dan. Prvič so občutneje povedli s 3:7, v ospredju pa je bil Nanut s tremi točkami. Domači trener Fujs je zahteval prvi polminutni odmor, gostje pa nato niso zagrabili prve priložnosti za še občutnejše vodstvo. Panvita Pomgrad je v tem času igro še sestavljala, a jih vseeno ujela na 9:9. Drugi poskus Gorenjcev je bil boljši in odločilen. Po dobri seriji in navdahnjeni igri tudi ob pomoči številnih navijačev so povedli z 10:14 in Panviti Pomgrad niso več pustili blizu. Ko je Nanut dosegel točko za vodstvo s 15:20 in se nato še preselil na servis, je stekla še odločilna serija Kranja z razigranim Malijem, ki je v nadaljevanju dosegel tri točke, tudi zadnjo za zmago v prvem nizu s 16:25.

Drugi niz se je začel dokaj nezbrano, z nekaj nepotrebnimi napakami tako na eni kot na drugi strani, tako da si do izida 6:6 nobena ekipa ni priigrala za več kot točko prednosti. Fujs je že v začetku niza korektorja Juriča posedel na klop, v igro pa poslal Fužirja. Panvita Pomgrad je še naprej trdo garala za vsako točko, medtem ko se je zdela igra gostov s krajšimi izjemami enostavna in razigrana. Domači so se po dveh točkah Šormaza na kratko oddaljili na 8:6, a so varovanci trenerja Saše Ropa takoj odreagirali in izenačili na 10:10, po bloku Malija nad Drvaričem pa tudi povedli. Soboški trener je  igralce poklical na odmor in takoj je bilo nekaj bolje, saj so po točkah Šormaza, Fužirja in Rojnika naredili mini preobrat in povedli s 15:11. A gostje so bili neomajni in bili hitro blizu popolnega priključka. Zanj sta poskrbela s po dvema točkama Mali in najučinkovitejši napadalec gostov Jovovič ter priigrala znižanje na 17:16, vendar je pri domačih Šormaz z dvema zaporednima točkama še držal domače nad vodo za vodstvo za 19:16. Pa tudi to Prekmurcem ni zadostovalo za zmago. Kranjčani so najprej poskrbeli za priključek in Panvito Pomgrad ujeli na 20:20, v nadaljevanju pa z razigranim in raznovrstnim napadom prišli do zmage z 22:25.

V tretjem nizu so domači obstali že v začetku in zaostali 0:3. Na kratko so se sicer še približali na 3:4, to pa je bilo največ, kar jim je v zadnjem prvenstvenem nizu še uspelo. Kranjčani so se odcepili na 3:8, Fujs je v ekipi poskušal s številnimi menjavami, s katerimi so se domači približali na 8:10, več od tega pa ne, saj so bili domači v nadaljevanju brez ideje. Poleg tega so gostje nadaljevali z odlično in energično igro ter povedli z 11:18, njihova prednost pa do konca ni bila več ogrožena. Niz so dobili z 19:25 in se skupaj z navijači iskreno poveselili napredovanja med štiri najboljše ekipe v državi.  

Foto: arhiv kluba

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.04.2023 ob 22:26 gost

      Piši kuči propalo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.04.2023 ob 22:08 GloraStephen gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit------------------>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐉𝐨𝐛𝐬𝐑𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.