https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-PLUS

RK Arcont Radgona – Novim uspehom naproti

27.8.2013  

V tokratni rubriki Pom Plus predstavljamo rokometni klub Arcont Radgona. Je klub z dolgo tradicijo, ki v novi sezoni stremi k novim ciljem in uspehom naproti.


V rubriki POM-PLUS vsak torek objavljamo pogovore s predstavniki pomurskih nevladnih organizacij, fundacij, društev, klubov in zavodov ter predstavljamo njihovo delovanje, POM-PLUS pa razkriva tudi posameznike, ki širši javnosti zaradi narave svojega dela niso znani.

 

Aktivni že 54 let

Začetnik rokometa v Gornji Radgoni je bil Franc Strgar, ki je v šolsko telesno vzgojo začel uvajati tudi rokomet, njegova zasluga je bila, da se je pri šoli zgradilo prvo igrišče. Uspešno je vodil šolske ekipe na tekmovanjih v občini in regiji. Leta 1959 je Boris Zupan organiziral občinsko rokometno ligo v Gornji Radgoni, v kateri prvič zasledimo rokometno ekipo društva TVD Partizan Gornja Radgona. Od leta 1959 je tri leta tekmovala v občinski ligi in v sezoni 1966/67 osvojijo prvo mesto v pomurski rokometni ligi. V sezoni 1967/68 prvič nastopa ženska ekipa Radgone v pomurski ligi in med šestimi ekipami osvoji tretje mesto.

Rokometni klub je skozi vsa leta uspešno krmaril in v letu 2009  obeležil 50 let igranja rokometa v Gornji Radgoni. V počastitev jubileja so pripravili številne prireditve. Organizirali so  »Dan Radgonskega rokometa«, ki je bil namenjen druženju radgonskih rokometašev vseh generacij. Ob svečani prireditvi so izdali tudi bilten.

V klubu RK Arcont Radgona delujejo 4 selekcije: mlajši dečki A, starejši dečki B, kadeti in člani.

V sezoni 2012/2013 so izbrali naj 7 igralcev:

•             Luka Kotar (mini rokomet OŠ Gornja Radgona)

•             Kevin Rubin (mini rokomet Sv. Jurij ob Ščavnici)

•             Jan Rozman (mlajši dečki A)

•             Boštjan Šijanec (starejši dečki B)

•             Jure Kocbek (kadeti)

•             Matevž Žunič (člani)

•             Martin Šijanec (sedmi igralec)

Pohvalijo se lahko, da je igralec Jure Kocbek (mladinci) eden izmed 25 kandidatov za reprezentanco. Iz vzhodnega dela Slovenije so izbrali igralce le iz njihovega in ormoškega kluba.

S prejšnjo sezono so zadovoljni

Po mnenju predsednika kluba Saša Rauterja so s prejšnjo sezono zadovoljni, sicer so bili na začetku cilji višje zastavljeni, v skladu z igralsko zasedbo, ki so jo takrat imeli. Vendar v jesenskem času ni šlo vse po načrtih, saj rezultati niso bili takšni, kot so jih pričakovali. Zgodile so se velike spremembe v igralskem kadru, nekateri igralci so odšli v druge klube, poškodovala sta se Zorko Darko in Žinkovič Boštjan, ostali so brez večine nosilcev igre in vso breme je padlo na domače igralce stare med 16 in 21 let.

V spomladanskem delu je bil glavni cilj nabiranje izkušenj mladih igralcev, tako da se niso obremenjevali z rezultatskim uspehom.  A že na prvi tekmi so jih fantje prijetno presenetili in na težkem gostovanju v Brežicah tudi zmagali. Zmaga jim je vlila veliko upanja in volje za uspešno nadaljevanje sezone in skozi celotni spomladanski del so pokazali dobre predstave, predvsem pa ponovno delovali kot ekipa. Zaradi vsega tega so s končanim 8. mestom zadovoljni, z nekaj športne sreče in s kakšnim igralcem več, je bilo dosegljivo tudi 6. mesto, za katerim so zaostali vsega 4 točke.

Cilj za novo sezono je uvrstitev v zgornjo polovico lestvice

Za novo sezono imajo ambiciozne cilje, ampak ker je liga sestavljena iz dobrih in enakovrednih ekip, bo pot do zastavljenega cilja težka, vendar verjamejo v svoje igralce. Priprave za novo sezono so se že začele v začetku meseca avgusta in že zdaj so zadovoljni s prikazanim. Ker so jih nekateri igralci zapustili, so bili primorani nastalo vrzel nadomestiti z novimi, s katerimi že potekajo pogovori o sodelovanju. Vsekakor pa bodo tudi v prihodnje gradili na domačih izkušenih in mladih igralcih, ki so v spomladanskem delu lanske sezone dokazali, da so vredni spoštovanja in zaupanja, zato na njih resno računajo.

Velika želja kluba je izgradnja večnamenske športne dvorane

Največji problem kluba je večnamenska športna dvorana, ki je v Gornji Radgoni še nimajo. Večina igralskega kadra prihaja iz Gornje Radgone in Svetega Jurija ob Ščavnici, možnost treniranja in tekem pa imajo v športni dvorani Radenci in Apače. Zaradi tega so omejeni na proste termine v dvorani in nastajajo bistveno večji stroški. Po mnenju predsednika kluba bi izgradnja dvorane med mladimi sprožila večji val zanimanja za kolektivne dvoranske športe. Veliko posameznikov se tudi trudi, da bi izpolnili dolgoletne želje po izgradnji športne dvorane, ampak je vključenih preveč dejavnikov, da bi jo lahko v kratkem pričakovali.

Kljub finančni in gospodarski krizi jim sponzorji ostajajo zvesti

Pri iskanju novih sponzorjev je globalna finančna in gospodarska kriza pustila svoj pečat tudi v športu, posebej na območju, kjer je velika stopnja brezposelnosti. Kljub vsemu jim generalni in večina ostalih sponzorjev ostaja zvestih. S finančnim vložkom jih pomagajo pri uresničitvi zastavljene poti in nemotenem delovanju kluba.

Želijo pritegniti čim več obetavnih otrok

Po mnenju predsednika je voditi klub, ki ima 54-letno tradicijo, velika moralna obveza, saj želi dobro nadaljevati delo, ki so mu ga zapustili predhodniki. »V čast in ponos mi je, da lahko vodim klub, v katerem delujejo ljudje (igralci, trenerji, simpatizerji vodstvo …) s karizmo, katere obdaja pozitivna energija s strmenjem novim ciljem in uspehom naproti.«  S kakovostjo programov želijo pritegniti čim več obetavnih otrok, katerim nudijo zdrav razvoj v mlajših selekcijah in uveljavitev v članski skupini.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija