https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

3M

FOTO: Zaključek projekta 3M Mura-Media-Minority, ki je širil sodelovanje na obeh straneh reke Mure

Murska Sobota, 14.4.2015  

Ob zaključku projekta 3M Mura - Media – Minority je danes v RIS Dvorcu Rakičan potekala predstavitev projekta s predstavniki vseh sodelujočih partnerjev iz Slovenije in Hrvaške.

 

Vodilni partner projekta Kulturno, medijsko in manjšinsko sodelovanje na obeh straneh reke Mure in širše ali krajše 3M Mura-Media-Minority je HI-FI Videostudio d.o.o. (Televizija As). Sodelovali pa so še Zavod Roka, Zavod za projektni management iz Černelavcev in Inštitut za napredne tehnologije in komunikacije Murska Sobota na slovenski strani ter iz Hrvaške Autonomni centar – ACT, Udruga  za promicanje kulture i kulturne svijesti Media Čakovec in Slovensko kulturno društvo Nagelj.  

Projekt je trajal kar 16 mesecev, od 1.1.2014. – 30.4.2015, njegova skupna vrednost pa znaša malo manj kot 360 tisoč evrov. Projekt se je izvajal v okviru Operativnega programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Hrvaška 2007-2013 in je bil delno financiran s strani Evropske unije znotraj Evropskega sklada za regionalni razvoj.

S projektom so spodbujali in zagotavljali podporo izmenjav v kulturnih in socialnih temah za izboljšanje kakovosti vsakodnevnega življenja, storitev in izmenjavo informacij.

V sklopu projeta je s sodelovanjem med lokalnimi mediji na obeh straneh meje nastalo 52 televizijskih oddaj, ki so pokrivale aktualna dogajanja, poročanje o dogodkih in temah povezanih z manjšinami, kulturnem dogajanju ter o primerih dobrih praks povezovanja med slovenskimi in hrvaškimi podjetji.

Izvedli so dva petdnevna čezmejna dvojezična poletna tabora povezana z mediji. Eden je potekal lani poleti v Rakičanu. Na njem je deset mladih spoznavalo delovanje medijev, delo novinarjev, režiserjev, snemalcev in drugih ustvarjalcev, pa tudi kulturo slovenske in hrvaške manjšine ter jezik, kulturo in navade Slovencev oziroma Hrvatov.

Medijsko so v sklopu projekta zagotavljali podporo čezmejnim kulturnim in drugim dogodkom, ki so bili povezani z manjšinami ter spodbujali kulturne izmenjave in organizacijo dogodkov. Organizirali so dva dogodka za manjšine, po enega na vsaki strani meje. V Černelavcih je v sklopu projekta lani septembra potekala prireditev Pozdrav jeseni.

Vzpostavili so osem info-točk z informacijami o dogodkih, kulturnih znamenitostih in dediščini, turističnih destinacijah in gastronomiji karjev. Na slovenski strani so te točke v Črenšovcih, Razkrižju, Ljutomeru in Veliki Polani. Vzpostavili so tudi spletni portal Mura Drava, pripravili konferenco v Murski Soboti in Čakovcu, izdali e-biltene, promocijski material ter skrbeli za medijsko in spletno promocijo.

Poglejte si tudi:

http://www.pomurec.com/vsebina/25977/FOTO:_V_Cernelavcih_so_pozdravili_jesen_s_pesmijo_in_plesom

 

http://www.pomurec.com/vsebina/26020/FOTO:_Dnevno_dogajanje_na_Pozdravu_jeseni_v_Cernelavcih

 

http://www.pomurec.com/vsebina/29198/Tabor_v_Sloveniji_uspesno_izpeljan

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

Fotogalerija

Komentarji

!Za komentiranje se morate prijaviti

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.