https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

V prostorih Mure kmalu Visoka šola za dizajn?

Murska Sobota, 28.05.2012 ob 12:00  

V bivših prostorih tovarne Mura v Murski Soboti bodo morda že prihodnje leto sedeli tudi študenti, saj postaja ideja o Visoki šoli za dizajn vedno glasnejša. Se bodo šiviljam tovarne kmalu ob bok postavili tudi mladi dizajneri? Dekanja ljubljanske Visoke šole za dizajn Nada Rožmanec Matičič je nad idejo navdušena.

 

Kot so zapisali na spletni strani slovenskega časnika Finance, ideja o prodaji prostorov Mure v stečaju ni nova. Stečajni upravitelj Branko Đorđević se zanjo ogreva že nekaj časa, vendar bi prostore tako sprva le oddal za leto dni z možnostjo podaljšanja, potem pa bi nekdanjo upravno stavb Mure odprodal v celoti.

Nad idejo je navdušena tudi dekanja ljubljanske Visoke šole za dizajn, Nada Rožmanec Matičič, ki po navedbah Financ mora poiskati le še podporo nekaterih partnerjev. Tako bi pouk morda lahko stekel že prihodnje leto oktobra, prvi študenti bi se pa v Mursko Soboto lahko vpisali že marca 2013.

Visoka šola za dizajn ali srednja šiviljska šola?

Oblikovanje in proizvodnja sta idealna kombinacija, saj dizajn brez podpore tehnoloških strokovnjakov ne obstaja, meni mlada modna oblikovalka Petja Zorec o predlogu za Visoko šolo za dizajn v Murski Soboti. Nad idejo pa ni preveč navdušena lastnica proizvodnje v nekdanji Muri, Mojca Lukančič, ki meni, da bi bila v Murski Soboti bolj primerna srednja šiviljska oz. poklicna šola, in ne Visoka šola za dizajn.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.