https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Koga bodo Janša in ministri obiskovali po Pomurju

29.05.2012 ob 14:51  

Pripravili smo pregled srečanj ter sestankov ministrov in predsednika vlade ob delovnem obisku vlade v Pomurju, ki bo potekal danes in jutri.


Janez Janša, predsednik vlade

V torek popoldan bo obiskal podjetje Kema iz Puconcev, murskosoboško škofijo in Evangeličansko cerkev. V sredo dopoldan se bo Janša v Moravskih Toplicah srečal s predstavniki madžarske narodnostne skupnosti, popoldan pa bo obiskal podjetje Carthago v Odrancih, opravil novinarsko konferenco v Banovcih ter se v Beltincih srečal s predstavniki romske skupnosti.

 

Ljudmila Novak, ministrica brez resorja za področje odnosov med RS in avtohtono slovensko narodno skupnostjo v sosednjih državah ter med RS in Slovenci po svetu 

V sredo dopoldan bo obiskala Radio Murski val, popoldne pa še lokalni televiziji TV AS in TV IDEA. Zatem bo v Gornjih Petrovcih opravila sestanek s predstavniki zamejskih organizacij in nekaterimi lokalnimi župani na temo nadaljnjega čezmejnega gospodarskega sodelovanja, nato pa se bo podala na obisk Občine Lendava.

 

mag. Radovan Žerjav, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo

V torek popoldan bo obiskal podjetje Kema iz Puconcev, v sredo popoldan pa v Murski Soboti še podjetji Transpak in Medicop ter v Odrancih podjetje Carthago. Popoldan se bo udeležil tudi novinarske konference v Banovcih.

 

Karl Erjavec, minister za zunanje zadeve

V sredo popoldan bo v Radencih obiskal podjetje Radenska.

 

mag. Andrej Vizjak, minister za delo, družino in socialne zadeve

V sredo popoldan se bo v Murski Soboti srečal s predstavniki pomurskih enot Zavodov za zaposlovanje in central.

 

dr. Janez Šušteršič, minister za finance

V sredo popoldan bo obiskal murskosoboško podjetje GMT, zatem še murskosoboško občino, Carinski urad Murska Sobota in Davčni urad Murska Sobota.

 

Zvone Černač, minister za prostor in infrastrukturo

V sredo popoldan bo obiskal regijski Center za ravnanje z odpadki Puconci (CEROP)  ter otvoril sončno elektrarno in položil temeljni kamen za izgradnjo regijskega centra za ravnanje z odpadki Pomurje - II faza.

Nato se bo odpravil na ogled dela železniške proge Pragersko – Hodoš in opravil novinarsko konferenco na temo posodobitve železniške proge in zavarovanja nivojskih prehodov na tem območju. V Banovcih se bo nato udeležil tudi novinarske konference predsednika vlade.

 

dr. Žiga Turk, minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport 

V torek popoldan bo obiskal murskosoboško škofijo in murskosoboško Evangeličansko cerkev. V sredo popoldne ga bo sprejel župan občine Moravske Toplice Alojz Glavač, nakar si bo minister Turk ogledal Plečnikovo cerkev v Bogojini. Sledil bo sprejem pri lendavskem županu Antonu Balažku ter ogled Gledališke in koncertne dvorane, sinagoge ter Dvojezične srednje šole v Lendavi. Minister Turk bo obisk Pomurja sklenil z delovnim srečanjem s predstavniki lendavske občine in madžarske narodnostne skupnosti.

 

Franc Bogovič, minister za kmetijstvo in okolje

V sredo popoldan bo obiskal regijski Center za ravnanje z odpadki v Puconcih, nato pa v Murski Soboti še podjetji Mlinopek in Pomurske  mlekarne.

 

dr. Vinko Gorenak, minister za notranje zadeve

V sredo dopoldan se bo v Moravskih Toplicah udeležil srečanja s predstavniki madžarske narodnostne skupnosti, popoldan pa bo obiskal Policijsko upravo in Policijsko postajo Murska Sobota. V Dolgi vasi se bo nato popoldan ustavil še v Centru za sodelovanje varnostnih organov, nato pa se v Beltincih udeležil srečanja s predstavniki romske skupnosti.

 

Aleš Hojs, minister za obrambo

V sredo dopoldan bo začel s obiskom Izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Murska Sobota, se seznanil s stanjem in problemi v regiji ter s stanjem in delovanjem PGD Murska Sobota. Nato bo sledil še obisk vojašnice v Murski Soboti, seznanitev s stanjem in pripravami na preselitev vojašnice ter ogled lokacije Berek. Minister za obrambo bo delovni obisk Pomurja sklenil obiskom poklicne industrijske enote Nafta – varovanje in požarna varnost v Lendavi, kjer se bo seznani z enoto in delovanjem ter s problematiko opuščenih naftnih vrtin.

 

dr. Senko Pličanič, minister za pravosodje in javno upravo 

V sredo opoldne se bo v Murski Soboti srečal z načelniki upravnih enot v Pomurski regiji, nato pa se bo srečal še z murskosoboškim županom Antonom Štihcem. Obisk Pomurja bo končal z obiskom sodnega okrožja Murska Sobota in s srečanji z direktorico sodnega okrožja, predsednikom okrožnega sodišča Murska Sobota in predsedniki okrajnih sodišč.

 

Tomaž Gantar, minister za zdravje

V sredo opoldan bo obiskal mursksoboško bolnišnico, zatem pa še murskosoboški, lendavski in ljutomerski Zdravstveni dom.

 

Skupna srečanja ministrov, sekretarjev in predsednika vlade (sreda)

Celotna vladna ekipa se bo na delovnem sestanku v Moravskih Toplicah srečala v sredo zjutraj, nato pa bodo ministri, predsednik vlade in ostali vladni predstavniki nadaljevali s številnimi obiski in posveti po celotnem Pomurju.

Ministri Janez ŠušteršičFranc BogovičZvonko ČernačAleš Hojs in predsednik vlade Janez Janša se bodo tako v Beltincih pogovarjali z župani, gospodarstveniki, poslanci in svetniki DS RS z območja Murske Sobote in Gornje Radgone.

Z  župani, gospodarstveniki, poslanci in svetniki DS RS z območja Ljutomera se bodo v Mali Nedelji srečali ministri Andrej Vizjak, Senko Pličanič, Tomaž Gantar in državna sekretarka na ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Mojca Škrinjar. 

Z župani, gospodarstveniki, poslanci in svetniki DS RS z območja Lendave se bodo v Turnišču srečali ministri Radovan Žerjav, Karl ErjavecLjudmila Novak in Vinko Gorenak. 

    Komentarji

    1. gost
      29.05.2012 ob 23:12 lukaz gost

      BEDAKI SAMO PRIDETE SEM ZRET POL PA NIC NE NAREDITE ZA BOGO PREKMURJE PRASCI

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.05.2012 ob 11:04 gost gost

      Glede na njihove famozne varčevalne ukrepe bi se morali tem "izletom" odpovedati, saj s tem ne povzorčajjo dodatnih stroškov samo vladi, ampak tudi vsem tistim, katere obiščejo in verjemite mi, stroški niso mali. Tile izleti pa nobene dodane vrednosti ne prinašajo, razen mogoče več smejalnih gubic.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.05.2012 ob 11:23 medo gost

      minister za šolstvo pa nič k šolnikom, samo turizem?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.05.2012 ob 12:01 simon gost

      Joj, da ste naivni. Jaz osebno sem srečen, da so se spomnili na Pomurje in da bodo videli vsaj delček tega, kakšna je razlika med prestolnico in SV delom Slovenije. Tega nobena vlada do sedaj ni naredila, da bi šli od regije do regije in povprašali gospodarstvenike, župane, narod,... za njihove težave in mnenja. Edino kaj me moti, je to, da v večini gredo obiskat kar uspešne firme, kot so Carthago, Kema, Radenska,...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.05.2012 ob 14:03 medo gost

      Simon še vsaka vlada je prišla na obisk.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.