https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Prekmurski trio se s čolnom podaja na 580 kilometrsko pot do Beograda

04.06.2012 ob 12:56  

Bojan Kerčmar in Damjan Kolar iz Beltincev ter Miran Vereš iz Bakovcev se podajajo na 580 kilometrov dolgo pot po vodi do Beograda.


Trije Prekmurci bodo svojo odiseado na vodi začeli to nedeljo v Bakovcih, končati pa jo želijo v petih dneh. Končen cilj je Beograd. "Ideja je, da pridemo brez postanka, tako da bomo pluli dan in noč čimprej do Beograda. Računam, da bo bomo prispeli v petek popoldan ali v soboto. Seveda pa je čas odvisen od vodostaja," pravi Miran Vereš, eden od članov posadke. Slednji ocenjuje, da bodo za 580 kilometrsko pot porabili približno 120 ur plovbe, na uro si želijo prevoziti okrog pet kilometrov.

V čolnu, ki še ni dokončan, bodo imeli dve ležišči in se bodo menjavali za krmilom. "Upamo, da bodo noči dovolj svetle za plovbo, v nasprotnem se bo plovba podaljšala. Čoln bo imel streho, tako da nas dež ne bo ustavil. Na projekt smo se dobro pripravili. Sam imam kar nekaj izkušenj, ko sem bil z Juretom Robičem na Raamu, in vem, kako je po tretjem dnevu, ko mine evforija. In vem, da bomo uspeli tako kot smo planirali," še dodaja Vereš.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.06.2012 ob 14:15 srečko gost

      Eno dva čuna do mogli sebof meti za pive, kak so tej skouz žedni :)

      23 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.06.2012 ob 21:05 julie gost

      Svaka čast fantje...za kreativnost,drznost,drugačnost...stay motivated...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.06.2012 ob 18:31 Simon gost

      Bi prosil za kake detajlirane nasvete ob vrnitvi. Mislim da je kar dosti zainteresiranih Obmurcev za tak ali kak podoben podvig. Hvala že v naprej Drugače pa zakon zadeva! :D

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.06.2012 ob 19:49 Mirko gost

      Piki veliko sreče vam želim pa čim manj morskih psov...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.06.2012 ob 10:52 Gjera gost

      Dogodivščine lahko dnevno spremljate na http://www.facebook.com/BakovciBeograd

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.