https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Podelili priznanja najbolj zaslužnim pomurskim medicinskim sestram

Murska Sobota, 05.06.2012 ob 10:47  

V petek je v Murski Soboti potekalo srečanje pomurskih medicinskih sester s podelitvijo srebrnih znakov, priznanj in zahval najbolj zaslužnim medicinskim sestram.

Zbranih 250 članov in gostov so nagovorili predsednica DMSBZT Pomurja Emilija Kavaš, predsednica Zbornice Zveze Darinka Klemenc in župan Murske Sobote Anton Štihec. Zbrani so nato prisluhnili petju zbora Žarek, po podelitvi nagrad pa so si ogledali predstavo Bog.

Letošnje dobitnice srebrnih znakov so Anica Benkovič, Zvonka Brus Hladen, Darinka Crnkovič, Dragica Jošar in Danica Korošec. Dobitnice priznanj v letu 2012 so Zorica Gabor, Dragica Krojs in Erna Sreš, zahvalne listine pa so tokrat prejele Terezija Fiala, Ida Gomboši in Marija Skaler.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.06.2012 ob 11:32 malo morgen gost

      najbolj zaslužne sestre v Pomurju? Malo morgen! Kdor pozna delo v bolnici ve da temu ni tako!Nekatere so že v zasluženem pokoju,zdaj pa dobi priznanje za najbolj zaslužno sesto.Zaslužno za kaj?Najbolj zaslužne sestre in zdr.tehniki so običajno spregledani,saj oni vestno opravljajo svoje delo z in ob človeku in se ne grejo nekih "igric".

      23 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.06.2012 ob 11:59 nuna gost

      V polni meri podpiram gosta-malo morgen. Čisto prav je tako, da tisti ki resnično žrtvujejo samega sebe, niti opaženi niso, vse ostale pa zdaj v pokoju dobivajo priznanja. V naši bolnišnici bi jih bilo treba, tak od prilike slabo polovico nagnati iz zdravstvenega poklica, nimajo morale, kaj šele etike. Da ne govorim , ko pride do pacienta pa niti normalno ne vpraša ampak se dere KAJ BI ŽE PA RAD !!!!!! Takšna medicinka-ec ne zasluži da ima sploh službo, kaj šele v tem poklicu, ki se ga je izučil, če ne more imeti rad ljudi in jim biti v oporo. Pozabljajo nekateri, da bodo nekoč-morda tudi oni potrebovali toplo besedo, pa je to že več kot tableta proti bolečinam.

      16 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.06.2012 ob 12:24 palmolive gost

      točno tak-obnašanja povdarjam VEČINE v bolnici MS je na psu....verjetno so za tou talali priznanja.

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.06.2012 ob 12:41 xx gost

      erna sreš? najbolj arogantna in zvišana sestra v zgodovini SBMS..

      12 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.06.2012 ob 15:36 gulaž gost

      Resan se grdo obnasajo ene,pa te tou kao humani poklic...ene so tude prijazne prijazni,vecina neprijaznih cilou sefic...

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.06.2012 ob 15:44 xy gost

      Me pa praf zanima kak bi se pa vi vsi cedni obnasali kda bi tan delali...

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.06.2012 ob 18:01 olgica gost

      gost-xy SE VSAJ NEBI TAKO GRDO OBNAŠALI DO PACIENTOV NAJ SI VZAMEJO VZGLED V DRUGIH BOLNIŠNICAH KAKO SO DO PACIENTOV MORAJO OBNAŠATI PA ŠE PREDOLGA ČAKALNA DOBA ŽAL JAZ NIMAM NOBENEGA ( IN SI TUDI SPLOH NE ŽELIM ) POZNANSTVA , DA BI HITRO PRIŠLA NA PREGLED ZATO RAJE GREM V DRUGO BOLNICO KJER NI DOLGE ČAKALNE DOBE ........BREZ POZNANSTVA BREZ DOPLAČILA KJE SO BOLJ PRIJAZNI DO PACIENTA PA DA NE POZABIM JE VSE TAJNO NE KOT V MS DA SOSEDI BOLJE VEDO O TEBI KAK PA TI SAM

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      05.06.2012 ob 18:07 črna gost

      ej ka si vse ven ne zmislijo komu bodo vse priznanje delili za kakih par let,pismo saj pa je to samo služba......

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. humani
      05.06.2012 ob 18:50 humani

      ta benkovičova je že 20 let v pejnezi zaradi tega ker ji je bilo slabo v službi sedaj pa dela v rdečem križu brez problema za denar-HUMANO DELO,naj bi živela zdravo-cindi program-promovira v šparu šestnajskrat škropljene pomaranče in s tem zastruplja ljudi

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      05.06.2012 ob 21:14 paprikaš gost

      točno tak @lol,mb je cirka 30 minut odaljen za prijaznost in manjšo čakalno vrsto se splača ta pelati.Ne talajo cukre pač pa prijazne besede in nasmeh tou dosta pomejni toga so še ete v ms ne gemali.Verjetno tan delaš sklepan po tvojon besednon zakladi kak si se lipou prestavila-o..tak se namreč obnašajo tu v ms.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      05.06.2012 ob 21:56 Pozitivka gost

      Ja, ja, sosedov kruh je vedno boljši od domačega.. zakaj le morate samo šinfati..če so dobile priznanje jim čestitam. Res je, da se velikokrat najdejo na žalost neprijazni zdravstveni delavci, kar ne bi smelo nikoli biti, ne morete pa vsepovprek metati v isti koš, ker so mnogi tudi zelo dobri in so ob vašem pisanju lahko prizadeti. Več koristnega pa boste naredili, če boste, namesto, da tu šinfate negativno izkušnjo povedali na pravem mestu, tam, kjer imajo za pritožbe in pripombe nabiralnik - po oddelkih in ambulantah, več nas bo, ki bomo reagirali ob neljubem dogodku, manj jih bo v bodoče..in manj bo treba šinfanja..razen, če nam je tako všeč..

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      05.06.2012 ob 23:50 Karči gost

      Ni mi jasno, zakaj nagrajujejo sestre, ki so v penziji? Lani so hoteli pametnjakoviči ene od prekmurskih občin odlikovati 80 let staro zdravnico. Gospa jim je lepo povedala, da je to bila njena služba in ne ve, zakaj bi naj sprejela to nagrado?

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      05.06.2012 ob 23:54 Karči gost

      Potem bi lahko nagradili najboljšega cestarja, najboljšega trgovca, najboljšega peka, ... To predlagajo verjetn ljudje, ki od dolgega časa nimajo kaj za delati. Potem pa cuzajo denar in se malo veselijo na naš (davkoplačevalski) račun. Po navadi so to malo bolje plačani ljudje.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      06.06.2012 ob 6:42 olgica gost

      Pozitivka mislen ka si ti si zaposlena v bolnice ???? ka jih tak zagučavleš še to ne ven kak so sploh dobili naziv prijazna bolnica ???

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      06.06.2012 ob 8:14 Pozitivka gost

      Nisem zaposlena v bolnici in jih ne zagovarjam, sem v bistvu zelo kritična do zdravstvenih delavcev, ki niso prijazni, hotela sem reči le, da je treba to povedati na pravem mestu, da bo možen premik na bolje. Žal jih je res veliko z nepravim odnosom, ki mečejo slabo luč na vse, ki se trudijo in so srčni. Karči, nagrade so dobile te sestre od svojih kolegic, ne vem zakaj si tudi cestarji, pa trgovci in peki ne nagradijo zaslužne.. in te nagrade sigurno niso bile v denarju.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      06.06.2012 ob 9:38 olgica gost

      JES PA MISLIN KA SI ZASLUJŽIJO TISTI NAGRADE ŠTERA DRUŽINA Z 600 E MESEČNOLEJKO PREŽIVE NEJ PA SESTRE KA NIKAJ NE DELAJO

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      06.06.2012 ob 9:56 Karči gost

      Pozitivka, na sliki (verjetno je iz te podelitve) je vsaj 50 delavcev oblečeno v delovno obleko. Verjetno pa je tam bilo še veliko več ljudi. Zato predvidevam, da je bilo to v delovnem času. Sicer nebi nihče več sedel po končani službi. To pa pomeni, da je opravljenih 50 (lahko tudi več) "deževnih" ur. Te ure pa mora nekdo plačati. Tako jaz vidim. Lahko pa da sem kaj predvideval napačno. Potem se opravičujem!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      06.06.2012 ob 10:51 nikol gost

      svašta, nekša priznanja podeljujejo medtem, ko v čakalnici čaka nepregledna množica ljudi, mislin pa ka se idejo? Ljudje so bolani, čakajo, da jim nekdo pomaga, oni si pa podeljujejo nagrade, ki si jih sploh niso zaslužili, ker so res, kot ste že omenili arogantni, neprijazni in pustijo čakati paciente,.. čakalne dobe so pa tude čuda velke,... marsikdo bi si zaslužil kakšno priznanje, ki dejansko pomaga ljudem, je prijazen in pozitivna oseba ampak v naši družbi je pač tak, da priznanja dobijo tisti, ki si jih sploh ne zaslužijo.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      06.06.2012 ob 12:01 nejsansestra gost

      Ka vas ešče dale puna luna čejše? Ge ste vij prešteli, ka so priznanja dobile samo sestre z bolnice? Tou je bilou srečanje pomurskih medicinskih sester. Slika je simbolična - srečanje so mele v Gledališči park (po domače kino) ob 18. uri - san gvušna ka so nej prišle v uniformaj. Nemo pravla, ka so vse, pa skous, dobre. San tudi ges naletejla na kakšo, ka je mejla slab den. Z mojo kontra prijaznostjo se je še sakša hitro doj oladila. Vej smo mij dostakrat, gda jih nucamo tüj žmetnii, pa mislimo ka morejo za nas fčasik fse drüjgo z rouk ličiti. Od svojoga stanovskoga združenja so dobile samo priznanje, nej nagrado. Največja nagrada bi za njih verjetno bijla vaše spoštovanje. Nej san z njihovoga faha, ne delan nigi v zdravstvi, se pa zavedan ka delajo neka, ka ges niti v senjaj ne bila sposobna. Tudi v drügij slujžbaj je tak - maš dobre pa slabe delavce. Kama spadate vi?

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      06.06.2012 ob 22:36 xyy gost

      Strinjam se, kot je napisala »nejsansestra«. Jaz imam samo dobre izkušnje kar se tiče bolnišnice Rakičan. Ne dolgo nazaj sem imel svojca v bolnici in sem bil zelo prijetno presenečen nad odnosom osebja. Vsaka čast medicinskim sestram in tehnikom, ki opravljajo to delo. Glede prijaznosti pa mislim, da je tako, kako se ti obnašaš do njih, tako ti vračajo.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      09.06.2012 ob 19:43 NAJPREJ SVOJ PRAG POMETI gost

      Zakoj mečete vse zdravstvene delavce v en KOŠ??? nej smo vsi arogantni in neprijazni..!! pa vi vsi ka mate takšno mišljenje o zdr.delavceh ---- malo premislite če ste vij v svojon poklice vedno PERFEKT!!!! Lep pozdrav vsen zdr.delavcen!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.