https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-PLUS

Zavod STIK - z razvojno iniciativo pomagati socialno šibkim in pomoči potrebnim

26.6.2012  

Zavod za razvojno inciativo – STIK Murska Sobota je zasebni zavod, ki deluje z namenom opravljanja nalog in dejavnosti s področja razvoja socialnega turizma, podjetništva in trgovine, ustvarjanje novih delovnih mest težje zaposljivih oseb ipd. Kot prvo aktivnost v zavodu so odprli komisijsko trgovino z rabljeno otroško opremo. 

 

 

V rubriki POM-PLUS vsak torek objavljamo pogovore s predstavniki pomurskih nevladnih organizacij, fundacij, društev, klubov in zavodov ter predstavljamo njihovo delovanje, POM-PLUS pa razkriva tudi posameznike, ki širši javnosti zaradi narave svojega dela niso znani.

Zavod za razvojno iniciativo – STIK Murska Sobota je zasebni zavod, ki bo na način in pod pogoji, ki veljajo za zavode in kot jih predpisuje Zakon o Zavodih (v nadaljevanju ZZ) na področju Republike Slovenije deloval z namenom opravljanja nalog in dejavnosti s področja razvoja socialnega turizma, socialnega podjetništva, socialne trgovine, ustvarjanje novih delovnih mest težje zaposljivih oseb, volontersko delo ipd. Aktivni člani Zavoda STIK pa želijo doseči, da bo zavod v javnosti veljal za pomembno in transparentno nepridobitno organizacijo, ki učinkovito opravlja svoje poslanstvo.

Prva aktivnost: komisijska trgovina z rabljeno otroško opremo

V zavodu STIK, kjer je trenutno zaposlena ena oseba, ostali člani pa so vključeni volontersko, imajo zastavljenih kar precej ciljev in aktivnosti, med katerimi so izvajanje socialnega turizma za invalide in socialno šibke, organiziranje raznih humanitarnih in dobrodelnih prireditev, izvajanje projektov prav tako v dobrodelne namene, iskanje pomoči potrebnim družinam, poiskali tudi za mnoge donatorje, odprto pa imajo že komisijsko trgovino z rabljeno otroško opremo.

Zavod STIK na Slomškovi ulici 51 v Murski Soboti izvaja torej že prvo aktivnost, komisijsko trgovino z rabljeno otroško opremo, ki goji vedno več zanimanja in obiska, saj se vedno več ljudi zaveda, da s tem, da kupijo rabljeno stvar, naredijo veliko; tako za okolje kot za sebe.

Sprejemajo vso otroško opremo, ki je lepo ohranjeno in malo rabljena

"Stvari, ki jih imamo v trgovini so vse zelo lepo ohranjene, nekatere sploh ne rabljene ali pa zelo malo. Otroške stvari se zelo malo rabijo (par mesecev) in zakaj bi kupovali po rednih cenah, če isto stvar lahko kupiš za pol ceneje? V trgovino še vedno sprejemamo vso otroško opremo: vozičke vseh vrst, lupinice, avtosedeže, stolčke za hranjenje, posteljice … Zaenkrat vse razen otroških oblačil, ki jih bomo v primeru velikega povpraševanja prav tako uvedli v našo ponudbo," so nam povedali iz zavoda, ki prav tako stranke, ki imajo večje stvari (jogiji, postelje …) naprošajo, da jim po elektronski pošti posredujete slike, da jih v zavodu dajo v trgovini na tablo z malimi oglasi. 

Humanitarno-dobrodelna naravnanost Zavoda STIK

V zavodu se zavzemajo za humanitarno-dobrodelno naravnanost in pomoč družinam pomoči potrebnim. Njihove aktivnosti torej vključujejo tudi zbiranje rabljene otroške opreme in oblačila in jih podarijo tem družinam. "Trenutno še nimamo stvari, ki bi jih lahko podarili, upamo pa, da se bo to v kratkem spremenilo, saj verjamemo, da je veliko ljudi, ki imajo doma stvari, ki jih ne rabijo in bi jih še kako radi podarili tistim, ki so pomoči še kako potrebni," v zavodu vabijo vse, ki bi radi podarili predvsem otroška oblačila in opremo.

V zavodu preverijo tudi kakovost rabljene opreme

O kakovosti rabljene opreme v zavodu presojajo sami. "Ko stranka izdelek prinese, ga skrbno pregledamo, saj izdelkov v slabem stanju, raztrganih, zelo obrabljenih in umazanih niti ne sprejmemo. Avtomobilski sedeži bi morali imeti oznako kakovosti ECE-R 44/04 na zadnji strani sedeža, če pa stranka izrecno želi imeti sedež tudi brez te oznake, jih na to opozorimo," pravijo v Zavodu STIK, v katerem upajo, da bo le ta z raznimi aktivnosti zaživel, prav tako pa tudi omenjena komisijska trgovina.

 

PRIPOROČAMO:

VSI POM-PLUSI NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.