https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Škof Štumpf v Turnišču blagoslovil samostan in izrekel dobrodošlico sestram klarisam

Turnišče, 29.06.2012 ob 9:39  

Sedem sester klaris že biva v s nedokončanem samostanu v Turnišču. Škof Štumpf je včeraj pred množico romarjev in v prisotnosti redovnic blagoslovil samostan.


Škof Peter Štumpf je včeraj v Turnišču ob somaševanju upokojenega škofa dr. Jožefa Smeja in škofijskih duhovnikov pozdravil prihod sester klaris v Turnišče ter slavnostno blagoslovil Klariški samostan Marije Matere Cerkve v Turnišču.

Številni romarji so se udeležili slavnostne maše z blagoslovitvijo samostana sester klaris v Turnišču. Sedem redovnic, ki so bile na slavnostni maši tudi prisotne, je v turniški samostan prispelo v noči s srede na četrtek. Svoj prihod v še nedokončano zgradbo sestre pojasnjujejo z željo, da bi tudi same pripomogle k urejanju samostana. Sestre, ki so vajene skromnega življenja, so povedale, da je to, kar jih je pričakalo v turniškem samostanu, za njih že luksuz. Samostan je za zdaj sicer še brez oken, tudi notranji prostori pa so večinoma še neurejeni.

Samostan je kontemplativni oziroma zaprtega tipa. Veliko dvorišče je zagrajeno z 2,2 metra visokim zidom, ki pa moti okoliške domačine. Ti si želijo, da bi namesto zidu samostan ogradili z živo mejo.

Sestre, ki sicer nimajo neposrednih stikov z okolico in ne zapuščajo samostana, so sodelovale pri maši. Romarji, ki so se udeležili svečane blagoslovitve, so s sestrami lahko spregovorili nekaj besed, je pa sestre od drugih prisotnih ločevala kovinska pregrada.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. jimmy80
      29.06.2012 ob 10:27 jimmy80

      "Zapor" Turnišča

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.06.2012 ob 10:31 števek gost

      samo je pa redno atrakcija tej zijd, moren ga iti idnauk poglednot :P

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.06.2012 ob 10:58 Spirit gost

      Občina Turnišče, oziroma vas Turnišče bi si na tem mestu zaslužilo nekaj drugega. Medtem ko se drugi združujejo, mi gradimo zidove, ki ljudi razdružujejo in ločujejo. Sprašujem se a bo v bodočnosti na vrh zidu napeljana še bodeča žica z elektriko? Tak samostan enostavno ne spada v središče vasi Turnišče v 21 stoletju. Papa Štrumf pa ima v mursko -soboški škofiji veliko primernejših lokacij za svojo duhovno ambulanto.

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.06.2012 ob 12:26 RKC gost

      očitno mariborski škofiji le ni zmanjkalo vsega denarja. Sicer nimam nič proti temu da se nekdo ogradi svoje posestvo vendar bi namesto tega betonskega zidu bi bil bolj primeren kakšen lesen. Me zanima kaj pravijo občinski predpisi oz. OPN če ga sploh imajo. "Sestre, ki sicer nimajo neposrednih stikov z okolico in ne zapuščajo samostana, so sodelovale pri maši. Romarji, ki so se udeležili svečane blagoslovitve, so s sestrami lahko spregovorili nekaj besed, je pa sestre od drugih prisotnih ločevala kovinska pregrada", kaj so kužne da so jih dali za rešetko. Kakšna folklora.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.06.2012 ob 12:45 jk gost

      samo naj se siroute ne prehladijo, ka do spale na prepihe :)

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.06.2012 ob 17:11 q gost

      su bar kakšne mlade te redovnice?

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.06.2012 ob 19:48 gost gost

      Marke zdaj pa s punimi denarnicami k meši...

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      29.06.2012 ob 23:53 :) gost

      ''su bar kakšne mlade te redovnice?'' Verjel, ali ne, ampak so! Ravno februarja je ena nova vstopila. Pa precej je zanimanja zanje. Tja notri jih ni nihče zaprl, ampak so se same odločile za takšno življenje. Če te zanima zakaj, lahko vprašaš, pa ti bom povedala. :)

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      30.06.2012 ob 0:09 1 gost

      ena naj bi bijla 22 lejtna, dobro ohranjena :)

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      30.06.2012 ob 14:21 te gost

      de pa trbelo na hitro napraviti plantažo banan..nej pa paradajz..ka buš s paradajzom..

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      11.09.2015 ob 17:53 gost

      zakaj ste vsi tako nesramni do sestre klaris, saj po mojem ste vi tisti kateri bi morali biti zaprti saj zaradi takih kak ste vsi vi nam država propada. obenem kaj je tu spornega da se je država odločila investirati v samostan? lahko rečem še to da se boste enkrat vsi znašli v še hujši situaciji kjer boste molili za milost samo vedite da je za vsakega človeka na tej planeti nekaj oproščeno nekaj pa ne proklete gnjide!!!!!!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.