https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: 20. Ciglarski dnevi v Melincih

Melinci, 01.07.2012 ob 11:14  

Vas Melinci ni znana le po tem, da leži ob Muri, temveč tudi po nekdanjem načinu pridelovanju opeke. Tako Turistično društvo "BROD" Melinci že nekaj let zapored prireja Ciglarske dneve, ki so pa letos v znamenju predstavitev starih obrti, spusta po Muri 2012 in domače kulinarike.

Dogajanje na brodu na Melincih se je začelo s prihodom sodelujočih čolnov spusta po Muri 2012. Letos se ga je udeležilo nekaj čez 350 čolnarjev, po njihovem prihodu jih je čakala okrepčitev ter predstavitev starih obrti. Melinčari so, kot seveda narekuje tradicija, prikazali za njih najpomembnejšo obrt iz preteklosti, in sicer pridobivanje opeke oz. "cigla na stari način".

Na osrednjem dogajanju ni manjkalo jedače in pijače, stekla je tudi marsikatera beseda o ideji elektrarne na reki Muri, na obisk pa so se pripeljali tudi starodobni traktorji "Pufkači".

20. Ciglarski dnevi pa seveda ne bi bili popolni brez večerne zabave, tako so obiskovalce prvega dne zabavali ansambel Energy ter Zdravko Škender.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. jonie
      01.07.2012 ob 15:02 jonie

      iden zaj na en špr ka viden če kaj dogaja, včera se nikaj nej

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.07.2012 ob 18:09 jp gost

      ovivi dvej bi pa ges sciglal

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. smrt
      01.07.2012 ob 18:37 smrt

      krovašge delajo cigel na stari načijn ??

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.07.2012 ob 22:10 haloooo ? gost

      smrt ... puši kurac !!!

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. smrt
      02.07.2012 ob 14:21 smrt

      haloooo @@@ mince mou ,mince mou .......

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.