https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Murskosoboška občina pri bolnišnici načrtuje plačljivo parkiranje

Murska Sobota, 12.07.2012 ob 11:06  

Gramozno parkirišče pri bolnišnici, ki je pogosto precej zasedeno, se po naročilu Mestne občine Murska Sobota ureja. Parkirišče se bo še povečalo in asfaltiralo, kar je dobra stran, ne bo pa parkiranje tam več brezplačno. Lokalna skupnost predvideva, da bi ura parkiranja stala 0,30 evra.


Gradbeno podjetje Gomboc prav te dni ureja in širi gramozno parkirišče ob Splošni bolnišnici Murska Sobota, ki bo doživelo veliko sprememb. Namesto 166 parkirnih mesto, bo zdaj na voljo 237 parkirnih mest, torej 71 več, od tega bo tudi dvanajst parkirnih mest za invalide. Parkirišče bo odslej ograjeno, za parkiranje pa bo treba plačati. Ob tem bo z ureditvijo jarkov ob dostopni cesti bolnišnice onemogočeno parkiranje ob njej.

Parkiranje ob cesti bo onemogočeno ...

Mestna občina Murska Sobota kot lastnik zemljišča mora najprej od države dobiti soglasje, da lahko na svojem pobira parkirnino, oziroma ni izključene možnost, da bi se poenotili in bo plačljivo tudi že zdajšnje asftaltirano parkirišče tik ob bolnici, ki je zaenkrat še brezplačno.

Občina se zgleduje po drugih mestih, bolnišnica idejo pozdravlja, v prihodnje pa želi enoten režim parkiranja

Murskosoboško občino smo povprašali, kakšen bo namen tega novega parkirišča in kakšne prednosti bodo imeli uporabniki le-tega. "Parkirišče se bo uporabljalo za obiskovalce bolnice v krajših časovnih intervalih, obiskovalci pa bodo proti plačilu zagotovljeno parkirno mesto," smo dobili odgovor župana Antona Štihca.

Na vprašanje, če se jim ne zdi sporno, da bodo pobirali parkirnino od ljudi, ki bodo rabili zdravstvene usluge, so odgovorili da ne, saj tako delajo skoraj povsod po Sloveniji pred bolnišnicami, kako pa na omenjeno parkirišče gleda parkirišče vodstvo bolnišnice, pa da je vprašanje za njih.

Tako smo povprašali tudi vodstvo bolnišnice, kako gledajo novo parkirišče in ali se strinjajo, da bo občina pobirala parkirnino od ljudi, ki bodo rabili njihove usluge. Odgovorili so nam naslednje: "Mnenje vodstva bolnišnice je, da pozdravlja povečanje parkirnih mest okrog Splošne bolnišnice  Murska Sobota. Vsekakor pa bi bilo potrebno v prihodnosti dogovoriti enoten režim parkiranja."

Ura parkiranja naj bi stala 0,30 evra

Vrednost del je 25.500 evrov, dokončana pa naj bi bila v dvajsetih koledarskih dneh. V junijskem glasilu Soboške novine so zapisali, da bi se dela predvidoma končala še v juniju, kar pa se ni zgodilo, saj smo zdaj že skoraj v sredini julija in parkirišča še nima niti asfaltne podloge.

Ko bodo gradbena dela končana bo občina začela izbirati najugodnejšega ponudnika za dostavo in montažo opreme za parkiranjem. Sistem bo podoben kot na parkirnih hišah, na vhodnem avtomatu s pritiskom na gumb dobimo parkirni listek in se nam odpre zapornica, s potrdilom o plačani parkirnini pa bomo lahko zapustili parkirišče. Šlo naj bi za samodejno blagajno, ki bo sprva omogočala plačevanje s kovanci in bankovci, kasneje pa tudi z drugimi načini. Ura parkiranja naj bi stala 0,30 evra.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.07.2012 ob 11:33 čika-pajo gost

      Kdo pa pravi da bo parkirišče asfaltirano.In če ne bo kako bo pa sploh dobilo uporabno dovoljenje ker ne bo imelo lovilcev maščob maščob.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.07.2012 ob 11:38 en gost

      če nede asfaltejrano, kak do te zagotavlale 237 parkirnih mest,če nede črt narisanih. pa tude če nede asfaltejrano, ka do na šodre pobirali parkirnino ...

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.07.2012 ob 11:49 Robi Smole gost

      Še to, le si jemajte vzgled po vladi. Tam bi se rajši trudili da nebi Mura, Pomurka itd propadle. Banda

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.07.2012 ob 11:53 čika.pajo gost

      fejst de zanimivo kakšen kaos de pred bolnico če bolnica nede uvedla plačljivega parkeranja. Pa tudi voni kak je meni znano parkerajo večinoma uslužbenci pa tisti z malimi plačami. ovi drugi se seveda vozijo noter.Evo pa do vdarili po tistih keri že itak malo majo.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.07.2012 ob 12:17 mike gost

      Saj pa morajo nekje nazaj dobiti denar ki so ga nk muri dali zato da zdaj oni s svojimi dejanji sramotijo celo prekmurje

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.07.2012 ob 13:09 ges gost

      Ka pa če bi mi pacienti tüde začali kasejrati bolnico po 30centov za vsako vöro ka jo moremo tan čakate??? BANDA LOPOVSKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. PREKMUREC
      12.07.2012 ob 13:56 PREKMUREC

      Vsi bi meli vse vred zeto, vsi bi radi na urejenon parkejrali, plača pa naj nešče drujgi. Nika je nej šenki.

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.07.2012 ob 13:59 gost gost

      Cena je simbolična 0,30€ na uro..ce se peljes sedaj 2 kroga naokrog ko isces mesto za parkiranje, pokuris vec benzina, ter se zravec zgubljas zivce :)

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      12.07.2012 ob 14:12 , gost

      ka do palik meli pejneze za kurbarijo...

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      12.07.2012 ob 15:43 slovan gost

      Naj se samo zrihta parkirišče...nazadnje san se na ton divjon parkirišče v snegi z avtom obračo, pa san ne opazo, ka je v kupi "mehkoga" snega v bistvi "trda" skala. Avtoličar je mel delo. :)

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      12.07.2012 ob 16:59 Karči gost

      Vožnjo moraš prilagoditi razmeram na cesti in svojim psihofizičnim sposobnostim. Pa brez zamere! :)))

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      12.07.2012 ob 20:49 MUKI gost

      Kako pa je lacna obcina in stihec kako vas ni sram na obcini in bi se pobrigali da bi se lahko danes stale firme kot so LIVARNA,PANONIJA,KG RAKIČAN, ITD RAJE SE POBRIGAJTE DA BODO MENI MLADI SLUZBE V PREKMURJU IN NE ZAPUSCAJO NASO LEPO POKRAJNO IN GREDO DELAT V DRUGO OBCINO ALČI V DELO V AVSTRIJO SRAM VAS BODI NA OBCINI IN NISTE VREDNI ENEGA DREGA POPOLNOMA NIC DA VESTE Z NECELOM STIHECA!!!!!!!!!!!!!

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      13.07.2012 ob 7:47 batina78 gost

      Čas je ka se napravi pametno parkirišče, zato ka na ton parkplaci ka je zdaj, so eni tak parkejrali ka si nej mogo priti vö. Vratar bolnice pa nema pooblastil izven bolnice, torej na parkplaci "nesme" urgejrati. Pizdarija.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      13.07.2012 ob 20:04 P29 gost

      Ne razumem kaj se pritožujete? Saj pa v bistvu vse bolnišnice v Sloveniji, vsaj tiste, ki jih jaz poznam imajo urejeno plačevanje parkirnine. Tako je recimo v Ljubljani, Mariboru in Celju. Ljudje bi radi imeli urejena parkirišča, parkirali pa bi zastonj, na žalost pač tako ne gre. Res je, da imajo v MB in LJ večje plače, ampak če me spomin ne vara so cene parkiranja tudi toliko večje. Meni se zdi malo smešno to jamranje... A ko grem pa recimo mimo kakega kafiča pa cel kup pijančkov za šankom, ki jim ni škoda dati po 10-20€ za pijačo. Tam pa ne bodo jamrali kako visoke cene so. Malo karikiram, da ne bo kdo oglasil, da sem ga označil za pijančka...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.