https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Odrancih muzej kovaštva in žgenjekuhe

Odranci, 10.08.2012 ob 13:00  

Občina Odranci s spremembami prostorskih planov. Novost v občini tudi dva muzeja.


Izvedli spremembo prostorskega plana

Občini Odranci je s podpisom ministra za okolje in prostor uspelo zaključiti postopek sprememb prostorskih planov za območje Občine Odranci. Z omenjenimi spremembami so med drugim okrog 5 ha kmetijskih zemljišč spremenili v stavbna zemljišča za potrebe širitve obrtne cone, privatna kmetijska zemljišča na zahodu naselja spremenili za obrtne dejavnosti in zmanjšali poplavno območje na področju GAJA za okrog 5 ha. Spremembe omogočajo gradnje objektov z ravnimi strehami, komasacijo kmetijskih zemljišč na celotnem območju občine ter namakanje kmetijskih zemljišč na celotnem območju občine. Določili so območja za izgradnjo novega vrtca in območja za selitev kmetij izven naselja.

V teku izgradnja garaže in delavnice za potrebe režijskega obrata

Občina Odranci je v tem tednu začela izvajati investicijo, s katero bo na področju obrtne cone zgradila garaže in delavnice za potrebe režijskega obrata. V njih se bo shranjevala in vzdrževala mehanizacija in druga oprema, ki jo uporablja režijski obrat občine. Vrednost pogodbenih del znaša 158.304,75 EUR. Investicija bo končana v treh mesecih, financirana pa je iz lastnih sredstev občine.

Novi muzej kovaštva in muzej žganjekuhe

V občini so končali izgradnjo dveh objektov, in sicer muzej kovaštva in muzej žganjekuhe. Oba objekta stojita v neposredni bližini potočnega mlina v Odrancih. V muzejih bo prikazana oprema, s katero sta se nekoč opravljali omenjeni dejavnosti. Vrednost investicije znaša 35.000 EUR in je bila delno financirana iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, delno pa iz sredstev občinskega proračuna.

Opravili revizijo poslovanja Občine Odranci za leto 2011

Občina Odranci se je odločila za izvedbo revizije poslovanja občine za leto 2011. Predmet revizije so bili preveritev obstoja in delovanja notranjih kontrol na področju nabave materiala in storitev, preveritev obstoja in delovanja notranjih kontrol pri izplačilih in preveritev pravilnosti izplačil; preveritev obstoja in delovanja notranjih kontrol na področju upravljanja in evidentiranja osnovnih sredstev; skladnost izvajanja javnih naročil z veljavno zakonodajo. Pri nekaterih področjih so bile ugotovljene določene pomanjkljivosti, ki jih mora občinska uprava odpraviti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.09.2018 ob 0:17 gost

      falij še muzej ..incesta ...cuzeki ste znani po ten ;)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.