https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Vlačič: Tudi Pomurje ima včasih srečo

Murska Sobota, 17.09.2010 ob 20:02  

Podvoz na Lendavski ulici v Murski Soboti je bil danes tudi uradno odprt, prometni minister Patrick Vlačič pa se je med govorom pošalil na račun Pomurcev.

»Nivojska križanja so ena izmed najbolj nevarnih prometnih stičišč dveh vrst prometa. Ko je prometa veliko se pojavijo potrebe za objekte, kot je tu ta. Tukaj sem bil, ko je bilo še gradbišče in zato sem danes izjemno vesel, da je podvoz dokončan,« je med drugim v svojem nagovoru povedal minister za promet dr. Patrick Vlačič ter se pošalil na račun trenutnih vremenskih razmer, da imamo Pomurci srečo, da smo danes manj izpostavljeni dežju kot drugi, sam pa se bo počasi vračal v Ljubljano, kjer so poplave in ravno takšni podobni objekti so pod vodo. »Vidite, ta konec Slovenije ima včasih tudi srečo,« je dejal Vlačič.

Podvoz smo potrebovali

Murskosoboški župan Anton Štihec je izpostavil, da ima Murska Sobota štiri vpadnice in na dveh vpadnicah, ki prideta s severne in vzhodne strani sekata železniško progo. Po njegovem mnenju smo zaradi nivojskega križanja in znatnega povečanja železniškega prometa imeli vedno probleme. »Tudi danes se je videlo, ko smo zaradi te otvoritve zaprli podvoz, kako velika gneča je nastala na obvozu in vse to je priča, da je bil ta podvoz nujno potreben,« je še dejal Štihec. V kulturnem programu je nastopila prekmurska godba Bakovci in otroci s petjem in igranjem skeča na temo promet, na simboličen način pa je podvoz odprl oldtimer Moto kluba Veteranov Murska Sobota iz leta 1917 in šolarji prometnega krožka tretje osnovne šole na kolesih.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.