https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Velka meša v Turnišču

Turnišče, 15.08.2012 ob 14:50  

Danes je praznik MARIJINEGA VNEBOVZETJA, ki so ga proslavili tudi v Turnišču z veliko mašo. Verniki so prišli iz vseh koncev Slovenije in tujine.

Danes 15. avgusta je praznik MARIJINEGA VNEBOVZETJA, ki ga verniki praznujejo po celem svetu. Je praznik, ki ga katoliški in pravoslavni kristjani obhajajo 15. avgusta. Marijino vnebovzetje je eden izmed največjih krščanskih praznikov in so ga slavili že v apostolskih časih. Na ta dan se kristjani spominjajo, da je bila Devica Marija z dušo in telesom vzeta v nebesa. Leta 1950 je papež proglasil versko resnico: "Ko je Brezmadežna Mati Božja, večna Devica Marija dopolnila zemeljsko življenje, je bila s telesom in dušo vzeta v nebeško slavo." Ta dogma velja v Rimskokatoliški Cerki, vendar pa je bila vera v Marijino vnebovzetje zelo razširjena že prej in to tudi v številnih drugih krščanskih cerkvah. Tudi v pravoslavnih cerkvah verjamejo, da je bilo Marijino telo po smrti čudežno prenešeno v nebesa, in 15. avgusta praznujejo ustrezni praznik. 

Že včeraj zvečer so verniki iz Murske Sobote in Pušče začeli z romanjem do Marije v Turnišču. Tako, da so šli peš z baklami k Mariji praznovat njen praznik.

Praznik MARIJINEGA VNEBOVZETJA praznujejo tradicionalno tudi v Turnišču, kjer se vsako leto udeležijo verniki iz vseh koncev Slovenije velike maše in proščenja. Kot vsako leto kot  tudi danes je bilo ogromno vernikov, ki so si po maši ogledali tudi stojnice, kjer se je marsikaj dalo kupiti. Tudi za jedačo in pijači je poskrbljeno, skratka nič ni manjkalo.

Med ogromno verniki je bil na sveti maši v Turnišču tudi predsedniški kandidat dr. Milan Zver.

.

Vsem vernikom ob prazniku MARIJINEGA VNEBOVZETJA želi tudi ekipa POMUREC.com lep in blagoslovljen praznik.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.08.2012 ob 16:57 krščanka gost

      naj lepše je marijin dan ki ga naj raj rajši slavimo v opčini turnišču in v sloveniji to je naj lepši praznik

      3 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.08.2012 ob 21:20 menih gost

      resno najlepši ,da bar ne bi trbelo celi keden delat bi še lepši bil...

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.08.2012 ob 21:57 hupkaš gost

      Ti krščanka se raje namesto praznovanja smešnega praznika, vpiši ponovno v šolo in pri slovenščini malo bolj pozorno poslušaj. Kura polpismena!

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.08.2012 ob 22:25 gost gost

      Marke vse peneze v cerkev odneste.....

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.08.2012 ob 8:59 nino gost

      zelo smo lepi ne????

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.08.2012 ob 17:09 butec gost

      zabiti v čelo resan vse penaz popi odneste idioti

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.08.2012 ob 14:19 ila gost

      super je bilo za praznik

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.