https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Pomurskim socialno podjetniškim projektom na razpisu slabih 900 tisoč evrov

Murska Sobota, 16.08.2012 ob 11:22  

Ministrstvo za delo je objavilo 17 projektov, ki so na razpisu za spodbujanje socialnega podjetništva dobili subvencijo.


Med prejemniki najvišjih subvencij, ki znašajo slabih 300 tisoč evrov, je tudi kmetijsko-živilski tehnološki center Pan-nutri iz Murske Sobote. Saša Štraus, ki vodi omenjeni center je za Finance povedala, da bodo z denarjem z razpisa prihodnje leto na hektar veliki njivi Panvite ekološko pridelovali več vrst zelenjave in v ta namen zaposlili tri brezposelne iz ranljivih skupin (starejše od 50 let in mlajše od 25 let brez pete stopnje izobrazbe). Pridelano zelenjavo bodo prodajali svežo, vloženo in sušeno po sprejemljivejših cenah, posebnost pa bo tudi ta, da bo zelenjava naprodaj brez trgovske marže.

Na razpisu sta izmed pomurskih prijaviteljev slabih 300 tisoč evrov sredstev prejela tudi Korenika, zavod za usposabljanje in zaposlovanje invalidnih oseb, iz Šalovcev za projekt Razvoj turizma na Eko-socialni kmetiji Korenika, ter Regionalni sklad dela za Pomurje, ustanova za izvajanje aktivne politike zaposlovanja, za projekt Mura nas povezuje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.