https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pohodniške poti v Prekmurju - Pot vinotočev

Tešanovci, 17.08.2012 ob 11:00  

Pot vinotočev je najdaljša pohodniška pot v sklopu rekreativnih poti, ki jo bomo pobliže predstavili.

Pot dolga 12 km poteka po asfaltu in vključuje vasi Tešanovci, Suhi vrh in Moravske Toplice. Po zahtevnosti spada med težje poti.

Izhodiščna točka poti je pri Turistično destinacijskem centru Oaza zdravja v Tešanovcih. Od tu nas pot vodi do prvih obronkov Goričkega, kjer lahko občudujemo čudovit razgled na podobe v daljavi. Na teh bregovih so tudi vinske kleti in vinotoči, kjer je bogata ponudba vrhunskih vin in lokalnih kulinaričnih dobrot. Razgibana pot se nadaljuje vse do Moravskih Toplic, kjer lahko v TIC-u dobite informacije o turistični ponudbi in dogajanju v okolici. V samem centru Moravskih Toplic stoji evangeličanska cerkev od kjer nas pot po ravnini vodi do Tešanovec, kjer si lahko pred začetkom vasi ogledamo tipičen panonski vodnjak - čigo. Pot vinotočev se konča na izhodiščni točki, pri centru Oaza zdravja.

KAPELICA ZGORNJI MORAVCI

 

EVANGELIČANSKA CERKEV MORAVSKE TOPLICE – samostojna evaneličanska cerkvena občina je bila ustanovljena leta 1893. Po 2. sv vojni je bila stara cerkev v tako slabem stanju, da so verniki odličili zgraditi novo, kar jim je ob pomoči švedske cerkve tudi uspelo. Poleti 1962 je bila blagoslovljena in predana svojemu namenu. Neogotski zvonik je iz leta 1925.

 

ČIGA PRI TEŠANOVCIH – tipičen panonski vodnjak na vzvod ali “stüdenec na čigo” ob katerem lahko podoživite del preteklosti.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.