https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Jenamenalni teden v Črenšovcih pričeli s programom za otroke

Črenšovci, 21.08.2012 ob 9:00  

Letošnji uvodni dan Jenamena festivala je zabaval predvsem otroke.


V Črenšovcih se je včeraj pričel že šesti festival Jenamena. Festival starih običajev, obrti, kulture in kulinarike se letos odvija pod sloganom »Jenamena, kak smu se inda špilali«. In prav otrokom je bil namenjen otvoritveni dan šest dni trajajočega festivala Jenamena.

Pričetek festivala je naznanil »bovjaš« Mirko, nato pa je sledil program za najmlajše z lutkovno predstavo Kuna pospravlja. Ko je kuna pospravila, je mlade nadebudneže animiral čarodej Binč, ki je iz svoje čarobne skrinje izvlekel številna presenečenja, nato pa so lačne trebuščke nasitili s palačinkami, pripravljenimi iz domačih sestavin, žejo pa so pregnali z domačim bezgovim sokom.

V večernih urah pa se je za vse druženja željne odvijal etno glasbeni večer s skupino Prekmurska banda, ki jo sestavljajo mladi glasbeniki, in sicer Saša Matajič na violini, Martina Žerdin na cimbalah in Denis Pozderec na kontrabasu.

Ponudili bodo lokalno hrano

Letošnji festival bodo prireditelji izkoristili tudi za promocijo domače hrane, pripravljene iz lokalno pridelanih sestavin. Ves teden bodo tako obiskovalcem v novi mobilni kuhinji pripravljali raznovrstne domače dobrote. Prvi dan so postregli s kukarčno pogačo, v prihodnjih dneh pa jo bodo zamenjale zlejvanke, prejsne pogače in pajani kruh ter krapci.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.