https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Dodatni programi aktivne politike zaposlovanja tudi na področju Pomurja

21.08.2012 ob 8:00  

Zavod za zaposlovanje je danes na svoji spletni strani objavil šesti javni poziv za vpis v register izvajalcev programov aktivne politike zaposlovanja. Tokratni poziv prinaša novosti pri programih institucionalnega usposabljanja, še naprej pa vsebuje vse dosedanje štiri sklope programov, so sporočili z zavoda.


Kot so pojasnili, je novost dopolnjen prvi sklop, ki vsebuje programe institucionalnega usposabljanja. V tem sklopu je glede na potrebe trga dela dodanih devet novih programov: cevar oz. cevarka, strojnik vlečnice, strojnik krožne žičnice, nadzornik smučišč, prodajna akademija ter pridobitev ECDL spričevala za obdelavo besedil, preglednice, podatkovne baze in predstavitve (vse na napredni ravni).

Po navedbah zavoda bodo na nekaterih območnih službah dodatno odprli programe oblikovalka tekstilnih izdelkov z elementi tradicionalne tekstilne dediščine (Nova Gorica in Novo mesto), družabnik oz. družabnica za starejše osebe (Nova Gorica in Murska Sobota), ponudnik tradicionalnih izdelkov, pridelkov in storitev (Murska Sobota in Novo mesto) ter začetni ali nadaljevalni tečaj nemščine kot priprava na zaposlitev v tujini (Kranj).

Drugi, tretji in četrti sklop javnega poziva še naprej ostajajo enaki kot v prejšnjem, petem javnem pozivu. Šesti javni poziv je odprt od objave na spletni strani. To pomeni, da lahko izvajalci kadarkoli od objave poziva posredujejo predloge za vpis v register. Predloge lahko oddajo osebno ali po pošti na naslov centralne službe zavoda, ki ima sedež v Ljubljani.

Nova znanja in veščine za potrebe trga dela

Zavod z javnim pozivom pridobi predloge izvajalcev za izvajanje programov usposabljanja in izobraževanja v okviru aktivne politike zaposlovanja. Programi so namenjeni brezposelnim in drugim iskalcem zaposlitve, in sicer s ciljem, da glede na potrebe trga dela pridobijo nova znanja in veščine ter si tako izboljšajo zaposlitvene možnosti.

Javni poziv opredeljuje pogoje in dokazila za ugotavljanje in priznavanje sposobnosti zunanjih izvajalcev. Tiste izvajalce, ki so na podlagi javnega poziva vpisani v register, zavod lahko povabi k predložitvi ponudbe za izvedbo programa. Tako je zaključen izbor enega ali več ponudnikov za izvajanje programov v opredeljenem obdobju.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.