https://www.btc-city.com/sl/murska-sobota/vsi-ponudniki/ponudnik/city-murska-sobota/telemach
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

FRONT@ SODOBNEGA PLESA (FESTIVAL), EVA DUDA COMPANY (HU): OVERDOSE

Kdaj: Nedelja, 26.08.2012 ob 20:00

Kje: Murska Sobota , Gledališče Park Murska Sobota

Eva Duda Company (HU): Overdose

Festival »Front@ sodobnega plesa«, ki ga organizira zavod Flota, je osrednji dogodek delovanja mreže Dance Explorations Beyond Front@, v kateri se povezujejo partnerske organizacije iz različnih evropskih držav. Beyond Front@ plesno raziskovanje si prizadeva za trajen stik med plesalci, koreografi, drugimi umetniki, kulturnimi vodji, kritiki, teoretiki in občinstvi predvsem na področju Srednje Evrope. Z zagotavljanjem dostopa do visokokakovostnih umetniških dosežkov tudi izven velikih kulturnih centrov namenja veliko pozornost pridobivanju novega občinstva. Delovanje mreže omogoča prenos izkušenj na področjih sodelovanja z lokalnim prebivalstvom in medregionalnega povezovanja. Namen festivala Front@ sodobnega plesa je, da se Murska Sobota s svojo lego na stičišču pomembnih evropskih poti uveljavi kot stičišče kulturnih tokov in publike iz sosednjih držav (Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije).

Festival se tako vzpostavlja kot referenčno presečišče ustvarjanja na področju sodobnega plesa v Srednji Evropi. Fronto sestavljajo trije osnovni programski sklopi: glavni program, ki vsebuje vrhunske plesne predstave, uprizoritve, projekcije in razstave; spremljevalni program, ki odpira festivalsko dogajanje v odprt javni prostor mesta in omogoča predstavitve mlade generacije plesnih ustvarjalcev; izobraževalni program s plesnimi delavnicami in predstavitvami izobraževalnih ustanov s področja sodobnega plesa.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.