https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Gregorič: Zajedalci okrog Mure 05 si želijo nabirati točke in iščejo lastno korist

27.8.2012  

Član upravnega odbora Mure 05 Kristjan Gregorič se je odzval na naše današnje pisanje.

 

Gregorič, ki je v upravni odbor kluba prišel lani skupaj z Italijani, meni, da so nizozemski investitorji, ki se jih zdaj omenja kot rešitelje kluba, prava izbira za Muro 05.

Odziv Gregoriča objavljamo v celoti: 

»Ko smo začeli zgodbo z italijanskim investitorjem smo vsi skupaj, vključno s tistimi, ki so se sedaj “spreobrnili” in se obnašajo kot da za dogovore z Italijani niso vedeli in o podrobnostih niso bili seznanjeni (zagotavljam vam, da so prav vsi bili prisotni na vseh pogajanjih!!!) strinjali, da je povezava s strateškim partnerjem edina možna dolgoročna rešitev za klub. Po več kot pol leta se je to izkazalo kot resnično, kajti lokalno gospodarstvo ni zainteresirano oziroma ni sposobno financirati prvoligaša oziroma vsaj v takem obsegu ne, da bi lahko odigral vidnejšo vlogo. To ne velja samo za Prekmurje ampak je to “rak rana” celotne Slovenije, z izjemo enega ali dveh klubov. 

Pri propadlem projektu z italijanskim investitorjem smo naredili veliko napak, iz katerih smo se na srečo tudi veliko naučili. Takoj, ko je projekt zašel v “slepo ulico”, smo s strani treh italijanskih predstavnikov prejeli odstopne izjave, tako da dejansko niso imeli nobene vloge pri upravljanju kluba, kar je seveda tudi edino pravilno, glede na to, da v klub niso nič prinesli. 

Vsi pozabljate, da je funkcija v upravnem odboru kluba neplačana/volonterska, zato pri tem ne gre za nikakršno osebno okoriščevanje, niti mene niti Topiča. Še več, v upravnem odboru smo bili prisotni ravno v času, ko je bila blagajna prazna, tako, da okoriščanje niti ni bilo fizično možno. Sedaj je pa situacija nekoliko drugačna zaradi izjemnih uspehov igralcev (tukaj izkoriščam priliko, da prav vsem, ki so za to zaslužni tudi iskreno čestitam za uspehe!), ki so jih dosegli na evropskih tekmovanjih in zato me niti malo ne čudi, da se nekateri “zajedalci” tako silovito oklepajo teh funkcij. In objavljajo razne neresnice samo z namenom, da bi si pridobili lastno korist in nabrali točke, ki jih potrebujejo za današnji občni zbor. 

Pri tem pa ti gospodje pozabljajo, da se evropska pravljica končuje, tistih par stotisoč evrov, ki je bilo zasluženih v zadnjih mesecih, bo skopnelo (upajmo, da predvsem za poplačilo preteklih dolgov in ne za plačila ljudem, ki sedaj opravljajo v klubu profesionalno funkcijo!) in Mura 05 bo v zimskih mesecih (ali celo prej) na istem kot je bila lansko sezono. Samo naivneži lahko verjamejo, da bo Mura 05 preživela in se normalno razvijala brez strateškega partnerja. In kakor izgleda, je naivnežev v naši okolici cel kup!

Navsezadnje pa verjamem, da bo danes na občnem zboru prisotnih dovolj razgledanih in razsodnih ljudi, ki bodo znali izbrati najboljšo ponujeno možnost. Najboljša opcija pa je tista, ki klubu prinaša dolgoročno rešitev in možnost za nadaljni razvoj. Pa naj je to angleška, nizozemska ali pa tudi slovenska. Najboljša opcija za klub je tista, ki prinaša sledeče: dolgoročno finančno stabilnost kluba (česar ni mogoče doseči samo preko lokalnih sponzorjev), možnost pridobitve novih okrepitev v igralski zasedbi in strokovno pomoč pri plasiranju lastnega igralskega kadra v evropske klube. Jaz osebno verjamem, da prav to prinaša s seboj v Mursko Soboto nizozemski investitor! V kolikor pa to ne bodo začutili tudi prisotni člani na občnem zboru, potem se pač z veseljem odpovem funkciji v upravnem odboru in brezplačni sedež prepustim mojim “bolj sposobnim” kolegom!

Iskati krivca za vse težave samo v eni osebi je skrajno naivno in zmotno. Tako kot je za uspehe potrebna skupina ljudi, je tudi za neuspehe potreben skupek. V končni fazi ima g. Topič po veljavnem statutu omejene pristojnosti in za vsako “težjo” potezo potrebuje soglasje upravnega odbora. Ta pa je sestavljen iz 4 slovenskih predstavnikov in 3 italijanskih, kateri so podali odstopno izjavo, ko je projekt sodelovanja zašel “v slepo ulico”. Torej krivi smo vsi člani upravnega odbora, čeprav se v zadnjih tednih nekateri izmed nas poskušajo od tega distancirati in oprati krivde. Tudi prejšnji članek razumem kot eden zadnjih poskusov zmanjševanja kredibilnosti nekaterih članov z namenom, da si dvignejo svoj lasten “rating”.«

 

Preberite tudi: 

Topič: Italijani so nas nategnili, Nizozemci imajo z Muro 05 velike načrte


Razkrivamo: Kaj je delal, kaj dela in kaj namerava Miroslav Topič storiti z Muro 05

    Komentarji

    1. gost
      27.08.2012 ob 11:02 copičar gost

      Fajn povedano .

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. copicar
      27.08.2012 ob 11:05 copicar

      Točno tak kak je Gregorič izjavo se dela v klubu

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.08.2012 ob 11:13 eden gost

      Po statutu je član društva z pravico do glasovanja/upravljanja oseba ki je najpozneje do 31.01.2011 poravnala članarino za tekoče leto. Prosim da se preveri če so vsi člani UO pravočasno poravnali članarino in stem pridobili pravico odločanja na današnjem občnem zboru. Statut namreč pravi da se redni član šteje za črtan iz članstva če v roku (do 31.01.11) ne plača članarine za tekoče leto (14. člen). g. Gregorič, vi ste članarino pravočasno poravnali?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.08.2012 ob 11:17 gregor gost

      gost - copičar ne palamudi, ker si komedijant!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.08.2012 ob 11:24 goran gost

      Gergorič de seveda sebe pa Topiča zagovarjo:) Ampak se on zaveda kakšno je stanje na igrišči. Neven v kakšnon smisli on misli uspeh. Vejpa zmagali so eno tekmo.! Uspeh je v ton ka do pejneze pokasejrali kateri do šli malo za dug, malo pa tak:) Zakoj je telko igralcev odišlo?? Saj so nej bili nauri pa znajo kak jee stanje v klubi. Neščen se spuščati v detajle ampak te lidje so manipulatorji:) Neven kak si sploj vuplejo pisati! VIDIM PA KA TOPIČ NEBA JAJC KA BI ON OSEBNO KAJ IZJAVO:) AJMO GRINGOSI NAREDITE RED!!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.08.2012 ob 11:32 sobočanec gost

      Naslov članka - "Gregorič: Zajedalci okrog Mure05 si želijo nabirati točke in iščejo lastno korist" Zajedalec (Gregorič) v imenu zajedalcev (Topič) govori o zajedalcih:-) Gregorič, kako te ni sram da se sploh oglašaš glede na vse nategovanje v letošnjem letu ko ste se norčevali iz našega kluba. Zakaj se nisi takrat oglasil in napisal kaj več o investitorjih in načrtih! Kaj pa je tvoj interes pri reševanju kluba? daj razsvetli nas. Zakaj ne pomagaš Gorici od koder prihajaš? Nam lahko mogoče predstaviš kak podoben projekt ki ste ga že uspešno izpeljali? daj nekšno referenco o svoji uspešnosti da ti bomo lahko verjeli.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.08.2012 ob 11:45 kgregoric gost

      Gospodje! Nihče ne pravi, da je projekt, katerega zagovarjam, edini pravi. Danes imate vsi ljubitelji Mure možnost, da izberete rešitev, ki vam je najbolj všeč. To je isto kot pri državnih volitvah. Malo kdo se volitev udeleži, potem pa so vsi glasni, ko je potrebno izvoljeno opcijo kritizirati. Če mi kdo dokaže, da sem odkar sem član UO pridobil vsaj 1 EUR premoženjske koristi potem sem takoj pripravljen sprejeti bilo kakšno kazen, tudi najhujšo. Nasprotno, nekajkrat sem bil v MS in to vse z lastnimi sredstvi!

      3 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.08.2012 ob 11:50 GOST gost

      TAKŠIH GREGORIČEV JA PREKMURJU ZADOSTI:::

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      27.08.2012 ob 12:11 Gosz2221s gost

      Ge je pa do sedaj biu tej Gregorič ???

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      27.08.2012 ob 12:19 anti gost

      kgregorič...vendar ja niste bili v UO da bi pridobivali premoženjske koristi!? Bili ste in ste se hvalili(ostali tudi...), da imate rešitev in investitorje in rešitelje ne vem kaj/koga vse ne. NISTE NAREDILI NIČ!! In že zaradi tega je vztrajanje VAS in VSEH OSTALIH v OU skrajnje nemoralno dejanje. MORALI BI SE UMAKNITI ZARADI NESPOSOBNOSTI in ne zaradi ostalih zadev. Okostnjaki bodo itak padli iz omare sami. Oglašate se zdaj, pred občnim zborom in govorite o nekih "zajedalcih". KJE STE BILI DO SEDAJ?? Kje ste bili ko so igralci potovali v Baku?? V Dubaju?? Prosim vas lepo...govorite (skupaj z topičom) o nekih tujih investitorjih...a domače in lokalne niti obiskali niste, ne pa da bi jih za denar zaprosili...ne vi osebno, vaši kolegi v UO in topič. Sicer pa...zakaj niste pripeljali NOVE investitorje pred skupščino in naredili tisto kar bi morali že januarja? Kdo vas je oviral pri tem, da bi že pred skupščino bil ta investitorski/rešiteljski denar na računu ND Mura?? Vse je v rokah trenutnega UO in bi to lahko in enostavno uredili. ZAKAJ SE POJAVLJATE PRAV ZDAJ...PRED SKUPŠČINO?? VI in INVESTITORJI? A mi/nam lahko na to odgovorite? Hvala

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      27.08.2012 ob 12:35 xcv gost

      Gringosi do red delali? Prosim vas lepo. Avtobusa nemrejo plačati ka so ga skup spotrli, nej ka do oni red napravili. Rešitev za Muro je kapital, tisti ka ga ma ma tudi moj glas. Vse ostalo je en velki k.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      27.08.2012 ob 12:48 kgregoric gost

      Odgovor na "gost-anti": O odstopu in razrešitvi odločajo člani na občnem zboru. Torej danes je to možno storiti! Pogovori z Nizozemci so stekli pred kakšnim mesecem. Med tem sta bila opravljena 2 sestanka in kot posledica tega sta MS obiskala tudi agenta Andre Gieling in Peter Harrison. Vstop pred skupščino ni bil mogoč, ker so pač sodelovanje potrdili šele prejšnji teden. Iz pravno-formalnega vidika bi lahko ta postopek vstopa izpeljali tudi brez skupščine (ker je obstoječi UO bil imenovan za obdobje 5 let) vendar smo se odločili, da "projekt postavimo na glasovanje" ker gre v končni fazi za pomembne odločitve in ne želimo tako pomembnih zadev izpeljati brez podpore članov kluba. Če pač članov ne bomo prepričali in prisotni ne bodo podprli predloga sodelovanja potem bomo pač enostavno "stolček" prepustili drugim. To, da se v preteklih mesecih nisem vozil po MS pa še ne pomeni, da nisem bil tako ali drugače angažiran v iskanje ustrezne rešitve in tako ali drugače pomagal ostalim članom.

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. mura4ever
      27.08.2012 ob 12:50 mura4ever

      TI gregoric pa ne motaj, ka ste delali v dubaji kda se pisalo reseno je vse pa denar je sam ga je treba prenakazat?? Sploh niste tam bli!!! Sramoto ste naredili klubu, unicili ste ugled kluba povsem.. Kje si bil do zdaj?? Kolkokrat je blo jutri bo denar nakazan,itd??!! Resni investitorji delajo mal drugace, pa tudi malo prej se uredijo stvari.. Zajedalci bi bli vi!! Cela slovenija pa se drugje se je smejala z vas in nasega kluba!!! Vasih kreditov ki jih itak niste dobili ne rabimo, raje mamo klub v 3.ligi kot pa da ga unicite!!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      27.08.2012 ob 13:03 vrabček gost

      Gospod Gregorič&Topič, kaj se sedaj vidna grebeta,ko sta zavohala denar iz evrope,ki so ga zaslužili igralci ne vidva in vajin upravni odbor,ki sta ukinila nadzorni odbor,da lahko delata to kar delata, licenco sta dobila,ker so bili igralci tako dobri da so podpisali pogodbo, čeprav niso dobili pače za leto 2011, kako ste lahko tako nesramni in bre človeške morale, zakaj sta jih poslala v Baku brez viz in brez denarja, vidva pa ostala doma HINAVCA,oni pa so igrali,ker bi radi pomagali MURI05. Pljujeta po tistih ljudeh,ki delajo zastonj, kaj pri bogu res ni več pravice v Sloveniji. Potem pa še pribvlečeta trenerja , ki ni sposoben, da bi opravljal svoje delo. Bog kaj res ni rešitve za ta klub. ODIDITA sami mali sponzorji bomo rešili muro o5,samo brez vaju.LEPOPROSIM.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      27.08.2012 ob 13:23 mura05 gost

      Kaj zdaj govori tale Gregorič iz Nove Gorice, naj njim pomaga saj so ravno tako v dreku kot mura05,kaj bo on delal red po prekmurju.Igralci,če ste pametni najdite si klub do konca meseca,dajte na arbitražo,drugače vam bosta itak pobrala denar,ko pride iz evrope, vi ste tako dobri, da boste sigurno kje igrali, pri muri pa naj igrata Gregorič pa Topič z upravnim odborom,to sta prava sloveska pokvarjenca,ki bi rada živela na račun drugih.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      27.08.2012 ob 13:42 mnm gost

      Topič pa gregorič-poberita se iz kluba pa molita ka vaj ge v Soboti ne zaoden, ka te ne garanteran za nika. skoraj 1 leto nas že mate za norca, napravili ste pa nej nič razen dosti več dolga pa ka ste sramoto napravili klube. poberta se prle kak de prekesno, pa gregorič poslušaj to-http://www.pomurje.si/murski-val/arhiv-oddaj/vaj-kak-san-zlufto/

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      27.08.2012 ob 13:52 JANKO gost

      TO JE VSE ISTINA,SAMO TAKŠNA ,KAK JE NAŠA POLITIKA-PA PRESODITE SAMI. LEP DAN.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      27.08.2012 ob 14:00 sc gost

      Ka zaj tu eden na druoga rivajo, kompletno naj vsi kateri se zdaj v vodstvi Mure odstoupijo. Vsi so krijvi ka je tak kak je. Naj se poberejo vsi po vrsti, vrejd s Štihecon pa ostalimi keri si ščejo politične točke nabejrati na Muri. Naj klub prevzame nešče keri de delo za klub nej pa za lastne interese. Gregorinčič, Topič, Celec, Puhan vsi ste isti, vsi ste vi krivi ka je Mura v dreki, zatou ka ste jo združvno v njega porinili.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      27.08.2012 ob 14:25 GOST ZEMO gost

      OB ŠTIRIH JE SKUPŠČINA: VSI PRED STADION:

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      27.08.2012 ob 15:42 branik gost

      Ta citat si shraniti: "V kolikor pa to ne bodo začutili tudi prisotni člani na občnem zboru, potem se pač z veseljem odpovem funkciji v upravnem odboru in brezplačni sedež prepustim mojim “bolj sposobnim” kolegom!"

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.