https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pomurski fazančki pričakujejo prijateljstva in znanje, strahu pred feferoni in flomastri nimajo

02.09.2012 ob 20:18  

Začetek šole je pred vrati in bodoči dijaki prvih letnikov so sedaj že kar nervozni ter nestrpni pred prvim tednom šole. Z nekaterimi bodočimi "fazančki" smo se o njihovih pričakovanjih pogovarjali tudi mi. 

Lansko leto smo se pogovarjali z dijaki, ki so fazaniranje že imeli za sabo. Takrat smo se lahko prepričali, da vse skupaj ni tako hudo, kot včasih pravijo. Kljub vsemu pa vsako leto znova tik pred začetkom šole veliko bodočih dijakov prvih letnikov v sebi nabira strah pred tem, kaj čaka njih. Ponavadi so za to krivi starejši, ki jih strašijo tako z obljubami kaj jih vse čaka, kot z svojimi doživetji.

Mi smo se tokrat pogovarjali z bodočimi "fazančki" iz Pomurja, ki so z nami delili svoja pričakovanja glede srednje šole in pa tudi pričakovanja glede prvega tedna, ko jih čaka krst. 

Mojca (Gimnazija Murska Sobota)

"Od šole pričakujem, da se bom nečesa naučila, tudi kaj novega spoznala, nove prijatelje in prijateljice ter sošolce. Upam pa predvsem, da se bom imela fajn in da bodo profesorji razumevajoči. 

Za fazaniranje sem že dobila obljubljeno od prijateljev iz višjih letnikov, ampak upam, da ne bo preveč hudo. Bomo malo potrpeli pač."

 

Aleš (Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota)

"Jaz pričakujem, da se bom naučil čimveč glede mojega bodočega poklica, ker me to zanima in zato sem se tudi vpisal na to šolo. Ker bom med samimi fanti, se bomo gotovo razumeli. 

Za prvi teden šole pa pričakujem, da bom kar precej popisani, baje lahko pričakujem tudi feferone ali kaj podobnega. Sicer mi je vseeno, dokler so količine vsega zmerne, bom pustil da se izživljajo, ker bom tudi jaz enkrat tisti, ki bo fazaniral prve letnike." 

Nicole (Srednja grafična in medijska šola Ljubljana)

"Pričakujem, da bom na srednji šoli spoznala dosti novih ljudi, našla nove prijatelje in prijateljice. Upam, da bodo tej kaj podobni tistim, ki jih imam v Prekmurju. Pričakujem pa tudi, da se bom naučila dosti novih stvari v povezavi s tem, kar me zanima. Recimo vse kar se tiče fotoaparatov, fotografiranja, snemanja, urejanja spletnih strani, urejanja revij, pisanja člankov, itd.

Za prvi teden šole ne pričakujem nič, ker niti ne vem kaj bi naj pričakovala, ker bom prišla v novo okolje, med nove ljudi in si sploh ne predstavljam kako tu vse poteka. Malo me je strah, ker je tu vse novo, ampak se bom navadila. Posledično ker še nikogar ne poznam, tudi nimam nič obljubljeno, tako da bomo videli kako bo."

 

Matej (Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer)

"Na to šolo sem se vpisal, ker si želim še povečati svoje znanje in pa tudi zato, ker je gimnazija dobra odločitev za tiste, ki ne vemo še mogoče, kam bomo šli kasneje po srednji šoli. Upam, da bom imel tudi dobre sošolce in sošolke, nekaj jih pa že tudi poznam z počitnic. 

Za fazaniranje sem dobil že obljubljeno od starejših (feferone predvsem), vendar mislim, da ne bo tako hudo kot obljubljajo, pa tudi če - na žalost mi feferoni niso tuji in drugo pa tudi mislim, da bo za preživeti."

 

Janja (Srednja ekonomska šola Murska Sobota)

"Od srednje šole pričakujem, da bom spoznala čimveč novih prijateljev in prijateljic, da bom imela dobre sošolce. Želim se tudi naučiti čim več novih stvari.

Za fazaniranje imam obljubljeno najbolj, da bom imela na sebi ogromno F-jev narejenih z šminko in alkoholnimi flomastri, upam da vseeno ne bom na koncu preveč popisana, drugo pa niti ne pričakujem oziroma upam, da kaj drugega ne bom doživela." 

O tem, ali se bodo pričakovanja naših sogovornikov uresničila, bomo izvedeli čez teden dni, ko bo za njimi že prvi teden srednje šole. Takrat bodo z nami delili sveže vtise o šoli in o tem, kaj so doživeli v prvem tednu. 

Vsem dijakom prvih letnikov pa želimo uspešen začetek srednje šole. 

    Komentarji

    1. gost
      03.09.2012 ob 15:29 - gost

      ni mi všeč. take bedne rituale imajo v ZDA.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.09.2012 ob 15:39 we gost

      ^ ti si ziher fazan

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.