https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Zaradi dela na črno država ob sedem milijard

05.09.2012 ob 11:04  

Delo na črno in siva ekonomija državno blagajno letno opeharita za kar sedem milijard evrov letno. Letoo ugotovljenih več kršitev.


Ugotovitve inšpektorjev kažejo na dejstvo, da je dela na črno vedno več. Pa naj gre pri tem za osnovni vir dohodka ali le dodatni zaslužek, plačan na roke.

Nad črno delo tudi s carinsko službo?

Kot poročajo na 24ur, gre po besedah ministra Andreja Vizjaka, ta pojav pripisati zaostritvi krize. Meni pa, da nov zakon o preprečevanju dela na črno, zadev ne bo rešil, saj je meni, da imamo na tem področju kar dobro zakonodajo, problem je le v izvajanju. Nad delo na črno se želijo podati tudi z okrepitvijo delovne inšpekcije, pri čemer bi jim pomagala carinska službe. Le tej želijo dati pooblastila za odkrivanje dela in zaposlovanja na črno.

Za ugotavljanje dela na črno je trenutno zadolžen tržni inšpektorat. V letošnjem letu so ob povečanem delu ugotovili več kot 300 kršitev. Ukrepajo na podlagi spremljanja oglasov, podanih prijav ter osebnih zaznav inšpektorjev.

    Komentarji

    1. gost
      05.09.2012 ob 12:41 sobočanxy gost

      Tržni inšpektorat -inšpektor v murski soboti svoje delo zelo slabo opravlja. Vem za primere prijave, ko sploh ni hotela gospa poslušati kaj bi dotični rad povedal. tako da so srečni, če jim ni potrebno na teren. Tolikoooooo je dela na črno v Pomurju.: zidarji, keramičarji, prodaja na tržnicah, krovci-madžari, ki delajo preko posrednika slovenca....itd Minister Vizjak na delo tržnega inšpektorata ne more vplivati. Poleg tega pa naj pogledajo letna poročila pri s.p. - nihče ni zaposlen, kako lahko imajo tri trgovine? Lahko dela šef in žena istočasno vsepovsod, pa še na tržnici???!

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.09.2012 ob 12:59 ****** gost

      Dajte 1200 € plače pa nebo dela na črno!!!!!!

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.09.2012 ob 13:03 black_66 gost

      Mislim, da je državna blagajna prazna bolj od tistih, ki so na vladi ne pa od enega mojstra na črno kteri položi 5x5m keramičnih ploščic... Naj se pri nas naredi kot se je v Franciji pa bodo privarčevali miljarde... Seveda pa naši "PAMETNJAKOVIČI" v parlamentu najprej udarijo po žepu tiste kteri nosijo v blagajno in ne tiste keri samo iz nje nosijo... Na žalost v Sloveniji ni prihodnosti za pridnega in marljivega delavca... :(

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.09.2012 ob 13:14 Butec gost

      Totalna beda...što de več delo v toj bednoj izropanoj državi za 600 do 800 evrov? Bruhanje.

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.09.2012 ob 15:25 smrkci gost

      Jaz podpiram delo na črno ,ker delodajalci nočejo zaposliti delovnega invalida sem pa prisiljeni delati na črno . Zato je pa kriva politika in zakonodaja. PREŽIVETI PA MORAŠ.

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.09.2012 ob 16:25 Pika gost

      Tako črno delo, ki jo lovijo inšpektorji je kaplja dežja v morju. Naj se spravijo na tajkune, ki niso delavcem plačevali po 5 let prispevkov in še več - praktično zaposlovanje na črno. Zato, kot je že nekdo navedel, naj se delavce plača pošteno za 8 urni delovni čas (ne pa za minimalca tudi po 12 ur dela) pa nihče ne bo pomislil še na črno delo, ampak se bo doma odpočil in si nabral elana za naslednji šiht.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.09.2012 ob 20:38 black_66 gost

      tako delodajalec zahteva od nas delovne izkušnje ne vpraša se pa če sem jih s šolanjem pridobil, namesto, da sem čepel v razredu in se piflal prešerna in podobne, kateri nam ne nosijo kruha bi me naj raje dali v delavnico oz na polje! Totalna beda v Sloveniji! Naj si vzamejo v vzor sosednjo Avstrijo, kjer se trži vsaka mlaka za turizem! Pri nas pa če hočeš kaj podobnega odpret te spravijo v kredite, tako da ti na koncu ne preostane drugega kot štrik... :( Sem blizu Avstrije doma in hodim tja na ribičijo, na veselice in podobno... Če bi pri nas hotel to met bi rabo 100 kg papirjev in na koncu nebi zadostovalo potrebam požrešne države! Naj vas je sram tiste kteri ste v parlamentu!!! Vse bi vas trebalo dat na cesto da bi čistili svinjarijo med narodom katero ste "VI" nardili! Našo lepo Slovenijo ste pripeljali v totalno bedo! Upam samo da kot pravijo da za vsako rit raste bič da za vas tudi rase pa še kako velik! Samo je problem, ker smo slovenci zelo navoščljivi narod! In če hočemo uspet moramo najprej stopit skup pa se upret, ne da dela vsak po svoje in za svojo korist... Država je bila in bo odvisna od delavca in kmeta zato stopimo skupaj in dokažimo da se borimo za to! Podpiram pa delo na črno, ker delodajalci te izkoriščajo na vsakem koraku in zakaj bi se v neki firmi matro z delom za bogih 500e, če si z črnim delom lahko zaslužim 2x toliko, če delam z gornjo glavo!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      06.09.2012 ob 15:17 joj gost

      Kelko so pa oškodovani tisti ka nejso dobili plač nekaj mejsecov in odpravnin ter regresov ? stalno je samo država oškodovana ( pa lopovi ka jo vodijo ) delavec pa je nej nikoli oškodovani ? budale

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.