https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Svetniki sprejeli nižje cene vrtca v Apačah, neenotnost pri občinskih nagradah

Apače, 06.09.2012 ob 13:07  

Občinski svetniki Občine Apače so na torkovem nadaljevanju seje odločili, da bo cena vrtca s 1.10.2012 nižja. Prav tako so določili prejemnike zlatih in srebrnega grba Občine Apače.

Vseh 13 svetnikov je soglasno sprejelo predlog, da se s 1. oktobrom 2012 cene programov predšolske vzgoje v Vrtcu Apače – Stogovci za varstvo otroka v prvem starostnem obdobju znižujejo za 8,7%, oziroma iz zdajšnjih 482,10 evrov na 440 evrov, varstvo otrok v drugem starostnem obdobju pa za 9,6%  torej iz sedanjih 395,60 evrov na 357,80 evrov.

Šest svetnikov odšlo, preostali potrdili predloge

Do trenj je prišlo pri 8. točki dnevnega reda, ko je 6 svetnikov začasno zapustilo sejno sobo. Občinski svet Občine Apače je kljub temu soglasno, v prisotnosti 7 svetnikov, potrdil predlog Komisije za priznanja, pohvale in nagrade in tako bo plaketo Srebrni grb prejelo podjetje Pohištvo Apače d.o.o., ki ga zastopa direktor Marjan Šebjanič, Plaketo Zlati Grb pa bodo prejeli Iniciativni odbor za ustanovitev občine (ki ga zastopa predsednik Anton Tropenauer), Jožef Zagorc in Marija Fifolt. Plakete bodo podeljene na slavnostni seji 14. septembra 2012 v okviru občinskega praznika.

Občina ima proračunski presežek

Prav tako se je občinski svet seznanil s Poročilom o izvrševanju proračuna občine Apače za prvo polletje leta 2012 in s končnim poročilom o opravljenem nadzoru zaključnega računa občine Apače za leto 2011. Iz poročila o izvrševanju proračuna je razvidno, da ima občina Apače v prvi polovici leta 2012 proračunski presežek v višini 364.026,87 €.

Občinski svetniki so se na predlog župana Franca Pižmohta, ki je predstavil povabilo oziroma zaprosilo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, soglasno odločili za pristop Občine k konzorciju za zagotovitev finančnih sredstev za nabavo avtobusa za odvzem krvi na terenu. Občina bo predvidoma prispevala cca. 1870 € (0.50 € po občanu) .

Prav tako je odslej občanom občine Apače vsak prvi torek v mesecu med 9. in 11. uro na voljo prva socialna pomoč v sklopu CSD Gornje Radgone, in sicer se lahko oglasijo v Sejni sobi občine Apače. Na voljo jim je tudi brezplačna pravna pomoč Zavod PIP vsak prvi četrtek v mesecu med 7 in 11 uro. Ker drug teden občina praznuje 6. občinski praznik so se seznanili tudi s programom in sicer  bodo od srede do sobote bodo potekale številne prireditve.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.09.2012 ob 17:18 Nikoli več gost

      Ta Pižmoht je enkrat grata župan pa nikdar več...

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.09.2012 ob 20:00 župnik gost

      Kaka zlata plaketa neki za iniciativni odbor. Spomnimo se malo kakšni cirkusi so bili takrat. Če nebi imel apaški župnik takrat prste vmes sploh občine ne bi bilo. On je prevesil tehtnico v prid iniciativnege obora. Potem pa so na volitvah za župana vsi iniciatorji popušili na celi liniji skupaj z župnikom. Ena najbolj patetičnih občin v Sloveniji, kjer ji vladajo penzionisti in kmetje.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.09.2012 ob 8:37 An gost

      PLAKETE Me ne moti, da se za tovrstne zasluge delijo PLAKETE zlate, srebrne, rumene, zelene, z grbi ali brez..., če njihova cena z vsemi caramonji ne bi presegala 5 centov. Vemo, sredstva niso strošek tistih, ki jih prejemajo niti tistih, ki jih podeljujejo. Veliko LJUDI pa naredi mnogo koristnih del za javno dobro pa se jih ne opazi ali se jim celo nagaja in drugače onemogoča, kruši človeško dostojanstvo.....V občinski svet pa si želim obilo ZDRAVE KMEČKE PAMETI, vsaj le ta velikokrat presega tudi doktorsko pamet. Županu pa ob praznuvanju raznih občinskih popestritvenih dogodkov veliko zabave in strpnosti, arogance do manj priljubljenih. Vsi upokojenci ne razmišljajo tako kot oni v apaškem občinskem svetu in njihovi srečno upokojeni pomogači, ostalo jim je še nekaj zdrave kmečke pameti.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.09.2012 ob 16:47 Nasovčan gost

      Pavliha je prava katastrofa.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.