https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Plače zaposlenih v Radenski bo določala tudi njihova učinkovitost

07.09.2012 ob 14:14  

V Skupini Laško, bodo s prvim oktobrom uvedli novo sistemizacijo, ki bo poenotila pogoje zaposlenih in delovna mesta v Radenski, Pivovarni Laško in Pivovarni Union.


Ob tem so danes z reprezentativnimi sindikati, ki zastopajo interese zaposlenih v družbah skupine, podpisali novo Podjetniško kolektivno pogodbo. Z novim sistemom nagrajevanja, ki vsebuje variabilni del plače, bo Skupina uvedla tržno naravnan sistem nagrajevanja, ki je integralni del sistema razvoja kadrov in hkrati optimizacije procesov.

Nov sistem nagrajevanja omogoča izplačilo rednega in variabilnega dela plače. Slednji je lahko izplačan v denarju ali delnicah družbe. Uprava Pivovarne Laško se je zato odločila, da bo del plač članov uprave namenila za nakup delnic Pivovarne Laško, ki na borzi kotirajo pod oznako PILR. S to potezo želi uprava vsem deležnikom jasno pokazati svoje zaupanje v poslovanje družbe ter še dodatno poudariti razvojne potenciale, ki jih imajo družbe Skupine Laško v primeru finančne stabilizacije skupine.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.09.2012 ob 14:51 lol gost

      radesnak si je sama kriva ka pa je dovolila ka jo laško kupi. Krivec za to je pa seveda Kučan, kateri je ukazal ....zdaj pa ves dobiček in vse kar je dobro gre v laško radenska-radenci pa propadajo

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.09.2012 ob 16:26 - gost

      ja seveda. super so si tou zmislile. nikaj nedo poenotili, samo iščejo načine, kak delavcan zmenšati plačo. te naj povejo tuj, ka ma radenska dobiček, pa cejlo Laško group gor drži! što bi te mogo meti vekšo plačo, tisti šteri dela zgubo ali tisti keri ma dobiček??!! samo zatou ka je tovarna v takši regiji, do delavci prikrajšani še naprej? de laško šče itak melo vekšo osnovo, ne pride njin pa na pamet ka bi zdignoli radneskoj na isto osnovo, ka bi se dejansko pogoji izenačili, kak trdijo!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.