https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Mladi kolesarji preplavili center Murske Sobote

Murska Sobota, 22.09.2010 ob 13:08  

Na današnji evropski dan brez avtomobila je središče Murske Sobote zaprto za promet z motornimi vozili, kar so izkoristili kolesarji.

Organizorja dogodka v sklopu evropskega tedna mobilnosti gre danes na roko tudi sončno vreme, ki je nalašč za sprehode in kolesarjenje. Tako je središče Murske Sobote zaprto za promet z motornimi vozili že vse od 5. ure zjutraj, tako pa bo ostalo vse do 19. ure zvečer.

Na Slovenski ulici se tako "tare" mladih kolesarjev, ki se en dan v letu lahko brez skrbi vozijo tudi po sredini ceste. Poleg spretnostne vožnje je bil organizirano kolesarjenje do Polane in nazaj, otroci se lahko vozijo z vlakecem, predstavljeni pa so tudi kolesa in skuterji na motorni pogon. Svoje stojnice imajo Pomurski ekološki center, Europe Direct in Mestna uprava Mestne občine Murska Sobota.

Sočasno poteka na Ekonomski šoli nacionalna konferenca na temo Trajnostna mobilnost - način življenja in vloga pometa pri doseganju podnebno-energetskih ciljev ter ciljev kakovosti zunanjega zraka.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.