https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Varis in Galex nagrajena na Dnevu inovativnosti

27.09.2012 ob 9:39  

Na že jubilejnem 10. Dnevu inovativnosti je GZS včeraj na Brdu pri Kranju nagradila inovativna podjetja in inovatorje v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. Za inovacije, nastale v letu 2011, je podelila 4 diplome, 6 bronastih, 28 srebrnih in 7 zlatih priznanj. 


Izmed pomurskih inovacij, sta bili na nacionalnem izboru izbrani dve, in sicer je srebrno priznanje šlo v roke družbe Varis (»Inteligentna gotova kopalnica«) izpod rok Roberta Gönca in Borisa Denše, medtem ko je bilo podjetje Galex nagrajeno z diplomo za inovacijo »Priprava kozmetičnih izdelkov za nego kože, ki vsebuje termalno mineralno vodo in naravni antioksidant«, katere avtorji so člani tamkajšnje raziskovalne skupine, njihova vodja pa je Simona Mohar. 

Inteligentna gotova kopalnica podjetja Varis

Letos več inovacij s področja informatike in telekomunikacij 

Priznanje za najboljše inovacije na nacionalni ravni predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji.  V letošnjem letu so na natečaj za najboljše inovacije prejeli 230 inovacijskih projektov podjetij, pri katerih je sodelovalo kar 736 inovatorjev. Med 45 inovacijami, ki so napredovale na nacionalni nivo, so zaznali več inovacij s področja informatike in telekomunikacij ter inovacij, povezanih z zdravstvom in medicino. Veliko inovacije je bilo razvitih v sodelovanju med različnimi podjetji, univerzami in institucijami, kar je vidno tudi v večji kompleksnosti in kvaliteti inovacij. 

S podeljevanjem priznanj in diplom je pred šestnajstimi leti začela območna gospodarska zbornica Zasavje, kasneje so se ji pridružile tudi ostale območne in regionalne zbornice. Priznanja za najboljše inovacije so tako prerasle v vseslovensko promocijo inovacij, pri kateri  danes sodelujejo vse območne in regionalne zbornice GZS. V vseh letih, kar GZS organizira podelitev priznanj, je sodelovalo že več kot 4200 inovatorjev.

    Komentarji

    1. gost
      27.09.2012 ob 9:56 komisija gost

      To ni fer. Nikjer niste izpostavili Sobočana, ki ima največ zaslug v Varisu za nagrade.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.09.2012 ob 11:02 pametni radiator gost

      Se strinjam s predhodnikom, da Sobočanovo ime ni izpostavljeno, pa smo ga lahko videli cel mesec na vašem portaliu kak "super "managerja in predsednika PGZ. Sedaj pa še "PAMETNA KOPALNICA?", pa ne morem verjeti. Upam, da bodo delavci dobili boljše plače, lastniki pa DIVIDENDE!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.09.2012 ob 11:24 gost gost

      Se mu bo žolč razlil, ker ni omenjen. Pa cepetal bo na mestu, kot majhen otrok in kričal na vse pretege.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.09.2012 ob 11:29 Carlos gost

      "komisija" pa ga ti omeni, da bomo vedeli še ostali.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.10.2012 ob 13:19 Franc gost

      Za Varis se ve, da izvaja samo naročila arhitektov, lastnega razvoja nimaj imajo pa medijskega zabavljača, ki želi na vse pretege sebe prikazat kot naj naj osebnost. Na žalost pa o tem odločamo mi - ostali. Kaj ve ta kopalnica šah igrat ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.