https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Dan odprtih vrat v murskosoboški enoti Sončku

Murska Sobota, 27.09.2012 ob 12:29  

Zveza Sonček se zavzema za enake možnosti vseh prebivalcev Slovenije, ne glede na njihove telesne in intelektualne sposobnosti, za življenje po svoji predstavi, v sožitju z vsemi prebivalci in zato so danes odprli svoja vrata za vse, ki jih želijo bolj spoznati in videti njihove izjemne izdelke.

Današnji dogodek "DAN ODPRTIH VRAT" poteka v vseh centrih Sonček po Sloveniji, saj so se tako dogovorili med seba, namen dogodka pa je širši javnosti pokazati, kaj počnejo, s čim se ukvarjajo in pokazati na zabaven način svoje delo ter se veselili in družili z tistimi, ki ne pridejo k njim vsak dan.

Kot nam je zaupal vodja centra murskosoboške enote Sonček v glavnem sodeluje z sorodnimi organizacijami v regiji in z ostalimi enotami Zveze Sonček po Sloveniji. Tako bo naslednji petek prvič srečanje invalidskih organizacij v Mestni občini Murska Sobota na lokaciji Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije, tam bodo pokazali tudi svojo lutkovno igrico, ki so jo to leto naštudirali in s katero so nastopali na državnem srečanju lutkovnih skupin.

Osnovni namen centra je zaposlovanje pod posebnimi pogoji, to se pravi, da njihovi uporabniki tu nekaj počnejo. Počnejo z namenom, da dobijo neke delovne navade, delovne veščine oziroma tiste veščine, ki jih mi avtomatsko imamo oziroma jih avtomatsko pridobivamo, oni pa rabijo motivacijo, spodbudo oziroma neki zgled in na osnovi tega nastanejo taki lepi izdelki. Na današnji razstavi so tudi izdelki od celotnih centrov po Sloveniji.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.