https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Svetniki v Beltincih Senici potrdili nov direktorski mandat na čelu Komune

Beltinci, 28.09.2012 ob 13:06  

Na 19. redni seji Občinskega sveta Občine Beltinci so svetniki med drugim izglasovali kandidata za državnega svetnika in dva elektorja.


Svetniki so na tokratni seji sprejeli Odlok o ustanovitvi javnega podjetja Vodovod, sistem B d.o.o. v drugi obravnavi.  Prav tako so sprejeli sklepa o potrditvi predinvesticijske zasnove za oskrbo s pitno vodo Pomurja, sistem B. Občinski svetniki so obravnavali tudi investicijski program oziroma dokument investicijskega projekta DIIP – komasacija Dokležovje in ga tudi sprejeli.

Na tajnih volitvah sta bila izvoljena tudi dva elektorja za Državni svet, in sicer so svetniki izvolili Igorja Adžiča in Mateja Zavca, izvoljen pa je bil tudi kandidat za člana Državnega sveta, in sicer bo to Boštjan Zver. Po predstavitvi kandidatov je bil na tokratni seji za direktorja javnega podjetja Komuna, Javno komunalno podjetje Beltinci,. za naslednje štiriletno mandatno obdobje imenovan dosedanji direktor Janez Senica.

Foto: Simona Roudi (arhiv Pomurec.com)

Ob koncu seje so svetniki obravnavali tudi Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o programu opremljanja stavbnih zemljišč in o podlagah za odmero komunalnega prispevka za komunalno opremo za območje Občine Beltinci. V  skrajšanem postopku je bil sklep potrjen, spremembe pa prinašajo znižanje prispevka  predvsem za investitorje, ki ustvarjajo v občini nova delovna mesta. Uvedena je možnost plačila na  obroke. S tem želi Občina Beltinci vzpodbuditi investicije na svojem ozemlju. Hkrati se ukinja plačilo tega prispevka za društva in krajevne skupnosti ob gradnji objektov za javno dobro.

Občinski svet Občine Beltinci je prav tako sprejel dopolnitve letnega načrta pridobivanja in razpolaganja z nepremičnim premoženjem v občini za leto 2012, prav tako sta bila sprejeta   sklepa o ukinitvi statusa zemljišč v družbeni lastnini.

    Komentarji

    1. gost
      29.09.2012 ob 19:50 bajsi gost

      Ka se resan nemre najti drugi direktor komunale mlajši človek gospod pa naj ide v penzijo. Nede še toga enok konec.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.10.2012 ob 22:21 pajo gost

      vsaka ptica v občini čivka ka je gospod več nej dorasel tomi posli -svetniki pa ga potrdijo na konci se pa ščimo primerjati z sosednjimi občinami -bravo naši vej slabše nemre biti

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.