https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomanjkanje finančnih sredstev za sanacijo parka pri gradu Grad

Grad, 11.10.2012 ob 13:19  

Ogledali smo park pri gradu Grad na Goričkem in se pogovarjali z visoko naravovarstveno svetnico v Krajinskem parku Goričko Stanko Dešnik, o tem, zakaj prireditveni prostor v parku pri gradu ni primeren za noč čarovnic, s kakšnimi težavami se ubadajo in kje bi lahko v prihodnje bila prireditev noč čarovnic.

Med pogovorom s Stanko Dešnik je bilo opaziti, da ji ni vseeno, da nosi vlogo glavnega krivca, saj se je na trenutke zazdelo, da komaj zadržuje solze. Na kratko nam je predstavila probleme parka ter tudi kaj bi bilo potrebno v njem narediti. Sanirati bi bilo potrebno staro drevje in veje, a Krajinskemu parku Goričko trenutno primanjkujejo sredstva, saj se to more izvesti tako, da se ne poškoduje zdrav del drevja. Prav tako se v notranjosti gradu podira zid, zunaj pa škarpa. Povedala je, da ni prav, da je ta del Slovenije znan samo po eni noči, med letom pa na njih pozabijo. Zato bi po njenem mnenju morali vložiti svojo energijo v prepoznavnost tega kraja med celim letom.

Dešnikova poziva vse, da naj se udeležijo tudi drugih prireditev in dejavnosti, ki jih Krajinski park prireja, ne da ga obiščejo samo na noč čarovnic ali z vprašanji zvezi s to prireditvijo. Na kratko nam je povedala tudi o prihajajočih projektih, kot so: izdelava sob v gradu za prenočišča, že omenjena sanacija notranjosti in zunanjosti gradu itd.

Na vprašanje, katero drugo lokacijo predlagajo za izvedbo prireditve, nam ni dala konkretnega odgovora, namignila pa je, da bo zadeva v kratkem predstavljena javnosti. Krajinski park Goričko se načeloma še vedno strinja s to prireditvijo, saj se zavedajo, da se s tem privabi veliko ljudi in se ohranja naša tradicija. Pomembno pa se jim zdi, da se na stojnicah nudi izrecno domača prekmurska hrana in izdelki, med katere po njihovem mnenju ne spada hamburger, pica in podobno. Povprašali smo tudi o Varnostni študiji, katere pa žal nismo dobili brez dovoljenja direktorja, ki je bil ta dan odsoten, prav tako pa ga nismo mogli priklicati na telefon.

Dejstvo je, da dokler bodo Krajinski park Goričko, društva in Občina Grad ostali vsak na svojem bregu in kazali s prstom eden na drugega in ne bo prišlo do konstruktivnih pogovorov in kompromisov, Krajinski park ne bo mogel v popolnosti zaživeti prav tako pa ne noč čarovnic.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. dobrastreha
      11.10.2012 ob 16:02 dobrastreha

      Krjinski park Goričko, lahko doživi usodo TNP v Bohinju. Po mojem se ne trudi, da bi našel sozvočje z domačini (ni samo občina Grad v Krajinskem parku Goričko).Vsak organizator prireditev se mora sam vprašati, zakaj niso obiskane. Nekdo si sam prosi, da ga izženejo iz raja (grajskega parka). 7.500 € najemine za travnik za eno noč? Posodim za ta denar celo posestvo z hišo vikendom in delavnico za cel vikend.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.10.2012 ob 16:23 lol gost

      Škoda tega lepega zaslužka. Tam se je vsako leto zaslužilo nekaj deset tisoč evrov. S

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. bono1
      11.10.2012 ob 18:33 bono1

      Brez dovoljenja direktorja ne smejo pokazati varnostne študije, se vidi, da so z to študijo brcnili v temo zato je ne klažejo v javnosti. Primerjati pa krajinski park in noč čarovnic je pa popolnoma brez veze, da krajinski park nebo zaživel, čarovnice so zaživele v popolnem sijaju, zdaj jih pa ta KPG ugaša. Z strani KPG- ja je eno samo veliko jamranje, da ni sredstev............... bla, bla ,bla, zato pa so hoteli 7.500,00 EUR za eno noč so lukavi.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.10.2012 ob 20:29 menežer od gradonačelnika gost

      ta zjebani KPG naj se takoj odstrani z grada dela nam samo škodo pa sem eden od tistih ki mi ni za comprce saj bomo imeli tukaj domačini mir v tem gradu dela par pokvarjencev ki gleda za lastno rit naj grejo kam drugam izigravat narod bom v kratkem pobudnik za referendum ka tega sranja tukaj ne rabimo želim da se čimprej odstranite delate nam samo birokratsko velikansko težavo težavo se vidi kak ste organizirani kak je čez vikendom ko se tam ustavljajo turisti žalostno zelo

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.10.2012 ob 22:36 mnm gost

      Povedala je, da ni prav, da je ta del Slovenije znan samo po eni noči, med letom pa na njih pozabijo? zdaj pa te del Slovenije niti več po eni noči nede znane. te drejve pa te pizdarije pa niti ne kažite-naj občina plača(če majo za fuzbal ge se resan velke pare obračajo zato tudi morejo meti-igralci majo premije kak prvoligaše, še dobro ka skoraj nikdar ne zmagajo če ne bi občina že bankroterala

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.10.2012 ob 22:45 menežer gost

      mnm če si ti obična sirotinja potem ti naj nogomet nej napoti ka ti nič neprispevaš ka si seronja pa ne motaj naprazno v KPG majo dosti programa čez leto vendar jih gleda oziroma poslušajo le njihovi zaščiteni ptiči pa starodobna drevesa

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.10.2012 ob 23:05 wtf gost

      nekaj je gnilega v deželi tej!!!!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.10.2012 ob 5:56 mnm gost

      gost - menežer haha ge seronja ti pa pobudnik za referendum. je pa te nogomet dostin oz. večini napoti zaradi teh štajercov ka so v klube-ta vržene penez ka itak nika ne napravijo, samo velke pare kaserajo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      12.10.2012 ob 8:02 gost gost

      Kolikor jaz vem je KP Goričko javni zavod, kar pomeni da je bila varnostna študija plačana z javnim denarjem, kar posledično pomeni da mora biti na zahtevo dostopna javnosti oz. zainteresiranim posameznikom.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. wink
      12.10.2012 ob 8:12 wink

      Saj pa obcina grad ima lepo nogometno igrisce pa naj se tam postavi sotor pa kres pa de veselica saj kak pravite trava zraste nazaj ce je ze to tak hehe.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.