https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Dnevi slovenskega turizma v Radencih

Radenci, 15.10.2012 ob 8:30  

V Radencih se danes, 15.oktobra 2012, začenja osrednji slovenski turistični dogodek »Dnevi slovenskega turizma«, ki bo potekal vse do srede, 17. oktobra.

Organizatorji dogodka, ki poteka v Zdravilišču Radenci, so večje inštitucije s področja turizma v Sloveniji, to so Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Slovenska turistična organizacija, Turistična zveza Slovenije, Turistično gostinska zbornica, Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, Združenje turističnih agencij Slovenije, Kongresni urad Slovenije in društvo turističnih novinarjev Slovenije Fijet Slovenija.

Obravnavali bodo aktualne teme s področja turizma

V sklopu dogodka bo tako danes, 15. oktobra, potekal forum s plenarnim delom, pod naslovom Slovenski turizem pred izzivi zaostrenih gospodarskih razmer. Na forumu bodo ugledni domači in tuji predavatelji predstavili svoje poglede na temo foruma.

V okviru projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike dr. Danila Türka, in omogoča tudi sodelovanje v mednarodnem tekmovanju najlepše urejenih evropskih mest in vasi Entente Florale, pa bodo v večernih urah podeljena priznanja najboljše uvrščenim. Častni gostitelj slavnostne večerje je minister za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Radovan Žerjav.

Številna tekmovanja in razstave

V torek in sredo bo potekal že 59. gostinsko-turistični zbor Slovenije, največje strokovno srečanje delavcev v gostinstvu in turizmu pri nas, na katerem se bo tokrat 350 zaposlenih v gostinstvu in turizmu pomerilo in predstavilo v 30 strokovnih tekmovanjih (priprava jedi v kotličku, tekmovanje v pripravi in postrežbi kave, tekmovanje vinskih svetovalcev, tekmovanje o poznavanju in točenju piva....), ter pripravilo strokovne in komercialne razstave (opreme, inventarja, čistil, živil...).

Potekala bodo tudi tekmovanja za dijake srednjih šol, učenci  štirinajstih osnovnih šol pa se bodo v sredo pomerili v pripravi kisle juhe in pohorske omlete na državnem tekmovanju za Zlato kuhalnico.

Foto:ktvradenci.com

    Komentarji

    1. gost
      15.10.2012 ob 20:09 radnik gost

      plače nan dajte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.