https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Žerjav v turizmu vidi svetlo točko slovenskega gospodarstva

Radenci, 16.10.2012 ob 12:30  

Včeraj je v Radencih potekala slavnostna večerja, ki jo je v okviru Dnevov slovenskega turizma gostil minister Žerjav. Med povabljenci je bil tudi predsednik republike Danilo Türk.


Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovan Žerjav, je izpostavil turizem kot dejavnost, ki se dobro prilagaja obstoječim razmeram in najde pot navzgor, a kot dodaja, to ni samoumevno. Kot poroča STA, bo letos ta gospodarska panoga, ki v svetu zaposluje enega na 12 ljudi, dosegla magično mejo eno milijardo turistov, in kot pravi minister Žerjav, s tem turizem dokazuje, da v času nujnosti ustvarjanja novih delovnih mest postaja vse pomembnejši.

Danes, ko so časi za slovensko gospodarstvo vse prej kot lahki, ministra veseli, da turizem predstavlja svetlo izjemo: "Zaradi vsestranskih pozitivnih vplivov turizma si bomo tudi v prihodnje prizadevali za trajnostni razvoj turizma, spodbujanje krepitve znanja in kakovosti. Vlagali bomo v javno in drugo turistično infrastrukturo ter krepili partnerske odnose," je zbranim na večerji v Radencih dejal gostitelj večerje Žerjav.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Kot je pojasnil minister, je ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Slovenski turistični organizaciji nedavno za promocijo namenilo štiri milijone evrov evropskih sredstev in dodal, da na osnovi dosedanjih rezultatov verjame, da bodo sredstva učinkovito prispevala k nadaljnji rasti slovenskega turizma. Po njegovih besedah bo prihodnje leto za promocijo slovenskega turizma na voljo več kot šest milijonov evrov.

Na večerji je bila podeljenih vrsta, zbrane pa je nagovoril tudi predsednik republike Danilo Türk.

    Komentarji

    1. gost
      16.10.2012 ob 12:41 skakač gost

      zanimiva kombinacija , nova koalicija ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.10.2012 ob 13:07 gost gost

      Kaj res ne more nobena stvar več miniti, da se ne bi na njej pojavil ta Türk? Res mu mora biti že hudo, kak mu je njegov volilni štab natrpal urnik. Sicer pa, če se je sedaj SLS "pobratila" s Türkom so pa itak usojeni na propad. Ne bi se pa čudil, ker so že skoraj ves žas od osamosvojitve v manjših presledkih paktirali s starimi komunisti. Le zakaj? A tako poceni se prodate SLS-ovci? Sram vas naj bo. Program desni in zavajanje kmetov, paktiranje pa s starimi komunisti. Da bi podprli Pahorja ne bi nič rekel, ker je novodobni moderen social-demokrat. Da pa SLS podpira Türka, ki ga imajo borci in stara partijska klika, je pa že višek. Žerjav pa turizem, sta pa itak dva različna pojma. Sicer se po volilnem rezultatu vidi, da samo še kmečki del Slovenije podpira SLS, ker pač stari kmetje še vedno mislijo, da je to tista stara Slovenska kmečka zveza, ki jo je nekoč imel Ivan Oman. En mandat nazaj so pa "nafarbali" stranko mladih in se s kupnimi močmi prišlepali v Državni zbor. Ne vem na plečih koga se bodo na naslednjih volitvah šlepali. Mogoče skupaj s Türkom in Jankovićem.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.10.2012 ob 14:46 butlin gost

      Ja tome Žerjavi bi moglo biti že davno jasno, ka smo ga nej zato volili, ka se Janši v rit potegne, ampak ka de mel svoje stališče, kak ga je mel pred volitvami. Žal ga več nigdar nemo volili, ker samo neka preklada, Tudi v tem njegovon govori nič konkretnega ali pametnega. Če se turizem ne bi kuhal v drugih glavah, bi ga že davno vrag vzel. Ministrstvo šteroga vodi Žerjav, je pa tak najslabše-nič od njega. tudi za razvoj turizma ne. Na žalost

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.10.2012 ob 20:42 bajsi gost

      Vidimo kak se prilagaja turizen ta ka te srmake kelnare ,kelnarce kujare kujarive vzrževalce in ostalo nujno potrebnonavlako izkoristijo do onemoglosti .Te pa Savi več ostane ka si lejko tudi menedžment več raztala.Zdaj pa ščejo s tem prilagajanjom zriktati še javni sektor .

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.10.2012 ob 21:05 pisecresnice gost

      kdor boljše j***e ovce, je najboljši politik v tej banana republiki. Vsak posameznik si pa naj ustvarja svoje mnenje. http://www.fugitivec.si/kaj-dela-prepis-zasebnega-pogovora-radovana-zerjava-na-spletni-strani-dz/

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.10.2012 ob 0:13 blefer gost

      ko si prebereš magnetogram iz linka pred mano ti je vse jasno. Čista potrditev tistega, kar se že dolgo govori okoli.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.10.2012 ob 13:40 Gost press gost

      ....Vaše besedilo: ...Na večerji je bila podeljenih vrsta, zbrane pa je nagovoril tudi predsednik republike Danilo Türk... Kakšna vrsta..., ČESA ? ..je bila podeljena ? VERJETNO NISTE BILI PRISOTNI, ZATO ne objavljajte novic-ne plonkajte !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.