https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-PROFIL

Laura Gerič - profesionalna rokometašica iz Žižkov, ki igra na Slovaškem

17.10.2012  

Laura Gerič je 22-letna Pomurka iz Žižkov, ki se profesionalno ukvarja s športom. Že kot otrok je bila polna energije, zato je iskala dejavnost, kjer bi jo lahko porabila. Odločila se je za rokomet.

Rubrika PROFIL na Pomurec.com je na sporedu vsako drugo sredo, v njej pa predstavljamo mlade,  zanimive, talentirane in prodorne Pomurke in Pomurce ...

Laura, ki se je sicer izobraževala na Šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti v Celju, smer aranžerski tehnik, se je s športom pričela ukvarjati pri 12 letih. Že od samega začetka jo je zanimal rokomet. Prihaja iz zelo športne družine, saj sta se tako mama kot oče v mladosti ukvarjala z rokometom in sta jo tako tudi navdušila ravno za ta šport. Lauri je bil rokomet všeč tudi zaradi tega, ker je tako dinamičen. Rada se spominja svojih začetkov igranja v ekipi, in sicer je bil prvi klub, kjer je pričela svojo športno pot, Millenium Radenci.

Udarci spadajo k rokometu

Po prvih rokometnih korakih, ki jih je Laura torej spoznala v klubu Millenium Radenci, je nato igrala v Celju (ženski rokometni klub Celje - Celjske mesnine), Banovcah nad Bebravoum (Slovaška), sedaj pa igra v klubu Iuventa Michalovce (Slovaška). Pogodbo s tem klubom ima trenutno do konca sezone, potem pa bo razmišljala, kako in kaj naprej, tako da načrtov za igranje pri katerem drugem klubu trenutno še nima.

Ob vprašanju, ali je rokomet grob šport, nam uspešna športnica prikima in pojasni, da so velikokrat prisotni udarci. "Tudi sama sem na tekmah prejela kakšne moče udarce, vendar to spada k igri. Veliko je osebnega stika in ni moč pričakovati drugače. Vse to spada k rokometu," pojasni Laura. Dodaja še, da na srečo na tekmah še ni doživela kakšnih težjih telesnih poškodb, ampak samo lažje.

Lansko leto državne prvakinje

Laura se je odločila, da se bo z rokometom ukvarjala profesionalno. Zato je toliko bolj vesela uspehov, ki jih dosežejo v ekipi. Med svoje uspehe uvršča tudi uvrstitev na evropsko prvenstvo, in sicer je to bilo dvakrat. Prvič se je uvrstila tja s kadetsko reprezentanco leta 2007, s katero so bile na evropskem prvenstvu na Slovaškem in dosegle 11. mesto. Drugič pa se je uvrstila s člansko reprezentanco leta 2009 na EP na Madžarskem, kjer so dosegle 10. mesto. Laura svoje občutke opisuje tako: "Občutki so zelo lepi. Vsak športnik si želi, da pride na evropsko prvenstvo. Tam so res same najboljše države v Evropi in so čisto drugačne tekme, to je nekaj posebnega."

Kot največji osebni uspeh pa mlada športnica izpostavlja lanskoletno pridobitev naslova državne prvakinje Slovaške, ki so ga dosegle z ekipo.

Treningi tudi 6 ali več ur dnevno

Za doseganje dobrih rezultatov je seveda potrebno veliko trenirati. Treningi tako Lauri vzamejo kar precej časa. Trenirajo vsak dan v tednu, razen v nedeljo. Ponedeljek, torek in sredo imajo dva treninga dnevno (zjutraj in zvečer), v četrtek in petek pa imajo po en trening. V soboto in nedeljo pa imajo tekme. Če sešteje vse skupaj, ji treningi vzamejo nekje 6 ur dnevno, včasih tudi več.

Ko gre zares in se prične tekma, ji zelo dosti pomenijo navijači, saj jo njihova prisotnost zelo spodbuja na tekmi. Seveda jo spodbuja tudi družina, vendar jo sedaj, ko je tako daleč od doma, spremljajo v mislih, kar Lauri seveda pomeni največ.

Od vsake igralke potegne najboljše

Laura je že od malega razmišljala o športu. Kot otrok je imela veliko energije, želela jo je koristno porabiti. Zanimivo je, da je na seznamu njenih sanjskih poklicev bil tudi poklic vzgojiteljice. Sedaj si želi, da bi ostala v rokometnih vodah, njen sanjski poklic je trenutno biti uspešna rokometna igralka.
Ob tem, kdo je njena vzornica med igralkami rokometa, Laura pravi, da je nima, ampak od vsake igralke potegne le najboljše, navdušuje jo namreč vsaka svetovno priznana igralka.

Prepušča se toku življenja

V življenju, posvečenem športni aktivnosti, Lauri ostane tudi nekaj prostega časa, v katerem največkrat poskrbi za sprostitev: posluša glasbo, riše, gre na sprehod, prebere kakšno knjigo ali se druži s prijatelji ob dobri kavi.

Kako dolgo bo uspešna Pomurka ostala v rokometnem športu, ni znala povedati, saj je vse odvisno od spleta dogodkov, načrtovanja družine, poškodb in seveda tudi njene telesne pripravljenosti. Vsekakor si želi ostati čim dlje in, kot dodaja, jo bo najverjetneje spremljal celo življenje. S prihodnostjo se tako Laura preveč ne obremenjuje, ampak sledi geslu: "Prepuščam se toku življenja in čakam, kam me bo odneslo."

Laurinih TOP 5:

Svetovni voditelj: oče in mama

Glasbena skupina: Dino Merlin, Željko Joksimović

Kraj v Pomurju: Žižki

Knjiga: nima točno izbrane, zelo rada pa bere knjige, ki so napisane po resničnih dogodkih, in življenjepise.

Želja v življenju: "Živeti tako, da bo čim več smeha in čim manj solz!"

PRIPOROČAMO:

 VSI PROFILI NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.10.2012 ob 22:14 OŠ Črenšovci 1996-2004 gost

      Zdrav duh v zdravon telesi, tou je tou, prava športnica. Njena desna roka je čijsti kalašnikof AK-47, ži v OŠ v Črenšovcaj so mogli večkrat na golaj prejčke menjavati. Kda je buo kakši turnir, te pa je sakši Laurin gol zvočni zid prebjo (či glij so nej špilali 39km nad zemlof). Ja, ja, na treningi je mejla prepoved punoga šutejranja, nekajkrat pa niti z desnof roko nej smejla špilati - brez te omejitve se še zaj vratarka nebi s kome zbidijla. Bravo Laura, dosta uspehov na športnoj poti.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.05.2013 ob 15:28 Bibaa gost

      Sauseda, tak se dela.!! :D

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.