https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Gomboši: Beltinski svetniki so pokazali zavedanje, da živimo v težkih časih

Beltinci, 19.10.2012 ob 10:30  

Občina Beltinci po poti hitrejšega razvoja z ukrepi  za znižanje prispevka pri investitorjih,  ki bodo z gradnjo odpirali nova delovna mesta, pri gradnji kmetijskih  gospodarskih objektov in nastanitvenih kapacitet na področju turizma.


S spremembami Odloka o programu opremljanja stavbnih zemljišč bodo v občini Beltinci spodbujali razvoj  gospodarskih dejavnosti širšega družbenega pomena in občanom omogočajo fleksibilnost pri plačilu  komunalnih prispevkov.

Občinski svet Občine Beltinci je na svoji zadnji seji sprejel Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o programu opremljanja stavbnih zemljišč in o podlagah za odmero komunalnega prispevka za komunalno opremo za območje Občine Beltinci. Pri nastajanju odloka so konstruktivno sodelovali številni  člani Občinskega sveta in  člani občinske uprave z županom.

Želijo dvigniti kvaliteto življenja

S sprejetimi spremembami želijo še v večji meri spodbujati razvoj dejavnosti, ki prispevajo k dvigu kvalitete življenja v občini in tako pridobiti čim več gospodarske javne infrastrukture. Vsi projekti, ki so opredeljeni v odloku in bodo zasledovali cilje izgradnje gospodarske javne  infrastrukture, bodo v prihodnje oproščeni plačevanja komunalnih prispevkov.

S sprejetim Odlokom je občina Beltinci omogočila tudi fleksibilnost pri plačilu komunalnih prispevkov pri izgradnji stanovanjskih in ostalih objektov na območju občine.

Gomboši: Svetniki so pokazali modrost

Ob sprejetju omenjenega odloka je župan Matej Gomboši povedal: "S sprejetjem Odloka smo storili korak naprej v smeri spodbujanja izgradnje gospodarske, kmetijske in turistično-nastanitvene gradnje. S tem vzpodbujamo gospodarsko aktivnost, katere razvoj bo za posledico prinesel nova delovna mesta in višjo kvaliteto življenja v naši občini. Prav tako smo skupaj s  člani Občinskega sveta s to potezo pokazali zavedanje o tem, da živimo v izredno zahtevnih  časih, ko se redkokdo lahko odloči za pričetek gradnje, mi pa mu s tem omogočamo fleksibilnost tudi pri plačilu komunalnih prispevkov. S to potezo jim želimo vsaj malo pomagati v teh za vsakega posameznika zelo drznih in pomembnih odločitvah".

Z novim odlokom so v bodoče tudi vse krajevne skupnosti in društva v občini Beltinci oproščena plačila komunalnih prispevkov pri gradnji objektov za splošno javno korist.

    Komentarji

    1. gost
      19.10.2012 ob 11:34 rednazajebancija gost

      "svetniki so pokazali modrost" HA-HA-HA-HA-HA-HA.......

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. PREKMUREC
      19.10.2012 ob 11:46 PREKMUREC

      Vsaka čast našomi župani in svetnikon. Skuper so stoupili kda je tou najbole potrejbno.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.10.2012 ob 13:19 Čika-pajo gost

      Pa ka si misliš REDNAZAJEBANCIJA ka do pa od tebe pisali ali so pa že da boš ali si bil svetnik. Vtej časih se itak od drugoga nede pisalo kak slabo

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.10.2012 ob 17:58 gost gost

      Lahko so za vzgled ostalim občinam, kako je potrebno, da župan in svetniki gredo z roko v roki v dobro občanov, ki so jih izvolili. Končno občina ni firma, ki bi ustvarjala dobiček, ampak je servis občanom, ki jo tudi plačajo. Matej in svetniki, kapo dol! Sedaj še poskušajte zagotoviti dovolj zemljišč za obrtno-gospodarsko dejavnost in zemljišča za individualno gradnjo mladim družinam. Pa ste zmagali!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.10.2012 ob 20:09 občan gost

      spravljivo dejanje župana. uči se, napreduje. svetniki pa tak tak. par jih ne ve za kaj se gre, par se jih ne pripravi, trije štirje pa se pripravijo in sledijo seji. drugače v redu.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.10.2012 ob 22:32 čiko gost

      za kelko ste znižali -poglednite si Razkrižje pa tou objavite ljudem pa poleg Turnišče .Samo tan je v občinskoj upravi par ljudi prinas pa odpreš vrata pa več nemajo zadosta stoucof ge bi sideli škoda ka jih je nej prejšnji župan več nabavil .

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.