https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Na osnovni šoli v Cezanjevcih z dobrodelno akcijo poživljajo šolo

Cezanjevci, 29.10.2012 ob 13:54  

Na osnovni šoli Janka Ribiča v Cezanjevcih so se v četrtek lotili akcije, ki so jo poimenovali "Poživimo šolo: osvežimo šolo s pomočjo donatorjev", s katero bodo vsaj malo izboljšali pogoje za delo na šoli, saj je šola že več let v zelo slabem stanju. Nujno bi potrebovali novo šolo, saj stara zgradba vse bolj propada.


Danes so na šoli pripravili tudi novinarsko konferenco, na kateri so predstavili potek dobrodelne akcije, ter županji Občine Ljutomer Olgi Karba in svetnikom Občine Ljutomer še enkrat predstavili problematiko šole.

Kot je povedala ravnateljica OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, Brigita Hojnik, je šola stara 112 let, nimajo igrišča ob šoli, ustreznih zunanjih površin, primernega parkirišča, varnega dovoza do šole. Nekatere učilnice so brez umivalnikov in vodovoda, s stropa odpada omet…

Da bi v šoli vsaj malo popravili vzdušje in polepšali šolske prostore, so se lotili te akcije, pridružili pa so se ji tudi krajani, prostovoljci-slikopleskarji pod okriljem Obrtne zbornice Ljutomer. Celoten projekt je ocenjen na cca 15.000 evrov in poteka pod okriljem Območne obrtno podjetniške zbornice Ljutomer in Ptuj. Vodja akcije je Valter Dvanajščak, predsednik sekcije slikopleskarjev Obrtne zbornice Ljutomer. Dela bodo potekala do 30. oktobra, v tem času pa bodo poskušali postoriti čim več, da bi otrokom in zaposlenim po končanih počitnicah omogočili delo v vsaj malo boljših pogojih.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.10.2012 ob 15:41 gost gost

      Fantje upajte, da delovni inšpektor ne vidi slike 16 oziroma 2509. Varnost ljudi je na prvem mestu.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.10.2012 ob 22:30 cezanjevci gost

      naj namesto turbozanimivih novičk županja denar nameni za izboljšanje pogojev bivanja učencev na naši šoli

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.10.2012 ob 22:07 gost gost

      To je za podret in ne za renovirat.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.