https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Tabor vrstniških mediatorjev v Stročji vasi

Stročja vas, 02.11.2012 ob 12:34  

Na OŠ Stročja vas so prejšnji vikend organizirali dvodnevni tabor vrstniških mediatorjev, da bi omogočili tistim, ki so se že prejšnje leto seznanjali z znanji o mediaciji, torej reševanju problemov s pomočjo tretje osebe, da obnovijo in poglobijo znanje, predvsem pa da izmenjajo svoje izkušnje in mnenja s sovrstniki iz drugih šol.


Namen vrstniškega tabora je torej osvežiti pridobljeno znanje, ki so ga vrstniški mediatorji pridobili na izobraževanjih, izmenjati izkušnje z vodenja vrstniških mediacij, trening mediacije in zabavno druženje.

Prvi dan je učence, ki so prišli iz treh okoliških osnovnih šol, pozdravila ravnateljica šole, Mateja Leskovar, nato pa so pod mentorstvom Janje Rajh, ki je vodja mediacije na OŠ Stročja vas, in ob pomoči Milene Pavličič Kozlar, učenci na taboru v različnih delavnicah obravnavali in skušali reševati zanimive primere konfliktov, ustvarjali po skupinah ter se družili ob raznih sprostitvenih in zabavnih igrah.

Tabor so uspešno izpeljali in ga z vprašanji udeležencev ter refleksijo tabora zaključili v soboto.

Več fotografij najdete v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.