https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Mladi pomurski gasilci v Lipi pokazali poznavanje gasilskih veščin

Lipa, 12.11.2012 ob 7:32  

V soboto 10. novembra je v Lipi potekal regijski kviz za gasilsko mladino Pomurja. Rekordnih 76 ekip iz vrst pomurskega gasilskega podmladka je preizkusilo svoje teoretično in praktično poznavanje gasilskih veščin.

 

Že desetič zapovrstjo so se mladi gasilci zbrali na regijskem kvizu. Za izvedbo srečanja so letos poskrbeli člani PGD Lipa. Kot je povedal tamkajšnji predsednik Avgust Koroša, so se za izvedbo tekmovanja v Lipi odločili z namenom, da tudi v tem delu Pomurja okrepijo udeležbo na tovrstnih tekmovanjih: „Na tem območju imamo močne gasilske desetine na področju športnega gasilstva, kvizi in gasilska orientacija pa so manj pokriti. Z organizacijo tekmovanja v Lipi skušamo k udejstvovanju na tem področju angažirati tako domače kot tudi okoliške gasilske zveze.“


Od leve proti desni: Avgust Koroša (predsednik PGD Lipa), Bojan Lončar (podpredsednik regijske komisije za mladino Pomurje) in Jožef Ferčak (poveljnik Gasilske zveze Beltinci)

Po besedah Bojana Lončarja, podpredsednika regijske komisije za mladino Pomurja, so tovrstna tekmovanja koristna predvsem zato, da na tak način usposabljajo in pritegnejo mlade gasilce: „Na kvizu spoznajo prve teoretične in praktične osnove, s katerimi se bodo mladi tudi v prihodnosti pri gasilstvu srečevali. To so prvi koraki, na podlagi katerih si mladi v gasilstvu ustvarijo neko vizijo za naprej.“ Hkrati pa je pohvalil delo mentorjev, ki so vložili veliko truda v usposabljanje mladih gasilcev.

Tekmovanje sta sestavljala teoretični in praktični del. Preverjalo se je poznavanje orodja, zgodovine, splošno znanje gasilstva in vezanje vozlov. Mladi gasilci so bili razdeljeni v tri kategorije: pionirji, mladinci in pripravniki. Najboljši dve ekipi v posamezni kategoriji pa sta se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo potekalo 24. novembra v Cerknici.

Rezultati:

Pionirji:

  1. mesto: Gornja Radgona – 1

  2. mesto: Sveti Jurij 

  3. mesto: Predanovci

Mladinci:

  1. mesto: Bodonci – 1

  2. mesto: Zbigovci – 2

  3. mesto: Lutverci – 1

Pripravniki:

  1. mesto: Bodonci

  2. mesto: Hotiza

  3. mesto: Lipa – 1

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.