https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Štihec zajtrkoval v vrtcu

Murska Sobota, 16.11.2012 ob 9:16  

Anton Štihec, župan Murske Sobote, se je v okviru projekta Tradicionalni slovenski zajtrk, pridružil skupini petletnikov  v vrtcu Miške na Talanjijevi ulici. Vlada Republike Slovenije je namreč današnji dan razglasila za dan slovenske hrane, ki ga bodo odslej obeleževali vsak tretji petek v novembru, s tem pa se želi izkazati podporo domačim pridelovalcem hrane in spodbuditi širšo javnost k uživanju lokalno pridelane hrane. 

Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je nastal na pobudo Čebelarske zveze Slovenije v letu  2011, v samo izvajanje pa so se vključila tako ministrstvo za kmetijstvo, šolstvo in zdravje kot tudi druge institucije in partnerji v projektu. Jedli so rženi kruh iz Mlinopeka, namazali domač cvetlični med Čebelarskega društva Murska Sobota, pomursko maslo iz Pomurskih mlekarn, zraven popili skodelico mleka iz kmetije Hari iz Gerlincev, po zajtrku pa pojedli še sočno jabolko iz kmetije Cifer iz Kukeča.

Namen projekta je izobraževati in ozaveščati predšolske otroke in šolsko mladino o pomenu rednega, kakovostno sestavljenega zajtrka, po možnosti iz lokalno pridelane hrane.  Poseben poudarek se posveča tudi samooskrbi, zmanjševanju in ravnanju z odpadno embalažo živil ter poenostavitvi postopkov javnega naročanja za lokalno pridelano hrano v javnih zavodih. S tovrstnimi akcijami mladi na konkretnem primeru spoznajo pomen pridelovalcev domače hrane ter slovenske čebele, ki je tesno povezana s kmetijstvom in pridelavo hrane.  

Več fotografij si poglejte spodaj v galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.11.2012 ob 9:35 sabina gost

      glavno pa je da sem jaz tudi bila na zajtrku...

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.11.2012 ob 9:38 Sabini gost

      Ti si tak plitva .....

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.11.2012 ob 10:24 ringa raja gost

      Što se tu nori dela? Iz ene skrajnosti ( včera) se ide v drugo. Kompas?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.11.2012 ob 11:30 cigo gost

      ka je plačo tej zajtrk, ka či je nej je to korumpcija

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.11.2012 ob 12:25 gost gost

      Naj politiki raje poskrbijo, da bodo vsi otroci dobili hrano. Dogaja se, da nekateri starši otrokom ne zmorejo več plačati kosila v šoli. Glede kampanje za domačo hrano pa je itak pesek v oči. Veliki trgovci nabavijo tam kjer je za njih najugodneje. Večkrat mi je kak domači proizvajalec povedal, da se sploh niso hoteli z njim pogovarjati, ker je prejmahen. Pa še skoraj zastonj bi moral dati, da bodo trgovci imeli več dobička. Da pa prideš v razne ustanove pa spet rabiš en kup papirjev, ki niso poceni in se marsikoma sploh ne izplača. Začaran krog. Absolutno bi pa bilo potrebno nekaj narediti, da bi domači proizvajalci lahko več prodali doma.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.11.2012 ob 13:23 svašta gost

      Razmin te političare do ene mere nikak pa ne razmin ka za svojo promocijo nucajo deco. ma tak kak če bi svoje pejneze za tou dejvali. namesto kravate naj bi si djau gor slinček.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.11.2012 ob 20:39 Pikica gost

      Bmk za politicare. Glejdan tau deco kak so luskani. Rejsan so nase najvecje bogastvo tej malicki, vsaj nekso veselje ti v zivljenje prinesejo...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.11.2012 ob 22:04 gost gost

      Super bi bilo, če bi se politiki, ki so danes obiskovali otroke v šolah in vrtcih, od otrok tudi kaj naučili.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      17.11.2012 ob 6:33 eden gost

      zdaj, ka so kip kujpili za 85000 evrov bi tau lejko dali za prehrano v vrtecaj, ka bi bile malo menše položnice

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      17.11.2012 ob 19:27 GOST gost

      Mene pa samo zanima zakaj ga je trebalo slikati?? Zdaj že otroke izrabljajo za smopromocijo...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.