https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občinski svetniki v Sv. Juriju potrdili osnutek II. rebalansa

Sv. Jurij ob Ščavnici, 19.11.2012 ob 11:20  

Na nadaljevanju 20. seje občinskega sveta v Sv. Juriju ob Ščavnici novega predloga statuta s sprejetimi amandmaji niso potrdili, so pa sprejeli osnutek II. rebalansa.

Predlog statuta ni bil potrjen

Za potrditev predloga statuta z vsemi sprejetimi amandmaji je potrebna 2/3 večina vseh občinskih svetnikov, v tem primeru torej osmih. Na nadaljevanju seje so obravnavali še preostale amandmaje, ki jih je vložil Mirko Ljubec, v enem izmed njih je predlagal, da se za člane nadzornega odbora zahteva najmanj VI. stopnja strokovne izobrazbe in izkušnje finančno-računovodskega ali pravnega področja, kar so zavrnili.

Miroslav Petrovič je pred samim glasovanjem povedal, da za sprejetje statuta ne bo glasoval, saj so nekatere amandmaje, ki so jih predložili tako on, kot Mirko Ljubec in Ivan Fras, zavrnili brez pravega razloga, ob tem pa izrazil dvom v to da bo sprememba statuta možna v tem mandatu. Izrazil je obžalovanje ob dejstvu, da z nesprejetjem predloga statuta ne bodo sprejete niti spremembe, ki jih nalaga zakonodaja.

Mirko Ljubec je v imenu predlagateljev amandmajev zaprosil oziroma podal vlogo na občinsko upravo, da ta statut z vsemi predlaganimi amandmaji posredujejo ministrstvu za lokalno samoupravo in zaprosijo za pravno tolmačenje teh amandmajev, brez vsakršnih dopisov, pripisov ali obrazložitev.

Branko Gerlica pa je poudaril da je statut dober, z dopolnili ali brez. Hkrati pa predlagal, da se tisti predlogi v amandmajih, ki niso bili sprejeti, sprejmejo drugače.

Predlog statuta niso potrdili, saj je zanj glasovalo 7 članov občinskega sveta, 4 so bili proti.

Osnutek II. rebalans proračuna za leto 2012 potrjen

Proračun občine Sv. Jurij ob Ščavnici za leto 2012 je bil sprejet na 7. redni seji občinskega sveta dne 28.06.2011, ter prvič spremenjen in dopolnjen na 2. izredni seji občinskega sveta, dne 15.2.2012. Izhodišče za pripravo II. rebalansa proračuna je bil I. rebalans proračuna za leto 2012 in realizacija proračuna občine za obdobje od 01.01.2012 do 30.09.2012 ter ocena realizacije od 01.10.2012 do 31.12.2012.

Iz II. rebalansa proračuna za leto 2012 je razvidno da so prihodki proračuna manjši od planiranih za 20.6%, predvsem zaradi znižanja nedavčnih, kapitalskih in transfernih prihodkov in znaša 3,31.526 EUR. Odhodki po II. rebalansu proračuna so manjši za 26.5% , predvsem zaradi zmanjšanja investicijskih odhodkov (nerealiziranih investicij, ki se bodo prenesle v proračun leta 2013) in investicijskih transferjev (nerealizirane investicije v obnovo vaških domov) od veljavnega proračuna za leto 2012 in znašajo 4,717.070 EUR.

Proračunski primanjkljaj znaša 1,403.543 EUR in se bo pokrival z ostankom sredstev na računu na dan 31.12.2011 in z dolgoročnim domačim zadolževanjem.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.