https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Spopad Štihca in SD na Facebooku zaradi muze Erato

Murska Sobota, 19.11.2012 ob 12:34  

Muza Erato, ki od prejšnjega tedna stoji na Trgu kulture v Murski Soboti, je na Facebooku razvnela strasti med županom Štihcem in murskosoboškimi Socialnimi demokrati (SD).


V OO SD Murska Sobota so na svojem Facebook profilu minulo soboto objavili fotografijo muze Erato in pripisali: "Soboška mestna oblast zna dobro poskrbeti za svoje meščanke in meščane. Podarila nam je Erato (muzo ljubezenske in erotične poezije), sovo na rolki in laboda brez rolke. Za 85.000 evrov. To je recimo 283 celoletnih prehran v osnovnih šolah. V tisti osnovnih šolah, kjer sporočajo, da nekateri starši več ne zmorejo otrokom plačevati obrokov."

Štihec: Dvoličnost brez primere

Na omenjen zapis se je nato odzval tudi murskosoboški župan Anton Štihec, ki je ves čas vneto podpiral "projekt" umetnice Irene Brunec, slednja je kip izdelala, in pod fotografijo v nedeljo ob 7.30 zapisal:

"A takrat, ko je baje vaš Andrej Horvat kot državni sekretar po prijateljskih vezeh poskrbel, da je 105.000 eur dobila Pribinovina vašega Gorana Miloševića zgolj za to, da se ugotovi kakšni programi socialnega podjetništva bi lahko bili vključeni v prave razpise za socialno podjetništvo - takih izračunov niste delali. Kot svetniška skupina, ki v mestnem svetu sestavlja koalicijo z LDS in SDS ste imeli možnost, da ne izglasujete dodatna sredstva, pa niste. Dvoličnost brez primere....Sicer pa sem za nekatere izmed vas tega že vajen. Malo več strpnosti (in nepodpihovanja) bi vseeno pričakoval....bodite lepo."

Telo ji je "posodila" Danica Lovenjak

Dodajmo, da je telesno podobo muzi  Erato, ki od sobote stoji na Trgu kulture v Murski Soboti in je davkoplačevalce stala 85.000 evrov, "posodila" Danica Lovenjak. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. smrt
      19.11.2012 ob 12:45 smrt

      Ta vrženi pejnezi .

      12 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.11.2012 ob 12:47 1234 gost

      ka van to dela? bunite se ka nega pejnez te pa idete kip postavite za 90 jurjov

      13 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.11.2012 ob 12:48 smrt gost

      Trbelo de zijdati hotele ka bo verjetno ogromno turistov zdaj ka stojij tej kijp .Upam ka mo prepoznavni kak Medjugorje .Tak ka denarja bo ogromno od turistov .

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.11.2012 ob 13:03 ŽUPANOVA KÜSA gost

      V Sobote že vsi temu kipu pravijo ŽUPANOVA KÜSA

      17 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.11.2012 ob 13:04 Zblojeni gost

      Mislim komunisti ,ka se vi idete..... Za 105.000 eur ste tak tiho bili,ka smo sploj nej znali če sedite v mesnon svejti....Zaj ka pa se omenja Ime Anton Štihec pa včasi ponjen...Ista mafija ste kak vsi ostali.. SRAM VAS BOJ SD (KOMUNJARI)!!!!!!!! Aja gli tak ste rokou zdignili za muzo kak vsi ostali!!!!!!! Tak ka NO COMENT.........

      20 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.11.2012 ob 13:04 - gost

      kip je grdi pa prostaški

      13 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.11.2012 ob 13:05 podstavek gost

      Zanima me koliko je stal podstavek glede na to, da je betonski, original bi pa moral biti iz granita. In zanima me, katero podjetje ga je naredilo?

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      19.11.2012 ob 13:30 mister gost

      eh što nam vodi našo bougo soboto!ccccccc

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      19.11.2012 ob 13:59 Zblojeni gost

      minister...Što misliš????? LDS-SD-SDS............... Ode sve u pm

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      19.11.2012 ob 14:06 gost gost

      Štihecov izpad je samo še ena potrditev, da je takoimenovana afera "Horvat" bila sproducirana s strani našega vrlega Župana. Na žalost na škodo vsega Pomurja. Seveda se naš gospod Župan ne vpraša kaj počne gopsodarstvo in na kakšen način bo še naprej polnilo njegovo vrečo brez dna iz katere pa na žalost ne pride nič pametnega razen podpora projekt, ki so v njegovem osebnem interesu. Ne odzove se na vabila podjetij, ki slavijo pomebne gospodarske dosežke ali obletnice, ker so to kao privatna podjetja!!! In kot pravi naš gospodarski minister "Za boga milega", se ne zaveda niti tega, da vsa ta podjetja financirajo "njegovo" občino. Sramotno je kako se gospod Župan Anton Štihec odzove na vse pobude, ki bi prinesle vsaj nek gospodarski razvoj. Ne, rajši hvali se s projekti, ki niso njegovi in ki občini kot ne prinašajo nobene dodane vrednosti. Gospodarstveniki so ga že davno skužili. Zadnji dokaz njegove zveličavne nepomembnosti je bil velik dogodek za regijo prejšnji teden ob odprtju novega objekta podjetja Kodila, kjer seveda Župana ni bilo na spregled navkljub obisku še aktualnega Predsednika države. Mah, njemu je izpod časti. No, naj povem, da te gospod Župan nismo prav nič pogrešali bil si le tarča posmeha! Cel čas trdiš gospod Župan, da so svetniki izglasovali financiranje Muze. Debela laž gospod Župan. Svetniki so bili v to prisiljeni, ker si Muzo pogojeval z rebalansom. In da je stvar jasna kot beli dan je poskrbel g. Domicelj ko ti je pred vsemi izročil ZLATO MEDALJO za osebni doprinos k realizaciji "Broanste Danice". No in s tem seveda se tvoje sprenevadanje ne začne niti konča! Upam, da bo prišel čas ko se bodo možje v modrem sprehodili po tvojih poteh in ti pokazali novo pot, ki te bo ponesla na potovanje od Murske Sobote do Doba. Na žalost na zadnjih volitvah nisi imel dovolj "agresivenga" protikandidata, da ljudje na žalost ne vidijo, da se vozijo po enem najgrših mest v Sloveniji, da.....nas je sram pripeljat poslovne partnerje iz sveta pa čeprav ti prihajajo iz Ugande v MS, da....te boli k...za meščane MS in okolice, za njihobo dobro počutje ampak, da samo gradiš osebne napajalnike. In če bi imel vsaj malo vesti ali politične modrosti, bi g. Goranu Miloševiču čestital za uspešno poslovno pot in doprinos k boljšemu življenju ter človeški uveljavitvi socialno ogroženih ljudi ter si ogledal kompleks "Korenika". In takrat bi tudi Jagenjčki obmolknili.... Skratka gospod Župan Anton Štihec: čas je da izviješ iz svojih umotvorov, spregledaš da vsi ki ne mečejo v tvojo košaro niso tvoji sovražniki še manj pa sovražniki MO MS.

      29 21 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      19.11.2012 ob 14:27 zblojeni ne bluzi gost

      V zadevi MUZA so svetniki SDS edini bili proti muzam, tak da zblojeni ne bluzi. Najbolj odgovoren za dogajanje v občini je vedno župan in stanje v Soboti je takšno kakšno je predvsem zaradi Štihca. Tak, da zblojeni si res zelo zblojeni, da ne razumeš ali pa ne želiš razumeti, da je Štihec tisti, ki se je dokazal za nesposobnega voditi občino in zdaj želi zvaliti krivdo na druge.

      11 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      19.11.2012 ob 14:32 Zblojeni gost

      Čüješ ti Janševec ne bloudi.... Vidim pa ka si gvüšno ti eden tistih šteri sedi tan notri ,ka vse tak znaš.... Ka nemate slučajno elektronskoga glasovanja... Ali kak ti znaš ,ka so SDS prouti bili????? Malo se zamisli.... BUMBAR

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      19.11.2012 ob 14:38 feso gost

      Če sem si ki dobro ogledal bi leva joška in noga lahko bili del premoženja Danice. Slišal sem pa tudi, da je kip iz brona, zato navali narode na Danico.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      19.11.2012 ob 14:48 sobočanec gost

      Ja tipični prekmurci, BOG NE DAJ KAKŠNO SPREMEMBO, VSE NAJPRLE DOL POŠINFATI, PA NIČ NEJ METI... Ka je je, muza stoji, zdaj pa trbej najboukše vö s toga potegnoti pa turistično zanimivo napraviti. RAJŠI MENJE KOMENTERATI; PA KAJ KONKRETNEGA IZVESTI!

      13 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      19.11.2012 ob 15:15 Zblojeni ne bluzi gost

      Kdo je bumbar se seveda ve in to si ti. Na tem in številnih drugih medijih (Vestnik, nacionalna TV...) je bilo jasno povedano kdo je bil proti muzam: http://www.pomurec.com/vsebina/10688/Sprejeli_rebalans_proracuna,_najvec_mnenj_kresali_o_obcinskih_nagradah,_muzah_in_kadrih Ne sedim v mestnem svetu, se pa sigurno zblojeni ti napajaš iz denarja velikega promotorja tega projekta, župana MO MS. In še mnenje stroke: http://www.pomurec.com/vsebina/10816/%C2%BBMuza_kot_javni_spomenik_bo_v_Murski_Soboti_gotovo_tarca_hudega_in_nenehnega_posmeha%C2%AB

      5 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      19.11.2012 ob 15:42 Bongo gost

      Tisti, ki je sprejel in seveda tudi izplačal tale kič, naj to krije iz svojega žepa in naj tudi odstopi iz funkcije, ki jo opravlja. Tole je razmetavanje denarja in to v času ko so nekateri lačni. Če je to župan naj odstopi, če so svetniki, jih je treba nagnati in predvsem razpisaio nove občinske volitve, to je pa zdaj že višek nesposobnosti in neodgovornosti. To zdaj več ni kdo je levi in kdo je desni, kateri koli je je bedak za čisto desetko.

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      19.11.2012 ob 16:13 anti rdeči gost

      Pa ka se zdaj tej rdeči v SD idejo? Najprej glasujejo ZA (povedano je bilo ka je od 25 svetnikov ZA glasovalo 22), zdaj pa gor pumpajo narod? Ovak pa se vidi ka je najbole aktiven komentator Celec, šteri kak piše je bil prisiljen ka je glasoval ZA :) :) :) Mater ma tej župan moč ka jih je prisilo. Znankar s pištolo, srmačeki svetniški. Uni nejso nika krivi, itak ka je kriv župan. :) :) To te buje za kakšne nimake nas majo tej svetniki.

      14 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      19.11.2012 ob 16:23 Zblojeni gost

      Najležej je zaj nekše linke gor dejvati pa biti general po vojni.......... Janševec smejšen si!!!!!!!! Ali naj bou po tvoje... Ka boš ležej spau.....Ja pa ges velke pejneze vlečen od generala... BIK

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      19.11.2012 ob 16:25 Čika-pajo gost

      KOLIKO KIČEV PA STOJI PO RAZNIH TRGIH PO RAZNIH PARKIH .Pa smo se jih vsi lepo navadili in če bi jih zdaj kdo želel odstraniti bi pa bil strašen revolt.Ne delajte panike iz nepomembnih zadev ki pa so mogoče pomembene za obiskovalce Murske Sobota in okolice.Rajši se vprašajmo kako bomo živeli v prihodnosti ali še bomo imeli svojo državo ali še bomo imeli svoje banke ali še bomo sploh kaj imeli. Vsem črnim rdečim modrim in še katerim pa priporočam da vzamejo pamet v glavo in naj delajo z roko v roki za blagor ljudi .

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      19.11.2012 ob 16:30 Zblojeni ne bluzi gost

      Tipično po Štihčevo, nikoli z argumenti ampak laž na laž. Ve se kdo je bil proti muzam in kdo je ves čas navijal za muze. V člankih v Vestniku, na Pomurcu, še na sobotainfo ti piše kdo je bil proti muzam.

      9 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      19.11.2012 ob 16:38 Čika-pajo gost

      In take ljudi ki se sedaj javno blatijo pod nekimi izmišljenimi imeni mi volimo.NIZKOTNOST PODLOST ZAHRBTNOST REVANŠIZEM Z DRUGIMI BESEDAMI KAOS .ZBUDI MO SE POŠTENI SLOVENCI IN POĆISTI TO NAVLAKO .

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      19.11.2012 ob 16:44 v gost

      moram priznati, da me je prav sram, da živim tukaj pod vodstvom takega župana. lp

      11 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      19.11.2012 ob 17:01 Picika gost

      Ej, ej, zdaj se že vij tou med sebof krejgate. Kičasti kip de itak stao, čiglij je grdi. obraz ma čista moški, če bi nej mel danicinoga joška, bi še mislili ka je tou moški. Je pa rejsan žalostno ka v tej časak, ka deca lačna spat idejo, pa te lačna v šolo, je potrata telko pejnez za takšen grdi kip

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      19.11.2012 ob 17:02 feso gost

      Po ogledu kipa sem v bližnjem bifeju razmišljal. Slovanski bog sonca Dažbog je imel tri hčere, ki so se pojavljale kot jutranje, večerne in polnočne zvezde. Prva je zvezda po imenu Danica (priimkov še niso poznali), ki je zjutraj odprla vrata svojemu očetu in sončnim žarkom. Če je na Trgu kulture res slovanska in prekmurska boginja Danica, bi jo v skladu z mitologijo lahko upodobili kot boginjo, ki se kot pogumna bojevnica bojuje proti sovražnikom in smrti. Po zgodbi sedi Danica izpod hrasta, svetega drevesa, na ognjenem kamnu. Izpod kamna tečejo štiri reke, tista izpod Danice je zdravilna. Zato mi Slovani in pošteni Slovenci postavimo Danico ob Ledavi (zdravilni reki), pod zaščitenim svetim hrastom v Fazaneriji. V reki bi čofotal labod, sovo pa bi, ko bodo izpolnjeni pogoji, postavili na vrh najbližjega reflektora stadiona. Tako bi nas vsako jutro obsijala naša slovanska in tudi prekmurska boginja in ne neka ubobožana Grkinja.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      19.11.2012 ob 17:08 celec gost

      Ej, Celec, ti si bogami pacient. Pazi ka se gor ne vužgejš od komenteranja pod temami ge nastopa Štihec. Niti nej nujno ka nastopa, ti že nekaj proti njemi napišeš. Dečki na pljuvalnik.com, vi ste sami sebi najboukša reklama ka dela sovraštvo do nekoga. Smilite se mi. Sploj Celec. Toga de pobralo.

      16 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      19.11.2012 ob 17:26 g gost

      kriza

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      19.11.2012 ob 17:28 g gost

      rejsan je,za takšne pejneze so postavili rejsan kič.Mij pa seveda nevejmo,kelko je kumi iz toga kupa kapnolo.Kak lidgej pravijo .če župani nika ne kapne te se to nedela.Te se pa mi čujdimo zakoj se je delala ta danica?

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      19.11.2012 ob 17:30 Logika? gost

      Ej, kak je ove v SD nej sran to na Facebook dati če so vsi njihovi glasovali za??? Če pa to nej sprenevedanje te pa rejsan ne ven ka je!!!

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      19.11.2012 ob 17:39 štihčev hlapec gost

      Ej, Štihčev hlapec (ali pa Štihec) ti si bogami pacient. Smiliš se mi, prisklednik. Pazi, še malo pa se bo vse obrnilo.

      8 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      19.11.2012 ob 17:47 poceni psihiater, vabljeni! gost

      Eni ste za psihiatra. Svet se vam vrti okoli Štiheca. Zakaj že?

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      19.11.2012 ob 17:56 domicelj gost

      Ka pravite, de slika da domicelj štihci zlato kolajno gor vejsi za osebni doprinos projekti v Soboški novinaj? Tou je rejsan ljubav, štihec zlato kolajno, pisatelj lanščak feri pa samo ščipalec za pejneze LOL!

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      19.11.2012 ob 19:20 EDEN gost

      BREZ VEZE......................

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      19.11.2012 ob 20:16 gost gost

      parcel njima je z sukičon sfalilo, te si je zaj mogo neka drugo najti!!

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      19.11.2012 ob 20:22 gost - Rakičanec gost

      Zelo lepo bi bilo ka si župan postavi tudi v Rakičanu kakšen spomenik. Zdaj so v spomeniki Murski Soboti, največ jih je pa na Pušči, kjer je župan nonstop.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      19.11.2012 ob 21:19 PIŠTA gost

      Vsaka ti čast Štihec. Za te spomenike je denar, za stadion v Bakovcaj je denar za mojga sina , ni denarja da bi občina odkupla moje stanovanje. Vsak dan nosim sina v 4 nadstropje , sin pa ima že 30 kilogramov.Še enkrat vsaka ti čast ,ka si tak dober župan. ka skrbiš za tiste ka imajo probleme.LEJKO TE JE SRAM.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      19.11.2012 ob 22:53 katastrofa gost

      moje imej povej vse. Katastrofa,dečkon na fazaneriji nemrete postaviti reflektorov al pa vsaj malo kopališča vrejd zeti,vsaj okolico če že drujgo nej. Za tej muze pa so pejnezi,komi na čast je to v soboti,povejte mi,komi? Kak či bi nan to neven kak potrebno bilo. Rajši bi ponucali za nekoj pametnoga kak je blo že zgoraj našteto kak pa zaj tej pointless kipe.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      19.11.2012 ob 23:03 gost-sobočanec gost

      bravo za Pištin pa katastrofin komentar resno nas je lejko sran ge smo doma pa kakšnga župana mamo zapravo je še tisto dobroga ka je bilau in tu se zdaj ide on z nekšno muzo pa tisti kipi ka nemajo forme v krožiščaj župan odstopi zato ker je že cajt ka se spakejraš

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      20.11.2012 ob 8:49 gost gost

      Ne vem, zakaj sem vedno znova presenečena nad primitivizmom in favšarijo Prekmurcev....namesto, da bi pridobitev gledali kot pridobitev mestne občine, pljujete na vse poprek.... je že res, da je življenje danes težko, a to še ne pomeni, da mora zato vse propasti in da se moramo vrniti v kameno dobo..... Dajte, pljuvajte, saj drugega itaq ne znate.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    39. porabje
      20.11.2012 ob 9:03 porabje

      Tou je eden kip, ne košta tak dosta. V Romuniji, v cajti Ceausescuna, diktator je napravo ogromne investicije, zído velke pa brezoblične stavbe, doli porüšo vesi, lüstvo pa je bilou lačno. Či zdaj gledamo tiste, šteri so se telko mantrali, mí tak živemo kak krao.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    40. gost
      20.11.2012 ob 10:58 Qwe gost

      največ prahu dvigujejo druge kulturnike, ker so navoščene ka so pejneze nej šli za njihove ''stvaritve''. Piko na i še te samo dodajo vedno isti in edini pacienti iz koalicije SDS+SD+LDS, ki drugo nevejo kak blatite župana ter se pod vzdevki skrivati na forumaj.... Podperan župana. Lepo, da se MS razvija, tudi na kulturnem področju. Župan ne daj se!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    41. gost
      20.11.2012 ob 12:21 Sexi man gost

      MUZA DANICA za koliko bi pa men POSODILA to LEPO "TELO".

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.