https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Glasba, petje in smeh na Miklavževem koncertu v Črešnjevcih

Črešnjevci, 20.11.2012 ob 8:00  

Tudi na letošnjem, že sedmem Miklavževem koncertu, ki ga je minulo soboto priredilo KD Peter Dajnko iz Črešnjevec je bilo pestro, veselo in lepo.


Pod okriljem Kulturnega društva Peter Dajnko, ki aktivno deluje že trideset let, sta vključeni dve skupini, in sicer Tamburaška skupina ter Otroška folklorna skupina. Obe skupini sta na sobotnem koncertu pokazali veliko znanja in truda, ki sta ga vložili v pripravo koncerta. Tamburaši so s svojim melosom marsikomu v polni dvorani Kulturnega doma v Gornja Radgona razvneli srce, posebej z melodijami kot sta bili skladbi Deca Pireje in nam vsem znano pesmijo Cvetje v jeseni. Prav tako so tudi najmlajši folkloristi, stari od štiri do deset let na odru pokazali svoje plesne korake in pokazali občinstvu v dvorani svoj folklorni talent.

Letošnji gostje tega večera so bili Dramska skupina Kulturnega društva Ožbalt, ki so s svojim skečem z naslovom JNA, JNA  prikazali šaljiv dogodek v nekdanji naši skupni Jugoslovanski vojski in dodobra nasmejali zbrano publiko. Predstavil se je tudi Moški pevski zbor Ožbalčki puobi, vzdušje večera pa sta popestrili še dve dalmatinski pesmi tamburašev s sodelovanjem moškega pevskega zbora.

Vsem  nastopajočim se je ob koncu programa zahvalila predsednica  Kulturnega društva Peter Dajnko, Eva Banfi rekoč, da je za nastopajoče največja nagrada prav to, da je publika zadovoljna z prikazanim nastopom, čemur je pričal bučni aplavz iz dvorane.

Foto in tekst: Marjan Slavič

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.