https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Dominik Šteiner bo novi načelnik upravne enote Murska Sobota

27.11.2012 ob 10:36  

Ministrstvo za pravosodje in javno upravo je za načelnika upravne enote Murska Sobota imenovalo Dominika Šteinerja.

Dominik Šteiner je bil do sedaj višji svetovalec murskosoboškega župana Antona Štihca, še do lani pa je vodil tudi Mladinski informativni in kulturni klub. Na zadnjih lokalnih volitvah je nastopil na listi župana Štihca, kasneje pa se je skupaj z njim pridružil Virantovi Državljanski listi, katere član je tudi minister za pravosodje in javno upravo Senko Pličanič, ki je odločil, da bo prav Šteiner naslednjih pet let vodil soboško upravno enoto.

Po pisanju Dnevnika je izbira ministrstva presenečenje, saj se je kot najverjetnejša kandidatka, ki naj bi nasledila dosedanjega dolgoletnega načelnika Gezo Farkaša, omenjala Irena Šinko, ki ima petnajst let izkušenj na murskosoboški upravni enoti.

Med kanddati, ki so se prijavili na razpis je bil tudi Jožef Kovač, sekretar na ministrstva za notranje zadeve, sicer magister pravnih znanosti z 28 leti delovnih izkušenj. Kandidata, za katera je neuradno veljalo prepričanje, da imata več možnosti za uspeh od Šteinerja sta bila tudi direktor Uprave za obrambo Maribor Dušan Grof, ki v državni upravi dela že od leta 1984, in višja svetovalka na murskosoboški upravni enoti Breda Nedeljkovič, ki je tam zaposlena od leta 1995.

Neuradno naj bi se slišali očitki, da Šteiner težko ustreza razpisnim pogojem, saj je za delovno mesto med drugim bilo zaželenih sedem let delovnih izkušenj na položajih, ki zahtevajo univerzitetno izobrazbo, neizbrani kandidati pa odločitve ministrstva ne želijo komentirati.

Šteiner je na Visoki upravni šoli diplomiral leta 2002, štiri leta kasneje je magistriral na Fakulteti za podiplomske državne in evropske študije v Kranju, letos pa je diplomiral še na pravni fakulteti v Mariboru. Kot pravi, ima več kot 19 let delovnih izkušenj, od tega šest let in deset mesecev v javni upravi. Ali bo s tem znanjem in izkušnjami kos najzahtevnejšim nalogam, s katerimi se mora vsakodnevno spopadati načelnik upravne enote, bo pokazal čas.

    Fotogalerija