https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Gornji Radgoni zvesti krvodajalci prejeli plakete in priznanja

Gornja Radgona, 04.12.2012 ob 10:00  

Na zadnji novembrski dan je v avli Osnovne šole Gornja Radgona potekala svečana podelitev priznanj in plaket zvestim krvodajalcem iz KS Gornja Radgona.

Prireditve se je od 180 povabljenih krvodajalcev udeležilo okrog 50 krvodajalcev, svečane podelitve pa so se udeležili tudi župan Gornje Radgone Anton Kampuš, vodja krvodajalstva na Rdečem križu Slovenije Boštjan Novak, ravnatelj OŠ Gornja Radgona Dušan Zagorc, ki je tudi dobitnik priznanj za 34x darovano kri in predsednica OZRK Gornja Radgona Silva Vračko.

Na področju občin Apače, Gornja Radgona, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici je trenutno okoli 1600 krvodajalcev, med njimi je iz leta v leto več mladih. Silva Vračko in Boštjan Novak sta ob tej priložnosti krvodajalcem, ki so kri darovali več kot petkrat podelila priznanja, tistim z višjo, okroglo številko darovanja, pa sta podelila plakete. Pri prejemanju plaket je prav posebej izstopal Andrej Fišinger, nekdanji sekretar OZ RK Gornja Radgona, saj je kri daroval že 104 krat.

Nekaj večkratnikov darovalcev krvi:

- dobitniki priznanj in plaket za 50x darovano kri: Zdenko KRPAN, Franc ŠKROBAR, Milan KUZMIČ, Maks PUČKO in Miroslav FRAS,

- dobitniki priznanj in plaket za 60x darovano kri: Bojan GERGYEK in Alojz SEREC,

- dobitnik priznanja in plakete za 80x darovano kri: Vinko GOŠNIK in

- dobitnik priznanja in plakete za 104x darovano kri Andrej FIŠINGER, ki je tudi predsednik KORK Gornja Radgona.

Prireditev je vodila Tamara Krajnc Roškar, v krajšem kulturnem programu pa so sodelovali osmošolec Domen Wolf, pevka Ingrid Müller ter recitatorja Dušan Zagorc in Bruna Fekonja.

Ob koncu je sledila še pogostitev krvodajalcev in gostov.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.