https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ogorčeni bralec: »Zaradi katastrofalnih cest nekajkrat skoraj zletel s ceste«

09.12.2012 ob 12:59  

Prejeli smo pismo bralca, ki želi ostati anonimen, ki se sprašuje, kako je možno, da ceste kljub temu, da je sneg nehal padati opoldan, zvečer ob 20. uri še niso uspeli očistiti. Verjetno ste tudi sami včeraj doživeli kaj takega, delite z nami svoje izkušnje.

"Kaj drugega kot kritiko o današnjih "cestah" (op. - pismo smo prejeli včeraj) ni možno storiti. Vse slike so bile posnete okrog 20. ure zvečer. medtem ko je pa sneg nehal padati malo pred poldnevom. Torej ceste so naravnost katastrofalne, z avtom se praktično ni mogoče peljati normalno in brez ovir, kar nekaj krat pa sem bil na tem, da me zanese s ceste, kljub minimalni mogoči hitrosti.

In na celi razdalji sem srečal samo en ubog tovoranjak, ki je plužil cesto.

Mene pa zdaj zanima, če jih je spet presenetila zima in sneg? Kje so vodilni, ki odločajo o tem? Dejansko so tako nesposobni se pripravit na nekaj, kar se vsako leto zgodi? Da bi normalno cesto splužili pa jo naredili prevozno? Kot sem prebral "Ocvirka" v Slovenskih novicah enkrat, najverjetneje jih sneg ne bi avgusta presenetil, kar se praktično strinjam z njim.

Cesta iz Dolge vasi proti Mostju


Cesta iz Gomilic proti Lipi

 

Cesta iz Lipe proti Beltincem

Vodilni res ne premorejo toliko, da bi pregledali vremensko napoved pa se pripravili na ceste pa da bi imeli može v pripravljenosti? Sicer se zgodi, ampak da od zjutraj pa vse do večer se najde komaj kakše tovoranjak, ki bi cesto splužil? Moja logika tu odpove. Po eni strani se strinjam, da je najlažje sedeti za računalnikom in komentirati, kako so nesposobni, ampak z druge strani pa če se ne morejo v vseh teh letih naučiti določenih zadev, pa se pripraviti na nje, potem res ne verjamem, da jih preseneča sneg, kvečjemu nas preseneča njihova nesposobnost pri učinkovitem ukrepanju. Je to še ena stvar, ki kriči po spremembah?

Anonimni bralec"


Ste tudi sami bili negativno presenečeni nad voznostjo kakšnih cest?

Delite z nami vaše izkušnje, morebitne fotografije pa nam lahko pošljete na urednistvo@pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.12.2012 ob 13:16 izzy gost

      Ja vozt se je treba naučit pa ustrezno obutev met pa sploh ni težav. Vransko vabi. Al pa doma ostante. Čist vsak kolovoz pa tud ne more bit ta prvi na vrst.

      40 25 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.12.2012 ob 13:28 gost gost

      Ges san včeraj tudi prevozo pol prekmurja pa moren povedate ka mamo proti drugen delon drzave fejst spucane ceste je pa logično ka nemrejo vsakih 15 min plužete ker je neizvedljivo... pa nemreš tij v snege pelate isto kak po suhe ceste. pač če nevejš vozite ostane doma!!

      38 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.12.2012 ob 13:32 pač ena gost

      Mislim, na ravni cesti vam je problem vozit? Kja pa naj rečemo mi na Goričkem, pozabljeni od vseh, pa je treba vozit po snegu in ledu- po hribih in dolinah. Mi smo srečni, če vsaj kaj malo posipajo- pluži se itak takrat, ko je ravninski del že čist- pa smo vsega vajeni.

      46 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.12.2012 ob 13:37 gost gost

      ja najhujše je kda se najbole bunijo tej ka delajo letno z avton 2000 km ali pa 3000 km pa še z varaša so ka se nemrejo pelate po žemle 500 metrov z avton :P

      29 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.12.2012 ob 14:02 cestar gost

      rad bi videl tega anonimneža,ki bi mu očitno mogli cesto ogrevati ,da bi se lahko vozil normalno,včeraj sem bil v kamionu čez 12 ur na pluženju in posipanju ,kombinacija snega in vetra pa sta naredili svoje,saj kot je večini jasno in to razume pršca ali suhega snega ni možno plužiti ker ga nese nazaj na cesto in napolni vse špranje,sol pa tudi vsega ne stopi . hvala za razumevanje tistih ,ki cenite naše delo,g.anonomnež vi pa drugič raje ostanite doma da res neboste zleteli z ceste.

      52 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.12.2012 ob 14:09 jani gost

      te bralec verjetno ne razmi vremejna :D snejg na cesti je očitno zaradi vetra, in zaradi omejenih sredstev ti nede nišče na lastno pest pucal ceste

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.12.2012 ob 14:15 kritičar gost

      Menej sneg na cesti sploj ne moti, moti me pa tao, ka so vsa KROŽIŠČA napravlena tak ka vö visijo. Neven ge so dobili ta dovolenja za izgradnjo krožišč? Normalno bi bilo, ka bi krožišče bilo nagnjeno navznoter. Tü pa rejsan šče peški moreš paziti, ka te vö ne odnesej. Verjetno je posredovala korupcija!

      16 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      09.12.2012 ob 14:15 gost gost

      Tej bralec je včeraj izpit doubo, predvčeraj pa se je verjetno prvič pelo z avtojon. Kakša goveda so tu na svejti. Ges san se včeraj ponoči pela nekan, pa gda san šou za dvej vöri nazaj po isti pouti je tista cesta več nej bijla prevozna ka je veter tak snejg nafudo ka je biu na ene deli na 30 centi na debelo. In zdaj bi ges te tudi mogo pijstati pijsma kak ta budala.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      09.12.2012 ob 14:17 sss gost

      te anonimnež je ženska....100 procentov

      9 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      09.12.2012 ob 14:20 anonimnež gotof si gost

      Ta anonimnež je smotani, in nima pojma da imamo vpomurju najbolj očiščene ceste v casu zimske službe. Glih včeraj sem se pripeljal iz zagreba domov, in vam povem da je na hrvašekem dosti slabše stanje, vendar je treba vozilo prilagoditi in seveda sebe kot šoferja.

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      09.12.2012 ob 14:21 ges gost

      se absolutno strinjam z ogorčenim bralcem... sneg je zapadel ponoči iz petka na soboto, prve plužilce cest pa sem opazil šele v soboto pozno zvečer... ceste pa so bile celo soboto v katastrofalnem stanju...

      9 21 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      09.12.2012 ob 14:28 Prtko gost

      Ge ste vij nešterni mudrijaši vidli spucane ceste? V Soboti so se stranskih cest sploj nej teknili niti posipali , tak ka je zdaj drsalnica, pa te je to zimska služba ka z traktorami pucajo pa nej ceste negpo parkirišča, zato so nej ceste spucane ka bole zaslužijo če parkirišča pucajo cejlo noč ,

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      09.12.2012 ob 14:44 gost gost

      mij še gjes nemamo spucanij cest gospod cestar.neven kak vas lejko sako leto da ži saki vrabel čivka ka de snejg tau preseneti.pač ste malomarni!!

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      09.12.2012 ob 14:47 SMRKCI gost

      Ma glavno ka oni maju plače tega ki je odgovoren za ta dela mu ne dati plače za ta mesec in ga takoj zamenjati.

      2 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      09.12.2012 ob 14:51 ziggy gost

      Tome anonimneži nej jasno, ka je včeraj fejst veter fudo in je za pol ure bilo nazaj nanaošeno tak če se sploj nebi plužilo. Trbej se po pameti voziti, pa ide oziromašt se ne vej voziti naj doma ostane. Včasih smo lance gor dejvali pa se po še hujšem vozili pa je šlo brez problema pa se nej nišče buno, zdaj pa vsakši što ma pet minut časa.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      09.12.2012 ob 14:54 kr - ena gost

      Prosim vas, ka sploh ne gučijte o spucanih cestah. Veter sneg nese na vedrini, ge nega nikšega zavetja, jes san se pa pelala samo na takšon območji, ge so vse okrog hiše, pa se sploj nej občutilo vetra. Tan so bile ceste katastrofalno zasnežene. Nejsi mogel ločiti ceste pa grabe. Žal se v naši preljubi državici držijo še vedno pomembne točke, da se sneg s cestišča čisti, ko ga zapade nekaj centimetrov.:-))) Slučajno, ka ne dobin nazaj kakšne kontre, ka san ženska in ne ven voziti. Na srečo san proti večini moškin dobra voznica, ker se lejko pohvalin s ten ka šlepera vozin in to nej na kratke relacije. Mijslin ka bi marsikeri moški bil posrani, gda bi vozo v takšon snegi, ka ne vijdiš sploj ge se voziš. Pa še na znanje nekaterin pešcem :DAJTE, NE ZAGANJAJTE SE SAMO PREK, GE JE PREHOD ZA PEŠČE. VČASIK JE TREBA MALO TUDI POČAKATI KA SE AVTOJI ODPELAJO, SPLOJ PA ZDAJ GDA JE TEŽKO BREMZATI. VEDNO PA JE KRIV TISTI, KI JE ZA VOLANOM. NE, V VEČINI PRIMEROV SO KRIVI PEŠCI, AMPAK IMATE SREČO KA OBSTAJA ZEBRA NA CESTI, KI JE VAŠ REŠITELJ!!!!!

      19 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      09.12.2012 ob 15:00 svoboda gost

      Tak je ženska - kr ena, se popolnoma strinjam s tabo.

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      09.12.2012 ob 15:12 gost-ženska gost

      Neizpodbitno dejstvo je, da je cesta na navedenem odseku vsa leta najslabše očiščena. Tudi, ko plužijo pustijo na cestišču pet cm snega, da se še lahko kak mesec voziš po ledeni cesti. Zanima me od kdaj so možki boljši šoferji od žensk?

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      09.12.2012 ob 15:45 Ttt gost

      Če ne veš voziti, ne sili na cesto!

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      09.12.2012 ob 15:50 gost1 gost

      izgleda, da ta ki je sliko nima nobeega drugega dela, da hodi na kontrolo ,kako in ce so Uciscene ceste' Ta cas bi lahko pomagal ne pa ka se sedaj ima za ogorcenega' Ogorceni bralec je lepo spal, ko so delavci celo noc delali brez ,kaksnih toplih napitkov, Da bi se malo vsaj pogreli .To ppisejo taksni, kateri se ne razumejo in ne poskusajo delate v takem razmerju' ZATO PRIPOROCAM VSEM. ,KATERI SE NE RAZUMEJO NAJ. ENO NOC PREZIVIJO. Z DELAVCAMI IN POTEM KRITIZIRAJO O CESTAH

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      09.12.2012 ob 16:03 Ziggy gost

      Kr-ena: Zatau so koleki postavleni na cesti ka ločiš ge je cesta in graba.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      09.12.2012 ob 16:12 GOTOF JE gost

      Tudi CESTARJEM bi bilo enkrat treba rečti GOTOVI STE !!! Ne mi bluzit z nekimi ubogimi delavci in podobnimi forami, ker preveč dobro vem, koliko država in občine PLAČAJO za ZIMSKO SLUŽBO. Če delavci dobijo premalo se naj zmenijo s svojim šefom. DEJSTVO pa je eno, da pri nas ni popolnoma nobenega nadzora. Tisti ki PLAČA, bi moral nadzorovati, kako je delo opravljeno in seveda zahtevati, da se delo dobro opravi. V kolikor se ne, se najame drugega. Zato, ker so vedno eni in isti in, ker občine in država ne kontrolirajo, kako je delo opravljeno, se lahko cestarji preseravljejo. Večkrat vidim kako kakšen bumbra besni po cesti z nekim kvazi plugom, haska od njega pa nobenega. Kvečjemu kakšen še kakšno škodo naredi. Sem že videl polomljene robnike, odtrgane ležeče policaje, tam kjer so bili taki, ki so prišraufani na cesto, polomljene pokrove jaškov in še kaj. Desetine fotografij bi lahko priložil, kjer se vidi, kako je bilo mariskje delo opravljeno na pol. Pa ne mi o vetru. V naselju v ulici je bila cesta skoraj en meter ožje splužena. Problem nastane, ko se srečata dva avtomobila. Da ne govorim o prehodih za pešce. Na sam prehod za pešce je bil naplužen sneg. Itak se vsa zgodba ponavlja že desetletja. Kakšnih 30 let nazaj sem se peljal v najhujšem sneženju v Avstrijo. Pri nas, kaos, nič očiščeno, Sibirija. Ko sem pripeljal čez most v Radgoni, kot , da zime ne bi bilo. Ceste ODLIČNO očiščene. Pločniki v mestu očiščeni. Dva različna svetova. Večkrat se spomnim, ko še ni bilo AC in so tovornjaki vozili med Radgono in Mariborom. Pri Mrzlem studencu je nastal MRK in kolona je stala do Radgone in naprej do Radenec. Prijatelj, ki je vozil tovornjak čez Avstrijo v Nemčijo pa je povedal, da je peljal čez Alpe in v najhujšem sneženju NIKOLI ni nikjer obstal. Pri raznih gorskih prelazih so bila vozila za čiščenje 24 ur na delu in promet je tekel normalno brez zastojev. Sicer pa kaj bi, ker se na vseh področjih vidi razlika med Slovenijo in Avstrijo. Saj ne krivim toliko cestarjev, ker pač delajo po liniji najmanjšega odpora. KRIVCI so v DRŽAVI in na OBČINAH, ker ne NADZORUJEJO in ponavadi sploh pojma nimajo, kako se dela. VELIKO DENARJA SE ZAPRAVI, za MALO KORISTI. V razvitih državah EU bi samo enkrat nekdo nekaj slabo opravil in bi drug dan že drug delal. Tisti, ki protestirajo, naj enkrat tudi o tem razmišljajo. Da bo prišel čas, ko bo treba najprej nekaj kvalitetno narediti in potem bo plačilo. V kolikor bo slabo narejeno, se zamenja izvajalca. Saj je veliko ljudi, ki so pripravljeni delati. Sedaj pa, ker ni nobene kontrole, se to izkorišča. Delo se pa tudi dobi po raznih prijateljskih linijah. Daleč smo še od EVROPE daleč. GOTOVI STE !

      8 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      09.12.2012 ob 16:26 vinotoc gost

      Bolj gledam vaše slike, manj mi je jasno kaj hočete povedati! A s te ceste ste skoraj zleteli? O sancta simplicitas! Če je bil vaš namen opozoriti na slabo sčiščeno cesto, potem ste se zafrknili. S svojim pisanjem ste napisali naslednje: Sem slab in nemogoč voznik in za to so drugi krivi. Lep pozdrav! PS nekdo od predhodnikov je omenil trening varne vožnje na Vranskem. Prav vam je namenjen in rotim vas, da se ga čimprej udeležite in nehate jamrati!

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      09.12.2012 ob 16:28 Tij si gotof gost

      Gotof je: Vzemi si lopato v rokej pa meči sneg, nej ka samo bluziš. Zavolo takših ka samo znajo štenkati pa nika delati ide država v kurac.

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      09.12.2012 ob 16:46 YX gost

      Vinotoč je dobro napisal, vi na ravnici imate probleme z nekaj centimetri snega, kaj bi šele bilo, če bi bili tu na Goričkem.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      09.12.2012 ob 16:47 anonimka gost

      Samo ne pretiravajte z vašimi komentarji. Sem z goričkega, ženska, naredim pa veliko km na leto. Ceste še danes niso bile splužene, kaj mislite kje? V središču Murske Sobote, naše prestolnice. Vsako leto znova naše službe "preseneti" sneg pozimi. Pa se smatram za precej strpno ter ne pričakujem, da je to narejeno takoj. Ampak od včeraj na danes (popoldne, tako mimogrede...)?

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      09.12.2012 ob 17:44 gost gost

      Jebala vas avstrija.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      09.12.2012 ob 19:50 Pika gost

      Vsak bi bil v takih razmerah najrajši doma ampak se zgodi, da je pač potrebno na pot. Vsaj take ceste kot jih je poslikal komentator bi morale biti prioritetno splužene. Naj se ne izgovarjajo, da ne morejo vse naenkrat splužit, kot vsako leto opažam, da začnejo plužiti, ko je že 10-15 cm snega.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      09.12.2012 ob 20:03 buco gost

      glede na opremo kak je v ton časi bi to lejko bilo prlej pa bokše pa glede na to ka so dajatev za CESTNI SKLAD pa zdignoli,...

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      09.12.2012 ob 20:18 hasan gost

      naj tej Mubarak prilagodij vožnjo razmeran na cesti ali si pa naj doma rit segrejvle...................vij v Pomurci pa rejsan že drek za vuja poukate

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      09.12.2012 ob 20:21 feri gost

      tisti ka pišete takše če neveš voziti ostani doma pa takše sneg je nevaren za sakoga pa naj je voznik začetnik ali izkjušeni voznik ka že ma kilometre na kilometre prevožene tak ka nikdar nevejš kda te lejko vrže pa lejko je ženska ali moški

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      09.12.2012 ob 20:39 sneg- zima gost

      spoštovani g. anonimnež zakon pravi , da prilagodi vožnjo razmeram na cesti : pelji z ustrezno hitrostjo npr. 40, 30 , 20 , če pa je to nevarno za vas (anonimnež) pa ustavite vozilo in ga rivajte , takio sigurno nekajkrat ne zletite z ceste.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      09.12.2012 ob 20:48 prokleti_marko gost

      PRED MESEC DNI MI JE EN MARKO Z BELTINEC POVEDO, KA ON V ZIME NEDE MEL ZIMSKIH GUM, SE BO KAR Z LETNIMI VOZO, SAJ SO ITAK NA RAVENSKEM DOMA PA TAN NEMRE VOJZNOTE, VERIGE BO PA V PRTLAŽNIKI MEL, ČEPRAV NTI NE PAŠEJO NA NJEGOVE GUME, SAMO TELKO DA BI POLICAJ VIDO DA JIH IMA. IN GLIH VČERAJ JE TA GLASEN ČLOVEK JE IMEL NESREČO, KER NI IMEL ZIMSKIH GUM. ČE BI LEJKO BI ČLOVEKA TAK SKAZNO, KA NEMA ZIMSKIH GUM GOR PA OVIRA PROMET, ZARADI NESREČE, PA TE SE NAJ ŠE DALE ČEDNIJ.

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      09.12.2012 ob 21:01 indijanec gost

      na prvi pa drugi sliki toga anonimneža se lepo vidi da je sneg na cesti zaradi snežnih zametov. včeraj je bil strašen veter in tudi, če gre plug in pluži lehko veter že v pol ure napravi takšno stanje kak če nebi plužili. glede na nebuloze določenih haklavih (verjetno zelo slabih šoferov) pisunov bi bilo najboljše ka se za na vsakih 10km nabavi en plug pa se naj vozi nonstop gor pa dol ka te srečni. ali si pa naslednjič v takšnih vremenskih razmerah pokličite plug na dom pa naj se pred vami pela po cesti pa van pred noson puca cesto. eni resno nemate pametnejšoga dela. včeraj smo se skoraj vsi kateri smo dosta na cesti znajšli kakši podobni situaciji pa ne pišemo neumnosti in anonimk raznin portalon. pa izgleda ka je ta majster to sliko med vožnjo, z eno roko slika z drugo pa vozi, te pa joka ka je skoraj doj s ceste odletel.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      09.12.2012 ob 21:02 Rakičanec gost

      Sem se včeraj nekje ob 14:00 pelo v MS iz Rakičan nekje 40 km/h, pa na odprtom, pred cintorom, me je na drugo stran ceste odneslo, nespluženo in neposipano, je pa voter ogromno snega na cesto prineso. Na mojo srečo, nasproti nobenega avtoja. ;)

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      09.12.2012 ob 21:14 indijanec gost

      Rakičanec, bumbar vej si pa sam povedo ka je bil veter pa je sneg na cesto neslo. Ka si čako da bo tam celi dan eden stao pa sproti za tejbe sneg dol pometo pa posipavo??? Veter je po cejlo prekmurji sneg na ceste znoso nej samo na tiston deli na keteron si se ti pelo!!!

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      09.12.2012 ob 21:26 sss gost

      kva je anonimni...sledis komentarjem,,,,,cuca ena

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      09.12.2012 ob 21:34 pač eden gost

      Kakšni komentare, adijo pamet!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    39. gost
      09.12.2012 ob 21:46 zima gost

      Tribej samo kelko telko dobre zimske gume gor mete, pa či tude je cesta zasnežena prilagoditi hitrost pa vse ide. Nej kak tao ka čuješ frajere ka majo nauve lejtne gume gor, pa ka je zimska guma nikaj nej inaček. Takše fejst nauro razmišlate. Zimska slujžba pa mijslen ka zadosta dobro dela.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    40. gost
      09.12.2012 ob 22:03 coliln mc ray gost

      Če maš gume za 20 evrov te resno lejko zanaša. Pri gumaj nej trbe šparati, rešujejo življenja. Se strinjan s komentarji pozimi moraš znati voziti in biti pripravljen na vse, če nej doma šahejraj.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    41. gost
      09.12.2012 ob 23:17 kritičar gost

      Kak san prlej povedo, menej sneg na cesti sploj ne moti, moti me pa tao, ka so vsa KROŽIŠČA napravlena tak ka vö visijo. Neven ge so dobili ta dovolenja za izgradnjo krožišč? Normalno bi bilo, ka bi krožišče bilo nagnjeno navznoter. Tü pa rejsan nite peški nemreš ite, ka moreš paziti, ka te vö ne odnesej. V Avstrije, če se je štoj vozo na krožiščih, so vse nagnjena notri. Verjetno je posredovala korupcija ali pa nelogičnost investitorja.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    42. gost
      09.12.2012 ob 23:55 GOTOF JE gost

      Ti ki pišeš Tij si gotof, močno si brcno v meglo. Glih zaradi tekših, kak so cestarji pa na drugi starni naročniki občina pa država ide vse k vragi. Zato, ka država pa občine plačuvlejo ogromne pejneze za pucanje snejga. Delo pa se ne naredi kak bi trebalo. Pa še podobne zadeve. Sploh se ti ne sanja kelko milijonov ppberejo zimske službe. Rezultat pa adijo pamet. Pa tisti , ki modrujete o nekem vetru pa to. Malo se kdaj naj kakšen poda v Alpe in vidiš kak Avstrijci pucajo ceste. Tam je pravi sneg. Če bi oni imeli takšne zimske službe, kot so pri nas, bi Avstrija bila do aprila mrtva.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    43. gost
      10.12.2012 ob 8:12 gost gost

      Jebala vas avstrija!

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    44. gost
      10.12.2012 ob 11:52 gost taxi gost

      Slomškova ulica je lep dokaz ,kak se v soboti čistijo ceste.L:P:

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    45. gost
      10.12.2012 ob 13:21 snežko gost

      ...rejsan je naporno po takšij cestaj voziti, pa či glij maš vso opremo kak trbej. zdaj za cejlo prekmurje bogme ne ven kak je bilo a moren pohvalti delo po melincaj, beltincaj, pa tak dale saj je bila rejsan spucana cesta. še posebej na melincaj so že zajtra najprle enden s traktoron plužo, te že drugi itd....ka ščen povedati je to ka itak morejo cestne službe najprle glavne ceste zriktati pa te dale, vseposedi naekrat nemrejo biti, zato pa za lokalne ceste lejko lokalne krajevne skupnosti poskrbijo. na melincaj so dopolgnjeva vse spucali "domači" samo je veter rejsan obupen bil in nanesel vse na cesto, opoldne je pa že cestna služba posipavala.....kakoli že ka ščen povedati, ka namesto ka pa jamrate tu pa se pizdite nad cestarami, se zbunite pri župani ali pa predsedniki krajevne skupnosti, saj bi lejko komot sami zriktali in se dogovorili da bi spucali lokalne ceste vsaj začasno.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    46. mix
      10.12.2012 ob 13:31 mix

      Dejstvo je, da v mestu MS ob šestih zvečer še niso bile očiščene ceste, niti v ožjem središču mesta ne. To je lahko videl vsak, ki je šel ven na ulico. Prav tako ni bilo posipano, tudi pločniki ne.Tudi danes zjutraj pločniki še niso bili posipani, bili so ledeni in po njih se ni dalo normalno hoditi. Vsaj pred javnimi zgradbami bi moralo biti posipano, kamor ljudje hodijo po opravkih. To je vredno vse kritike, komunala zna samo dvigovati cene, saj je dejstvo, da so cene komunalnih storitev pri nas med najdražjimi v SLO. Zato ni treba opravičevati te službe, ki ima vedno probleme, ko je potrebo kaj postoriti. Ko pa je treba dvigniti ceno, pa se to stori takoj .Ne gre za to, kako drage zimske gume imaš, temveč je dejstvo, da bi ceste in ulice vitalnega pomena morale biti pravočasno očiščene, zato so kritike tudi tokrat upravičene, čeprav nikoli ne zaležejo. Žalostno, da smo tudi tokrat na robu , sicer pa je naš človek že vsega navajen , pa ne bi smelo biti tako.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    47. gost
      10.12.2012 ob 20:04 hhhh gost

      Lipa-Beltince super cesta za driftanje :$ :P

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    48. gost
      10.12.2012 ob 20:47 tao te buje!!!! gost

      Zaj ste iz toga celo filozofijo napravli!!! DEjstvo pa je ka se ceste vseposede slabo pucajo!

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    49. gost
      10.01.2021 ob 23:47 Krt gost

      Ne razmin vas, v Radencij pa obcinari ne dajo pucat nej cest nej plocnikov. Cuden svejt, cudni ljudje

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.