https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Dobrovnik: Občinski svet odločal o usodi Krajevnega urada Dobrovnik

Strehovci, 13.12.2012 ob 7:00  

Občinski svet je na včerajšnji seji odločal o nadaljnji usodi krajevnega urada v Dobrovniku.


Kot je na včerajšnji seji povedal načelnik Upravne enote Lendava Štefan Gjerkeš, so z ministrstva že večkrat dobili poziv, naj preučijo smotrnost delovanja krajevnega urada v Dobrovniku. težava pri obratovanje krajevnega urada, ki že nekaj časa deluje le tri dni na teden, so po besedah načalnika Gjerkeša sooča predvsem visoki stroški, katerih velik del predstavlja plačilo najemnine. Ob ugotovljenem upadu števila strank na krajevnem uradu Dobrovnik in ob upoštevanju visokih stroškov, ki jih imajo z delovanjem tega urada, so razmišljali o ukinitvi omenjenega urada in prenosu tamkajšnjega dela na sedež upravne enote v Lendavo, v kolikor ne bi našli drugačne, ugodnejše rešitve.

Kot pa je povedal župan Občine Dobrovnik Marjan Kardinar, pri tem pa so ga podprli tudi svetniki, v njihovi občini krajevni urad potrebujejo, saj so naselja v občini Dobrovnik in sosednjem Kobilju od upravne enote najbolj oddaljena, poleg tega pa je v njihovi občini mnogo starejših občanov, ki nimajo prevoza do Lendave. Konsenz, s katerim so zagotovili nadaljnje delovanje krajenega urada v Dobrovniku, so dosegli z odlokom, po katerem se občina zaveže, da bo plačevala najemnino za prostore, v katerem bo deloval oz. deluje krajevni urad, upravna enota pa bo krila ostale stroške.

V solastništvo Eko-Parka z denarnim vložkom

Na včerajšnji seji so občinski svetniki soglasno sprejeli sklep, s katerim Občina Dobrovnik v solastništvo podjetja Eko-Park d.o.o., ki je določen za skupnega upravljalca Pomurskega vodovoda – sistema A, vstopa z denarnim vložkom v višini 5.908 evrov.

Denar za čestitke in reklame letos v dobrodelne namene

Na seji so med drugim odločali tudi o spremembi proračuna Občine Dobrovnik za leto 2013 in sprejeli spremenjene, ugodnejše cene uporabe Kulturnega doma Dobrovnik. Kot je še povedal župan Kardinar, občinska uprava letos ne bo namenjala denarja za reklame, čestitke in večja darila, saj bodo na tak način zbirali denar za pomoč otrokom in mladim iz občine, ki nujno potrebujejo pomoč.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.12.2012 ob 9:39 gost gost

      Krajevni urad in pošto potrebujemo, občina pa je tako in tako samo balast.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.12.2012 ob 12:44 čkl gost

      točno tak, gost...trbej opet meti v pomurje 4 občine kak negda pa de fčasi dosta menej javne uprave, sicer rejsan ka de mogoče več brezposelnih ali de pa menše strošek za državo, kak za nas davkoplačevalce....

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.