https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Jančar in Rob trenersko znanje nadgrajevala v Madridu

13.12.2012 ob 14:33  

Deveterica slovenskih nogometnih trenerjev ženskih ekip, od tega selektor članske vrste ter selektorici vrst U19 in U17, so se minuli teden mudili na Uefa Study Group seminarju v Španiji.

Prisluhnili Špancem

V Madridu je potekal štiridnevni seminar na temo razvoja ženskega nogometa, kjer so bili poleg Slovencev tudi domačini, Nizozemci in Francozi. Prisluhnili so selektorju ženske španske reprezentance Ignaciu Querdi, ki je predstavil strukturo ženskega nogometa v Španiji in delo v reprezentanci. Eduardo Valcárcel je zbranim predaval o organizaciji in metodologiji Grassroots programa ter šol v Španiji, Manuel Amieiro, trener vratark v članski vrsti, je predočil specifike treninga vratark.

Slovenskega delegacija, katero je vodil Matjaž Jaklič, vodja tehničnega sektorja NZS, si je ogledala tudi trening reprezentance do 16 let, spoznala pa je delovanje v klubih Atlético de Madrid Féminas ter Rayo Vallecano de Madrid SAD. Žensko plat delovanja v klubu je orisal trener Daniel Limones.

Izmenjava mnenj

V sklopu seminarja so se predstavile tudi udeleženke seminarja in na ta način izmenjala mnenja in način dela v posameznih državah. "Dejstvo je, da je ženski nogomet v razvoju in ima lepe zmožnosti za napredek in veliko rezerv," je bil skupen zaključek študijskega druženja.

Slovensko delegacijo v Španiji so sestavljali Damir Rob, selektor A reprezentance, Petra Mikeln, selektorka reprezentance U19, Tina Kelenberger, selektorka reprezentance U17, Primož Štrajhar, trener ŽNK Velesovo, Bojan Jančar, trener ŽNK Pomurje Teleing, Dušan Uršnik, trener ŽNK Rudar Škale, Peter Kristan, trener ŽNK Radomlje, Boštjan Kamenšek, trener ŽNK Maribor ter Nina Čebin, trenerka ŽNK Jevnica.

V muzeju

Bivali so v trening centru nogometne zveze Španije v Madridu, kjer se pripravljajo vse državne reprezentance »furije«, v Španiji pa so si ogledali tudi impresiven muzej nogometne zveze Španije.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.12.2012 ob 14:35 HULAHOP gost

      Ta vrženi penez

      3 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.12.2012 ob 15:29 robii gost

      Hulahop-ne morem se strinjati s tvojo tezo,saj kot dolgoletni delavec v Ženskem nogometu lahko le pohvalim to dejanje in si z mnogimi lahko šrčno želim čim več takih (lahko rečem Fakultetskih) taborov.Želim pa si še več posluha za nogometašice v slovenskem prostoru,saj menim,da je že čas,da končamo capljati za razumevajočimi za ta šport -MORAMO HODITI VŠTRIC Z NJIMI,SAJ SMO TEGA SPOSOBNI IN ŽELJNI. Le pogumno naprej in rezultati ne bodo izostali.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.12.2012 ob 22:53 Gospod selektor gost

      Malo se zamislite.tej ženski nogomet v Sloveniji je ranč tak kak hokej na travi, pa še ligo niže nemreš spadnoti, ker je nega. Izpopolnjevali so se pa na nikšen travniki "za Španske razmere"

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.12.2012 ob 23:07 g gost

      Sem bil slučajno na turnirju minuli vikend v Beltincih, kjer so merili moči med sabo 14 letni dečki ter tudi dekleta U-14 ŽNK Teleing Pomurja. In ta dekleta so z Muro 05 odigrala tekmo 2:2. Pa še veliko srečo je imela Mura, da je sploh v zadnji minuti uspela doseči izenačujoči zadetek. Jaz ne bi tak zaničevalno govoril o tem Pomurskem ženskem nogometu gospod selektor. Pa tudi travnik v Madridu, ja prav maš, to je pripravljalni tabor Španske reprezentance, z hotelom, pa ne takim z 3 zvezdicami, malo drugačen, vendar ti tega tako ne boš nikoli razumel, saj verjetno prek meja Prekmurja itak še nisi stopil. Med drugim ti to tudi piše malo višje v prispevku: Bivali so v trening centru nogometne zveze Španije v Madridu, kjer se pripravljajo vse državne reprezentance »furije«, v Španiji pa so si ogledali tudi impresiven muzej nogometne zveze Španije.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.12.2012 ob 10:06 sobota gost

      sto to pa placo

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.12.2012 ob 11:38 športnica gost

      Nekateri resno ne vejte drugega kak pljuvati po vsem kar nekdo drugi dela. Spravite se raje iz teh vaših naslanjačov pa probajte nekaj koristnega napraviti če ste tak sposobni in pametni. Tisti, keri nič ne dela pač nemre niti narobe delati.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.12.2012 ob 12:36 MURA 05 gost

      gost-g verjetno nisi gledal prve ekipe Mure 05,bi bil rezultat okrog 15 koliko je dobila vaša druga ekipa,pa brez zamer,ne delat primerjavo z Muro 05. lp

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      14.12.2012 ob 12:43 muran 05-aaa gost

      moj komentar se hzaj ne nanaša na ženski fuzbal, ampak je velika graja MURI 05, kera dela katastrofalno z mladimi! besedi katastrofa in polomija sta še premili!!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      14.12.2012 ob 12:47 MURA 05 gost

      gost - muran 05-aaa Si navaden kmet,navoščljivec in še verjetno marsi kaj. lp

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      14.12.2012 ob 12:52 aaa gost

      Potrditev moje dmoneve, primitivci nemrejo vodite otrok!! Dejstvo je ka se v Veržeji, Čardi, Bakovcaj pa še bi lahko naštevo, dela veliko boljše kak v Mure! Tebi MURA 05 pa hvala za argumentejrani odgovor!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.