https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Muc izključil dve Rominji iz Dolenjske

14.12.2012 ob 10:00  

Romsko društvo Romani veseli je izstopilo iz Zveze Romov Slovenije (ZRS), ZRS pa je iz Sveta romske skupnosti (SRS) izključila Balažkovo in Tudijevo, ki sta prepričani, da SRS obvladujejo prekmurski Romi.

Volitve zanetile spor med Romi

Kot pravi predsednica Romskega društva Romani veseli Milena Tudija so pika na i pri izstopu njihovega društva iz ZRS bile nedavne volitve, na katerih so člani izvolili predsednico, sekretarko in dva podpredsednika SRS, a Balažkova, ki je kandidirala za podpredsednico te krovne romske organizacije, ni prejela zadostnega števila glasov.

Tudija je prepričana, da mora biti v vodstvu SRS tudi predstavnik dolenjskih romov, saj po njenih besedah prekmurski Romi od zdaj popolnoma obvladujejo SRS. »Če nisva delali po njihovo, je bila zamera s strani ZRS,« je povedala Tudija.

Balažkovo Muc iz Prekmurja ni presenetil

Kot pravi Dušica Balažek novomeška romska svetnica in osmoljenka nedavnih volitev je izključitev iz SRS ni presenetila, in da je tako potezo Horvata Muca iz Prekmurja pričakovala. Po prepričanju Balažekove je kamen spotike ustanavljanje Zveze Romov za Dolenjsko, ki jo ustanavljajo novomeški Romi, saj ne bodo dovolili, da jim usodo tudi v bodoče krojijo prekmurski Romi.

Sporni zakon o romski skupnosti

Janševa vlada je leta 2007 sprejela zakon o romski skupnosti, kateri naj bi bil tudi vzrok izključitve obeh članic iz SRS. V 21-članskem SRS ima Horvat Mucova ZRS zajamčenih 14 članov, preostalih sedem pa prihaja iz vrst romskih občinskih svetnikov. Vsi sklepi se sprejemajo z dvetretinjsko večino, kar pomeni absolutno prevlado te krovne romske organizacije. Ostala romska združenja se ne strinjajo s takšnim načinom delovanja SRS, zato so tudi zahtevala spremembo zakona, čemur je naklonjen tudi predsednik komisije za zaščito romske skupnosti in aktualni minister za kmetijstvo in okolje Franc Bogovič.

Balažkova je prepričana, da bo do prihodnjih volitev v SRS, ki bodo čez dve leti, romski zakon že spremenjen, in da bo njihova Zveza Romov za Dolenjsko enakopraven partner drugim romskim združenjim v novem SRS.

Predsednik ZRS Jožek Horvat Muc pravi, da je bil z delom Balažkove in Tudijeve zadovoljen, ter da se vodstvo ZRS zavzema, da bosta izpraznjeni mesti v SRS zasedla dva člana iz Dolenjske. O imenih bodo razpravljali na skupščini ZRS v prihodnjih dneh.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.12.2012 ob 10:13 gost gost

      Ciganska posla...

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.12.2012 ob 10:52 bbr gost

      Muc je najbogatejsi cigani celo familijo ma tan zaposleno ka leko kradejo.ciganski tajkun

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.12.2012 ob 11:10 tito gost

      bbr@ Ka si fauš hahaha;)

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.12.2012 ob 13:00 hahhahh gost

      KA TE ZDAJ PA SAMO ŠINFALI CIGANE KA SPLOJ KOMENTERATE ! KOMENTEJARJTE O VAŠOJ MEGICIIIIIIII PA ZA SEBEJ SE BRIGAJTE

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.12.2012 ob 13:36 grs gost

      gost bbr: G.Muc je nej najbogatejši cigan to samo tij misliš, eno 4 jih je ka so bogatejši.. ;)

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.12.2012 ob 13:59 lol gost

      ko je denar v pitanju, ni pomebno ali je cigan ali ne, ga je treba izločit ! najboljš da jim vzamejo ves denar, če si ga ne znajo razdelit! predlagam naj se odcepijo !!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.12.2012 ob 14:58 Ciganjscek gost

      Je pameten clovik ,ma magisterij srbake plesne sole.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      14.12.2012 ob 15:06 ciganka gost

      tito kaže cigo snađi se tom muc tak samo tij moreš delati red zato te mamo tij si med nami ciganji tak najbole čednejši

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      14.12.2012 ob 17:38 cigan gost

      od gda pa tomi plesnomi diplomanti gadafiji pamet???

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      14.12.2012 ob 18:09 MS gost

      A TOU JE TISTI KA SI JE ELI PA SU NJEMI KUPULI DR. NAZIV (beda nad bedo)

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      14.12.2012 ob 21:09 gost gost

      Muc ti si zakon v Sloveniji za Rome,ostalih pa pusti naj govorijo kaj hočejo če nimajo pojma, kaj pišejo ali govorijo. Ki pišejo komentarje o tebi, naj prej poćistijo svoj prag in potem kritizirajo tebe. Živeli Muc

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      14.12.2012 ob 22:24 tam nekje dalec gost

      alo alo muc je za vas tata mata ok on ma od mladih korenin spretnost sposobnos in znanje na romskem nivojih v vse kategorije pa nema zaposlene samo sorodnike tam, ges san negdanji clan romskega drustva m. sobota pa mi je nej dau krono na glavo dau pa mi je nauk in znanje, in spoznanje mojih prednikom iz katere so nastale moje korenine in ohranjam pa dale delim mojim otrokom. Horvat Jozek Muc je clovek ki nas rome pelje v Pravo pot vsak posameznik pa sam po sebi zna ce sprejme to pot ali nej no ges san sou strebuhom za kruhom v tujini ali z sebov sam seu njegov nauk in modrost !

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. komunala
      14.12.2012 ob 22:45 komunala

      Auuuuuuu brišete resnico :-)TAM NEKJE DALEC:-) pišeš ali so mogoče tvoji predniki cirkosanti dajdaj nimam nič proti Muco osebno ampak okoli,sebe ima samo nepismene ljudi kot je muri oto zdenko p kot pička kateri veselo kimajo ko muc nekaj odloča spustite se na rejalna tla MUC gotov si. Pa še po romsko .Muc kijsno sal...

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      15.12.2012 ob 10:43 hjao gost

      Jebo te Muc.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      16.12.2012 ob 22:07 romski kekec gost

      komunala kaj tvoji sorosniki so delali v kanalizacijo ? nepismen pa ne olikan si , nimas nic proti muca zakaj mu pa grozis? si zavedas da v javnost mu grozis (no gdo je nepismen zdaj? VRANA VRANI NE MORE OCI ISKOPAT VEN a ves kaj zate to pomeni cigan cigana nemore premagat

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      16.12.2012 ob 22:21 Bandi gost

      Ej zdaj pa že pretiravate , malo se zamislite premislite pa si sami sebi povejte MUC je tisti keri nas je malo spravo na bokše zdaj pa morete znati ka či mate bokšoga pa bole sposobnoga ga volite nemre pa to biti ka bi samo Prekurski romi bili v zvezi romov ,to je tak kak bi bili v parlamenti samo lublančari čiglij jih je dosta.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      17.12.2012 ob 11:36 abi gost

      kelko casa mate ce delate gospod direktor komunala. tij si bedak in si prvi ka pejneze s" socialnoga dobijvles ka ce bi kaj boksega bil nebi tej socijalne strani glejdo. ce si ti tüj nej rom. pa ne pijsi vec taksnoga ka se lejko skreka pa se najde sto pijse. ZDAJ PA IDI SI DELO ISCI KA NEBOS KAK MI KAK TIJ PRAVIS . TE KURAF TRAUDA.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.