https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Čebašek-Travnikova kritizira Horvat Muca, ta ji vrača žogico

14.12.2012 ob 11:46  

Po zadnjih volitvah vodstva Sveta romske skupnosti, ki so 23. novembra potekale v Novem mestu, v njegovem vodstvu ni več predstavnikov dolenjskih Romov. Ker omenjeni svet v veliki večini sestavljajo predstavniki prekmurskih Romov, pa je na problematičnost take sestave danes opozorila varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek-Travnik.


Zakonska ureditev, ki omogoča tako sestavo omenjenega sveta, po mnenju varuhinje človekovih pravic bolj prispeva k nesoglasjem znotraj skupnosti, kot k temu, da bi se ta svet uveljavljal kot legitimen predstavnik celotne romske skupnosti v državi.

Čebašek-Travnik: Nevključitev dolenjskih Romov je zaskrbljujoča

Da je tako, po oceni varuhinje dokazujejo tudi zadnji dogodki, po katerih so bili iz vodstva sveta izključeni predstavniki dolenjskih Romov. Za te pa varuhinja v svojem posebnem poročilu o položaju romske skupnosti v jugovzhodni Sloveniji ugotavlja, da so prav na navedenem območju prisotne največje težave pri vključevanju romske skupnosti v večinsko družbo.

V tej luči je aktualni primer nevključitve predstavnikov dolenjskih Romov v vodstvo sveta še posebej zaskrbljujoč, je dodala Čebašek-Travnikova. Kot je še zapisala, je zaskrbljena tudi zaradi izstopa novomeškega romskega društva Romano veseli iz Zveze Romov Slovenije.

Ker v 21-članskem Svetu romske skupnosti prevladujejo predstavniki prekmurskih Romov in potem, ko na zadnjih volitvah njegovega vodstva novomeške predstavnice Dušice Balažek niso vnovič izvolili za njegovo podpredsednico, je novomeško kulturno društvo Romano veseli nekaj dni kasneje izstopilo iz Zveze Romov Slovenije.

Balažkova je za STA povedala, da bodo zaradi neupoštevanja dolenjskih Romov v Zvezi Romov Slovenije ti ustanovili lastno Zvezo Romov za Dolenjsko, prvič pa jo bodo uradno predstavili konec prihodnjega tedna.

Horvat Muc: Varuhinja naj se prepriča o verodostojnosti informacij

Predsednik Zveze Romov Slovenije Jožek Horvat Muc pa je pojasnil, da sta se Duška Balažek in Milena Tudija iz Sveta romske skupnosti izključili sami, in sicer s sklepom občnega zbora društva Romano veseli 28. novembra o izstopu iz Zveze Romov Slovenije. Posledično je nato skladno z zakonom o romski skupnosti in poslovnikom sveta romske skupnosti obema prenehal mandat.

Kot je zapisal Horvat Muc, se v zvezi zavedajo, da varuhinja intervenira ob različnih pojavih kršenja človekovih pravic, a bi bilo po njegovem mnenju smotrno, da bi se najprej prepričala o "verodostojnosti informacij", s katerimi razpolaga.

"Ker smo opazili, da ste nekajkrat dajali neutemeljene izjave v škodo Sveta romske skupnosti ali Zveze Romov Slovenije, se z razlogom lahko vprašam, ali ne kršite vi kolektivne pravice teh dveh organizacij, posledično pa s tem delate škodo romski skupnosti," je Horvat Muc sporočil varuhinji.

    Komentarji

    1. gost
      14.12.2012 ob 13:51 ... gost

      Varuh človekovih pravic je kak gasilski avto brez motorke.. Samo se derej, haska pa nega nikšoga od njega.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.12.2012 ob 15:27 gost gost

      MENE PA SAMO ZANIMA KDO TE POJAVE FINACIRA??::::::

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.12.2012 ob 16:42 paver gost

      Cigan je cigan, pa če je tou Muc ali keri drügi.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. komunala
      14.12.2012 ob 17:04 komunala

      Protestirat če gre vlada naj gre Mačak oz.MUCA :-)MUC 1 romska vstaja protesti objavljeni 22 pred rumeno zgradbo oz. podrum gadafija MUCA transparente dobite pred rumeno hišo deli jih bo stric v ozadju nošenje transparenta se plač 50eu in ne mislite da je to r..

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.12.2012 ob 17:35 gost gost

      pa ka toga Gadafija še nede konec

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.12.2012 ob 20:59 Tarzan gost

      Vsi lepo komentirate nihče pa se na vpraša, kaj je dobrega naredil za nas Rome..Vi se rajši pozanimajte, kaj so vam dobrega naredili vaši civili, ozoroma župani in svetniki, da neboste protestirali in ostali brez kulture. Vse najboljše za njegovo delo in Muc tako naprej.Mi Romi te podpiramo.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.12.2012 ob 21:33 h gost

      Finta je v ton,ka tou mesto ka vodi MUC,ka bi nešče prevzel,nika drujgo samo tou njin je cil.LOPOVI ENI SAMO SCEJTE SI ZEPE PUNIT KAK SI PUNITE,MUC LEGENDA.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      14.12.2012 ob 22:12 hhh gost

      gost h prav maš zdaj si muc puni žepe pa njegova familija LOPOVI

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. komunala
      14.12.2012 ob 22:21 komunala

      Muc TITO Monika Jovanka h komentiraš puniti ali te je tako naučil Romolog Muc. kaj je naredo za rome da v osnovne šole pošilja mentorje z nedokončanami osnovnami šolami in učijo romske otroke.Demostrirat in dol z bando kultura romska teps policaje ker mislijo da jih je muc naučo dobro romsko in na koncu najebejo policaji ker policaj reče romsko KURTUT kaj v slovenskem jeziku pomeni jebi se... sam rodbina zaposlena in daje bone za jest in kavico in kosilo v zvedo Zdenko Pestner Puščinska propalica zbira potpise za preklic imena romskega vrca katerega želi ena od učiteljic in vse nameri na kralja Rudaš Darkoja in na njegovega sina kar mu ni na sestanku na Pušči ne uspe in se mu vžgejo njegove trije lasje žal pobegne.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      15.12.2012 ob 10:41 haha gost

      Cigan je cigan.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      15.12.2012 ob 12:13 gost gost

      O MUCU ne bom izgubljal besede. Travnikova pa tudi naj bo TIHO. Varuha človekovih pravic je TREBA UKINITI. NOBENEGA haska. Plačo pa ima VEČJO, kot Predsednik Republike in Predsednik vlade. Ministri se pa itak pred njeno plačo skrijejo. In potem ima Travnikova še celo gardo svojih uslužbencev, ki vedo edino da so tam, da dobijo mastno plačo. GOTOVA JE !

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      15.12.2012 ob 13:10 sss gost

      kak so si podobni..ko brat i sestra

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      15.12.2012 ob 16:55 1111 gost

      komunala (oziroma smet) tij malo malo bole lepo pijsi ce mas kaj prouti njin te njin povej nej ka tuj devas nekse cone njin ka tij si kaj bouksi od njih si kaj napravo za pusco samo znas izkoristiti dober tito si tij tvoja zena pa miss jovanka ma daj idi se solit pa se nekaj za zdenkoja heheheh madaj vejkse propalice na pusci nega kak si tij pa te se neka tuj glaven delas (smet) komunalna

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      15.12.2012 ob 19:36 gost hački gost

      replika ---Tarzan (((0'* Naši civili so za nas bejle nej nika napravili ker so delali za vas Purdije .Vij ste ogroženi in nočete delati te pa vsi delajo samo za . dobro

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      15.12.2012 ob 22:43 komunala gost

      Joj spet jas sploh ne veš 111 kaj pišeš a si dobo bon za nagrado da to pišeš za kavico mi v velenju dobro poznamo sitoacijo o pranju vašega časa gdo vam je kriv da se vsi drogirate z eno kvalitetno lažjo.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      16.12.2012 ob 8:26 haloo gost

      Pa ka pijsete neka bw,RUDAŠ ma tu prste zraven,ka ščej tou mesto prevzeti ka bi lejko več krau.Noben pa ne pijta ge je kes,kda je bijla 100 obletnica Pušče.pa smo dobli tso tisoc e.AAA pa so napravli eno hiso nekso zjebano.ge je pa kes.ja nekomu v zepi.Deca se nemrejo nigi špilat,nemajo nej igrisce nej nc,Na velkon igrišče samo lejko idejo člane kluba,ovače so pa zaklenjeno kak zapor.Darko pa njegov sin sta si izmislila da bojo poimenovali vrtec,pa to vam nebo uspelo,dradicija se bo obdrzala,nedo pa dva cloveka delala ka ta scela,ka de se van slabo pijsalo.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      16.12.2012 ob 10:03 Audi gost

      Gospodi komunalna in hački vi ste preteklost.kot Stara majoneza ko je pretekel Datum Nemate pojma o kon pijšete to vas fej more boleti ka romi bol napredni so kak vij pa z zaposlitv je pri romih Zelo Zelo večje Kot pri vam Kak tou bolij

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      16.12.2012 ob 10:17 1111 gost

      komunala hehehenisem dobila bon ne rabim ti si dosti dobil dosti mogoce ti rabis drogo saj si ze cel zdrogiran

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      16.12.2012 ob 10:28 gost---hački gost

      replika ---Audi (((=?*---bolij me ka ne delate pa vse mate iz socialnoga pa rdečega krijža .Vij ste nej nikoli delali in nebote razen baker iz vežic vam ide dobro v roke .Pokazal si z pijsanjem ka si hodo 3 lejta na 4 osnovno šolo .Boxsmark je izgubil pogodbo z Audijem tak ka več ne bodo rabili Purdijev .Škrebičova je v penziji zdaj nebote več dobijvali vsi poprek pomočij .Bo treba delat ne pa lenobo past .

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      16.12.2012 ob 11:22 smrkci gost

      Ma vsi su isti ta, čebašekova samo dosti govori nič pa ne naredi za delavce ,invalide in ljudi v stiski.Če jo kaj vprašaš potem ti, kratko in jedernato pove da nemore narediti nič ,ker je takšna zakonodaja zakaj je pa potem na tem položaju.V naši državi je takšna zakonodaja, kot so jo imeli babilonci, tudi naši politiki tako ven izgledajo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      17.12.2012 ob 10:45 maco gost

      , ja na bone ha ha ha . dokler bom živ se ime vrtca ne bo spremenilo , na sestanke kot so na ks pušča pametni ne zdržijo Drugič se prepričaj kaj je resnica HA HA HA , komunala potegni se vkanalizacijo na pušči ,ka se je z smetmi zaštopalo .ČAO ČAO SMET

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.