https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurec.com se je pritožil, Pirc Musarjeva »zbudila« Štihca in njegove sodelavce

Murska Sobota, 24.12.2012 ob 11:13  

Spletni portal Pomurec.com je pred časom prijavil Mestno občino Mursko Soboto informacijski pooblaščenki dve zadevi zaradi omejevanja dostopa do informacij javnega značaja, kar je protizakonito. Na njihovo posredovanje smo vendarle prejeli odgovore, ki nam sicer več ne pomagajo nič, prav se nam pa zdi, da se to predstavi javnosti.

Na Pomurec.com smo osmega novembra objavili prispevek, da je murskosoboški župan Anton Štihec pomagal partnerki Mateja Raščana Mariji Pandrc leta 2007 do slovenskega državljanstva.

Na župana smo že šestega novembra naslovili štiri vprašanja, na katere pa nismo prejeli odgovore niti do prijave zoper molka informacijski pooblaščenki štirinajstega decembra. Po zakonu o medijih je javna ustanova dolžna v sedmih dneh odgovoriti na novinarska vprašanja, in šele po posredovanju informacijske pooblaščenke smo prejeli skope odgovore v petek, 21. decembra, torej mesec in pol po tem, ko smo vprašanja zastavili.

Naša vprašanja, ki jih je zastavila novinarka Simona Roudi, so bila:

- Kdo na Mestni občini Murska Sobota je podprl in podpisal priporočilo za izredno pridobitev slovenskega državljanstva Mariji Pandrc?

- Na podlagi česa je bilo to priporočilo izdano?

- Zanima pa me tudi, kaj je do letošnjega novembra Pandrcova prispevala pri sodelovanju med omenjenima občinama?

- Zanima me pa tudi vaš komentar na izjavo načelnice srbske občine Paračin Danijele Radonjić, ki pravi, da pri utrjevanju odnosov med omenjenima občinama v Paračinu s Pandrcevo niso imeli nobenih stikov?

Odgovore, ki smo jih prejeli, lahko preberete spodaj na fotografiji.


 

Zgoraj omenjena zadeva zagotovo ni v ponos občine, zato tudi po našem mnenju niso želeli odgovoriti, nas pa je presenetil ignorantski odnos pri molku glede okrasitve mesta.

Tridesetega novembra smo zastavili vprašanja glede decembrske okrasitve štirim glavnim pomurskim občinam - Gornji Radgoni, Lendavi, Ljutomeru in Mestni občini Murski Soboti, samo slednji pa nam do objave prispevka sedmega decembra niso odgovorili na vprašanja.

Desetega decembra so ostali pomurski mediji poročali o okrasitvi v Murski Soboti, nam pa še vedno ni bilo odgovorjeno, zato smo štirinajstega decembra prijavili molk infomacijski pooblaščenki. Po posredovanju slednjih smo odgovore prejeli enaindvajsetega decembra.

 

Več kot očitno je, da murskosoboška občina nam odgovarja na vprašanja, samo ko se jim to zazdi in jim je povšeči, ne pa vedno, kar je po Zakonu o dostopu do informacij javnega značaja in Zakonu o medijih njihova dolžnost. Zaradi tega si želimo, da bodo v prihodnje bolj dosledni tudi do nas in da ne bo potrebna več prijava informacijski pooblaščenki.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.12.2012 ob 12:45 feri gost

      praf je tak, zakone se more spoštovati, nemre se delati, kak se komi kaj zdi ...

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.12.2012 ob 13:30 Jože gost

      Žalostno od občine...Tudi odgovori, ki so bili posredovani so norčevanje iz ljudi MOMS.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. Bajs01
      24.12.2012 ob 17:18 Bajs01

      Ta isto vprašanje v zvezi s posredovanjem pri pridobitvi državljanstva sem postavil na opevanem portalu "pomoč občanu Murska Sobota" , pa vprašanja niso niti objavili , kaj šele odgovorili. Se pač dogaja , da takop kooperativni župan in njegovi uslužbenci cenzurirajo . Ne najdem druge besede za tako selekcionirano odgovarjanje. Čeprav poskuša župan podati vtis , da nima vpliva na ta portal , se tega občutka nikakor ne morem znebiti. Prav tako daje slabo sliko z druženjem s človekom kova Matej Raščan.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.12.2012 ob 17:42 Chico gost

      In na svoji spletni strani imajo zapisano, da so dogvorili na vsa vprašanja. Ja verjetno so, samo so pozabili napisati, da za določena vprašanja. Ma škoda, ka je ma še pol mandata, mogel bi prle odstopiti te naš župan. Če nej pa upam, ka je to njegov zadnji mandat.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.12.2012 ob 18:10 lala gost

      še na božič nemate mira pa pluvate po županu lol

      4 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.12.2012 ob 18:56 gost gost

      in ka de zdaj naredila musarjeva z štihcon?

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. Bajs01
      24.12.2012 ob 21:32 Bajs01

      gost gost , ti ni jasno , da so poleg tistih , ki samo prikimavajo in se vlečejo nekam noter , tudi takšni , ki komu kaj povejo in imajo moč in voljo , da samovšečnežem nastavijo ogledalo. Tudi prvim na vasi.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. Bajs01
      24.12.2012 ob 22:00 Bajs01

      Kaj pa bi še naj naredila. Ga je prisilila , da je pokazal svoj pravi obraz s temi odgovori. Seveda bo nekaj takšnih ostalo , ki ga bodo še vedno dvigovali na piedestal. Morda pa se bo le našel kdo , ki bo spregledal njegov pravi obraz in to obraz , ki ga pokaže takrat , ko ni vse točno tako , kot hoče on. Morda prvi na vasi , ampak , to še vedno ni prvi v mestu , kaj šele pravi v kraljestvu , pa čeprav se bo to kraljestvo imenovalo Betajnova.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. smrt
      24.12.2012 ob 22:11 smrt

      Replika --- lala ((( In ka naj zdaj če je božič ? Zdaj ne bomo na interneti pa nej pred tv jon in nič .Ka plujemo po župani ? Župan je že kak Kangler mijsli ka je Sobota njegova .Ljudje so ga postavili ljudje ga lejko odstavijo .Istina je tudi da na portalu Pomoč Občanu neke stvarij tak dugo odgovarjajo ka mijne pol leta ali pa sploh nej .

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      24.12.2012 ob 22:32 gost tik tak gost

      Upam da bodo sprejeli zakon za odpoklic župana. Pa bomo potem videli če bodo še tako naprej prepotentni, in nedotakljivi.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      24.12.2012 ob 23:49 ljjjj gost

      pritožite se lejko briga pa nikoga nej zakoj je dobila vstop. Ma pa čpoznanstva vi jih pa nemate

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      25.12.2012 ob 0:13 GOTOF JE gost

      ČESTITAM Pomurec.com ! Dobro ste zrihtali MOMS, da ste zadevo prijavili Musarjevi. Predlagam vam, da za kazen malo zezate MOMS in jim vsak drug dan pošljete kakšno vprašanje. Tem je itak nešteto. Če ne veste, kaj bi, vam napišem. Te pa naj švicajo na občini. Če ne bo odgovorov pa vsa vprašanja striktno Musarjevi. Ko se nekaj nabere bo že ukrepala. Ponavadi rada ukrepa. Jih bo hitro spravila v red. Kaj se pa to pravi, od koga je občina. A je to privat lastnina župana in kompanije? Mediji bi si morali še bolj ostro privoščiti javne ustanove. Marsikej v razvitih demokratičnih državah so mediji tisti, ki večkrat spravijo kakšne politike v red. Če ne gre milom pa s silom, so včasih rekli, oziroma tukaj z Musarjevo.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      25.12.2012 ob 8:55 veseli božič gost

      Župan je nekomi pokvaro božič :-)Dotičnomu je nej božiček prineso direktorsko mesto in sedaj trbej vdariti kontra ho ho haha bolano.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      25.12.2012 ob 11:10 Bajsi gost

      Ges bi pa rad samo spomno tudi na novinarsko nedotalklivost, pa ka se lejko sprašuvle pa piše po Pomurci ka se šče. Što de za to odgovarja ka Pomurec dostakrat objavla prispevke seveda anonimnežev v komentaraj ge se odkriva marsikaj ka bi moralo ostati v krogi družin-primer iz Gančan.Mogoče se rejsan ne čutite krive ampak pdgovorni pa ste ka takšen način izražanja dopuščate.Demokracija neje enako kot anarhija.Pa če se povrnem na temo zaj mo pa lidi na občinaj pa zavodaj zajebavali z brezveznimi pitanji.Nazadnje te še pitali če rejsan of ovo vred gemle.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      25.12.2012 ob 11:24 anti bajsi gost

      tebi zgoraj se čejše? ka je te naopak, če so občino pijtale glede raščanove ljubice pa lučk?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      25.12.2012 ob 13:13 Bajsi gost

      Ja mogoče se mi pa rejsan češe ka v tej družbi ge vsaki lejko dela ka šče tak nemreš biti normalen.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      25.12.2012 ob 14:31 konj gost

      Ne razmin glede tej državljanstev. Delal san z ljudmij keri so prosili za Slovensko državljanstvo pa so mogli oditi trij mejsece na tečaj pa spise pijsati v Slovenščini ta je pa po hitron postopki dobijla državljanstvo .In kak se in se bo Štihec zagovarjo ? Te vsi priženimo nekoga v državo pa de Štihec verjetno vsem nabavo državljanstvo . Vse dela ka šče za predrago kurjavo pa nešče čuti da bi kaj ukrepal .Najboljše da se vsi odklopimo in si uredimo po lastni želji kurjavo

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      25.12.2012 ob 17:09 gost gost

      Če se praf spomnin je pred kratkin ista ta pooblaščenka mogla na isti način posredovati v Janšovon kabineti ka so nej ščeli posredovati podatke novinari. Pomurec.com je tisto zadevo niti z besedo nej omejni, zdaj pa se nekše frajere špilajo. Aja, točno pozabo san ka je Janša šef lastnika toga portala pa se prouti njemi nesmi nikaj pijssti. Glavno ka se sere po župani, tou je pa dovoljeno. Zakoj je POmurec.com nej prijavo Janšov kabinet ka je glih tak nej ščeo posredovati informacije javnoga značaja???

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. Bajs01
      25.12.2012 ob 21:03 Bajs01

      Gost Bajsi , z vso pravico se sprašuje, ker je Anton Štihec podpisan kot župan občine. Ni se podpisal kot občan! Upam , da ti je jasna razlika. Zate Gost Gost , pa bi rekel da imaš prav. Ampak , a si že opazil , da bi Sobotainfo karkoli neprijetnega dovolil , da se napiše o županu Mestne občine Murska Sobota. Pa ne mislim to na članek , obriše se tudi komentar , ki karkoli neprijetnega iz njegovega delovanja pokomentira. To z vso odgovornostjo trdim. Prav tako , kot sem že pisal , selekcionira vprašanja na tako opevanem portalu Pomoč občanu Murska Sobota.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      25.12.2012 ob 23:24 GOTOF JE gost

      Vsakši ki gre na kakšno javno funkcijo se mora prej ali slej soočiti tudi s takimi zadevami. V razvitem svetu v tujini je še huje. Tam lahko kakšnega politika novinarji kar raztrgajo. In prav imajo. Določen medij je podaljšana roka ljudi. Če si od ljudi plačan je normalno, da te ljudje nadzorujejo in tudi kaj neprijetnega vprašajo. Kateri tega ne mara, naj ne hodi v politiko in na druge javne funkcije. Če delaš z ljudmi bodi pripravljen, da ti kdo kaj pove, kar ti ne paše. In končno lahko javno osebo vprašajo tudi če of ovo v red gemle. Glede komentarjev o osebnih zadevah v kroniki pa je itak lahko jasno, da nekdo ki oseb ne pozna ne more o njih pisati. Zato se ponavadi oglasijo kakšni sorodniki ali znanci, ki zadeve dobro poznajo. Da nekdo pride v kroniko si je pa tudi sam kriv. Vsaka hujša kronika do sedaj je vedno polnila medije. In s časoma se je ponavadi vedelo za vso zasebno življenje akterjev tiste zgodbe. Še posebej za storilca. Tako pač je. Naši imajo še srečo. V tujini se za večja sojenja najamejo tudi velike športne dvorane, da lahko vsi mediji pridejo noter. Zanimivo je biti storilec in imeti 100 kamer uperjenih v sebe in odgovarjati sodniku pred nepregledno množico mikrofonov.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.