https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-PROFIL

PROFIL: Glasujte za svojega naj natakarja in naj natakarico

24.12.2012  

V tokratni rubriki Profil vam predstavljamo štiri murskosoboške natakarje in natakarice, izmed katerih lahko izberete svojega naj natakarja in naj natakarico. Natakar in natakarica, ki bosta prejela največ glasov, bosta podrobneje predstavljena v naslednji rubriki Profil.

Izbrani natakarji murskosoboških lokalov so odgovarjali na štiri vprašanja:

Kako dolgo že delaš v gostinstvu?

V katerih lokalih si že delal/-a?

Kako dobro postreči gosta, da se še vrne v lokal?

Kako se razlikuješ od ostalih natakarjev?


Tjaša Olaj:

V gostinstvu delam dobrih 5 let.

Trenutno v kavarni Metropol. Moja pot se je začela v Mariboru v študentski menzi, v začetku pa sem poskusila tudi počitniško delo v Portorožu, katero je delno vključevalo tudi natakarstvo. Nadaljevalo se je v kavarni Elite v Murski Soboti, zdaj pa torej kavarna Metropol.

Prvi je pristop. Natakar mora biti prijazen, nasmejan, komunikativen. Ključnega pomena je izvršba naročila, tu mislim predvsem na pripravo raznih kavnih napitkov ipd., pomembno je, da je pravilno pripravljeno in zanimivo tudi za oči, seveda pa natakar mora biti v stiku z gostom tudi ko le-ta zapušča lokal.

Trudim se biti čim bolj nasmejana in pozitivna, naročilo pripravim hitro (kolikor se le da), poskusim pa vzpostaviti tudi kakšen dodaten verbalni stik, zaradi katerega so stranke zadovoljne z mojo postrežbo in so posledično tudi vračajo.

 

Davor Škorjanec:

V gostinstvu delam že dobrih 17 let.

Pripravništvo sem imel pri Emili, nadaljeval v Kratochwillu, Kult-Punkt in Net-baru, zatem pa sem se odločil za samostojno pot v Dnevnem baru Gol.

Postrežba mora biti hitra, kvalitetna in pa z dobro gesto.

Lahko bi rekel, da smo si vsi različni. Pri sebi bi lahko izpostavil, da ohranjam pristen in prijateljski odnos z gosti, na delu pa sem vedno dobre volje.

 

Polonca Ivančić:

V gostinstvu delam 18 let.

Trenutno sem zaposlena v Caffe Cubo, prej pa sem delala v Net-baru in Grill-netu.

Predvsem moraš biti prijazen, v lokal pa vnesti vedno kakšne inovacije in pa različne, bogate ponudbe. Gostom vedno postrežeš z nasmehom na obrazu in z njimi vzpostaviš pristno komunikacijo.

Rada se pogovarjam z gosti, z njimi vzpostavljam prijateljski odnos. Če imam kakega gosta, ki ima slab dan, ga poskušam spraviti v dobro voljo, vendar ne na vsiljiv način.

 

Simon Cör (Brzi):

V gostinstvu delam že nekje 16 let.

Začel sem v Prekmurskem hramu, za tem sem zaposlitev našel v Rdečem baronu, kjer me najdete še danes.

Za dobro postrežbo je potrebna hitrost, komunikacija in prijaznost.

Lahko bi rekel, da v »brzini«, sproščenosti, skrbim pa predvsem za prijateljski odnos z gosti.

 

Mateja Milkovič:

Moje delo v gostinstvu se je začelo pred šestimi leti, ko sem kot študentka preko študentskega servisa začela spoznavati poklic natakarice.

Zaposlena sem v podjetju APART Aleksandra Erniša-Žekš, s.p. v gostinskem lokalu Net Caffe v nakupovalnem centru TUŠ na Lendavski ulici v Murski Soboti.

Pred tem sem opravljala dela natakarice v BARU PIVNICA »KUZMA« Bojan Kuzma s.p. na Cankovi (znana bolj pod imenom »PEK«), kjer sem pridobivala izkušnje, nasvete in pripombe o poklicu natakarice. Občasno sem pomagala tudi pri strežbi pijač na javnih prireditvah ter s tem pridobila dodatne kompetence tega poklica.

V gostinstvu velja rek »najboljši gost je zadovoljen gost« in takrat lahko pričakuješ, da se bo takšen gost vrnil v lokal in prenesel svoje zadovoljstvo tudi na svoje znance, prijatelje.
Gost pa bo zadovoljen takrat, ko mu postreže pijačo natakarica, ki bo znala z gostom prijazno spregovoriti nekaj besed, ki bo urejena, si bo zapomnila, kar boš naročil in bo pri vsem tem še učinkovita. Zadovoljni gostje postanejo naši redni gostje. Če veš prisluhniti gostu in če veš upoštevati njihove želje, potem pridobiš njihovo naklonjenost ter zaupanje. Takšen gost se bo redno vračal v lokal.

Na to vprašanje bi pa po mojem mnenju znali najbolje odgovoriti moji gostje. Za sebe lahko povem, da sem do svojih gostov prijazna, vesela, vedno pripravljena spregovoriti nekaj besed in prisluhniti.

 

Tadej Kerčmar (Turbo):

V gostinstvu delam 16 let.

Moja pot se je začela v Hotelu Diana, za tem Rdeči baron, Caffe Cubo in Caffe Park.

Najpomembnejše je, da ga postrežeš z nasmehom in da se vsak gost počuti zaželjenega.

Sem vedno dobre volje in uživam v svojem delu.

 

Sandra Cipot:

V gostinstvu delam občasno, in sicer kot študentka že vse od končane gimnazije (7 let).

Trenutno delam v Pomaranča baru, na Lendavski ulici (zraven Mullerja,Two Waya ...), prej pa sem tri leta delala v Caffee Študentu v Ljubljani.

Recept za zadovoljnega gosta je vsekakor obilo pozitivne energije, veselja do dela z ljudmi, kvalitetna postrežba in pa nasmeh, ki lahko polepša dan marsikateremu gostu.

Od drugih natakarjev se verjetno nič kaj dosti ne razlikujem, ker kdo ne dela rad z ljudmi, verjetno ne izbere tega poklica.

 

Matej Legenič (Majki):

V gostinstvu delam s prekinitvami kakšnih 10 let, od tega 6 let v Il Caffeju.

Torej v Il Caffeju ... to je tam, kjer lahko kupiš kravato (smeh). Poleg Il cafeja sem delal tudi v Elvis baru.

Pri postrežbi gosta je pomembna predvsem odprtost in veselje do dela. Gost take stvari začuti in prva napetost mine v hipu. S kančkom humorja in pravega pristopa pa goste zasvojiš s svojo kavo.

Sebe lahko opišem kot odprtega, prijaznega in na hipe profesionalnega natakarja ... Zame je pomembno, da ohranjam pristne in dobre odnose s svojimi gosti, ker stalni gostje, so dobri gostje. Predvsem pa se ne pretvarjam pri svojem delu … sem, kar sem.

 

Glasovanje za naj natakarja in naj natakarico se je zaključilo.

Za naj natakarja ste Pomurci izbrali Mateja Legeniča (Majkija), ki je prejel 423 glasov, za naj natakarico pa Matejo Milkovič, ki je prejela 455 glasov (408 glasov preko facebooka in 47 glasov preko maila).

Tadej Kerčmar je prejel 204 glasov, Simon Cör 97 glasov in Davor Škorjanec 60 glasov.
Tjaša Olaj je prejela 343 glasov, Sandra Cipot 140 glasov in Polonca Ivančić 121 glasov.

 

Glasujte za naj natakarico:

 

Glasujte za naj natakarja:

    Fotogalerija