https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Petišovci: Policijsko kapo v reko Muro »odpihnilo« že dvajsetič

Petišovci, 01.01.2013 ob 8:00  

Včeraj točno ob 12. uri je na mostu čez reko Muro med mejnima prehodoma Petišovci in Murskim Središčem potekalo srečanje slovenskih in hrvaških policistov in carinikov, zaposlenih na teh dveh mejnih prehodih. Na srečanju v reko Muro vsakič vržejo policijsko kapo, tokrat je kapa odplavala že dvajsetič.


Srečanje slovenskih in hrvaških obmejnih organov, na katerem vsako leto žrtvujejo eno policijsko kapo, se je letos zgodilo že dvajsetič. Povod za omenjeno gesto je bil pripetljaj, ko je enemu izmed policistov na mostu leta 1992 veter odpihnil kapo. Od takrat slovenski in hrvaški obmejni organi vsako leto zadnji delovni dan v letu v znak sodelovanja in prijateljstva s sredine mostu žrtvujejo eno kapo.

Tokrat je v Muro poletela kapa slovenskih policistov, ki jo je v reko odvrgel komandir Postaje mejne policije Petišovci, Ernest Bedek. Kot je pojasnil komandir, je namen srečanja, da obmejni policisti obeh postaj pokažejo, da ta mejna črta ni tista, ki bi bila ovira za sodelovanje med obojimi obmejnimi organi. Odvržena kapa vsebuje podatke v slovenskem, hrvaškem in angleškem jeziku, najditelja kape pa ob morebitni odločitvi, da kapo vrne lastnikom, čaka tudi nagrada. Kot je povedal komandir Bedek, se je na njihovo postajo doslej pred petimi leti vrnila ena kapa.

Tradicijo bodo nadaljevali tudi z vstopom Hrvaške v EU

Načelnik postaje policije Mursko Središče Miljenko Vrbanec, ki je kapo metal lani, je zagotovil, da  tradicije ne bodo opustili niti prihodnje leto, ko bo Hrvaška postala članica Evropske unije. Takrat bo »veter odpihnil« kapo hrvaških policistov.

Ob policijski kapi so tokrat v Muro odvrgli še eno pokrivalo. Svoj klobuk je ob letošnjem jubilejnem srečanju v Muro odvrgel tudi policist, katerega odpihnjena kapa pred dvajsetimi leti je bila povod za pričetek opisane tradicije.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.01.2013 ob 16:35 domačin gost

      Slišal sem, da bodo drugo leto vrgli v Muro policaja s kapo in to komandirja, (g. BEDEKA).

      21 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.01.2013 ob 17:19 hasan gost

      Glede na to, da noče v penzijo bi bilo mogoče da ga vržejo Muro

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.01.2013 ob 22:50 Iniesta8 gost

      Nej čuda ka se eni šemijo v policaje. Zaj so pa kapo v Muro vrgle, sigurno jo što najde :D

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.01.2013 ob 22:55 lol gost

      verjetno jo je kateri miličniki potem rešil, ker če ne je treba to ukinit ker onesnažujejo reko in poklicat inšpektorja za okolje. halo!!

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.01.2013 ob 9:04 Ciganjscek gost

      @lol silvestrovo je mijmo! Zbudjdi se . Zoves tiste ka jih ze 22 let nega , zdaj so samo policaji,ka lejko tou resijo!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.01.2013 ob 11:44 Ciganjscek gost

      Ka sam neka premislavo. Tou je lejpi obicaj vezan na sodeluvanje dveh policij ( ce ne sten kamij predstavljamo se sengenske drzave)pijtem se samo, ce je na kapi bil uradni znak slovenska policije. Ce je kapa bijla brez znaka je vse OK, ce nej pa se naj nesce nad tem zamisli. Nej se igrati z znaki in simboli na taksen nacin!!!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      02.01.2013 ob 14:13 Ciganjscek gost

      Nej lepou pomisliti se menje pa napraviti, ka bi erneka vrgli v Muro. Ka vam je le vcino ka tak premislavlete? Stoga ne bi meli niksoga haska. Ce ga vrzete v unidormi v MUro de ga tisti ka ga najde, tak kak policijsko sapko nazaj spravi v Petisovce! Zatou ne gucite somarije.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. stkl76
      02.01.2013 ob 17:10 stkl76

      nega gor uradnih oznak. so doj pobrali razmiš

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.